上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  18.1k

【EP 1】Boarding

前文講過,最後嗰次沉船對小弟嘅打擊(衝擊?)最大。

差啲唔記得講㖭!諷刺嘅係,嗰時完全唔知有「沉船」呢個術語(仲未開始識得上香討)。第一次睇到「沉船」兩個字,真係傻更更以為:慘嘞唔知邊度有架船沉咗。

話說某年小弟去咗美國旅行,有家人同行。吖,唔知點解,又會神推鬼甕咁去咗坐郵輪。

我記得上郵輪嗰日,心情麻麻地,完全冇興奮嘅感覺。甚至覺得好似有少少被逼咁。仲發晦氣覺得困喺船上幾日直頭等於坐監。

當然,事後諗返只係慶幸嗰次冇miss the boat。

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-11 14:47 發表 查看引用來源

吖,差啲唔記得講㖭!諷刺嘅係,嗰時完全唔知有「沉船」呢個術語。嗰時我仲未開始識得上香討。第一次睇到「沉船」兩個字,真係傻更更以為:慘嘞唔知邊度有架船沉咗。

話說某 ...
「沉船」真係形容得好好⋯幾驚C兄話又見titanic沉🤪

世事好多野都係整定㗎!
要你去美國坐郵輪,迫住你6日係船上困獸鬥

提外話,同任何人去旅行都要保持心情開朗愉快啦,發晦氣係no no no

事後你要感激屋企人比咗個次嘅旅程你啦😏

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-11 10:52 發表 查看引用來源

嬲佢又唔係嬲o既, 都咁多年佢都知我係咩人
但就係人地愈唔愈自己先愈覺得𤓓爆! 真係好衰唔衰, 果頭正好係一個都相當麻煩o既anutie 住果區,
又好衰唔衰時間上亦係人地通常會出o黎買餸巡街o既時段,
一 ...
知你係咩人都好啦⋯有d野都要避免㗎!我想講從來都係auntie嘅朋友最難攪㗎
所以你要醒d

不過我相信你依家解除晒d麻煩喇

話時話,比以貌取人真係無奈。有樣睇㗎咩!😡

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-11 15:18 發表 查看引用來源

知你係咩人都好啦⋯有d野都要避免㗎!我想講從來都係auntie嘅朋友最難攪㗎
所以你要醒d

不過我相信你依家解除晒d麻煩喇

話時話,比以貌取人真係無奈。有樣睇㗎咩!😡 ...
有冇解除晒我真係唔敢講, 同長輩互動由細到大都係我弱項
反叛嘛, 仲有d 寧死不屈果種 十次俾老豆籐條炆豬肉有九次都係因為冇大冇細

單o野原本我都蒙在鼓裡, 果個auntie 係大王o既姨婆, 典型傳統老大媽性格
佢個仔即係大王老表同我通風報訊我先知, 見面果陣雖然客客氣氣但都feel 到有d 野唔對路o架啦, 但當時講唔出究竟係咩,
又唔好意思問大王, 佢想同我講自然會開口, 佢未開口我唔想去挖佢
老表同我講, 私下(即係佢地自己一家人果陣) 佢話我唔識規矩 (指衣著卦, 出席親戚/ 未來親戚飯局都要突出兩支大光管)
一時話我呢種look 唔慌會安份, 隨時身邊男人一大堆, 一時話我太硬淨太兇狠, 同我結婚肯定成日家嘈屋閉
好似仲話有次隱約聞到我身上香水之中夾雜住煙味... (條友個鼻確實係靈過警犬)
佢眼中女人食煙 = 不負責任, 因為女人身體係以後bb o既住所, 因為自己o既嗜好同一時快感積埋積埋d 毒素會傷害另一個人

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-11 14:47 發表 查看引用來源

差啲唔記得講㖭!諷刺嘅係,嗰時完全唔知有「沉船」呢個術語(仲未開始識得上香討)。第一次睇到「沉船」兩個字,真係傻更更以為:慘嘞唔知邊度有架船沉咗。

話說某年小弟去咗 ...
船上食o左d 咩好o野?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-12 08:12 發表 查看引用來源

有冇解除晒我真係唔敢講, 同長輩互動由細到大都係我弱項
反叛嘛, 仲有d 寧死不屈果種 十次俾老豆籐條炆豬肉有九次都係因為冇大冇細

單o野原本我都蒙在鼓裡, 果個auntie 係大王o既姨婆, 典型傳統老大媽性 ...
其實同長輩相處其實好易㗎咋,基本上乖乖哋、有禮貌就ok…斷估你係大王屋企人面前都好守規矩同有禮貌⋯係咪?
你都同大王咁耐⋯我估姨媽對你嘅印象應該比以前好嘅⋯佢純粹守舊唔鍾意你衣著😂,係咪你無咩笑容所以佢至覺得你硬淨同兇狠咋🤔
吸煙就對有d長輩係死症⋯算啦!改唔到,有時眼緣嘅野就係咁奇妙!

我相信老表佢哋都會幫口嘅。
最重要大王鍾意咪得,同埋大王屋企兩老ok就得😉

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-12 08:49 發表 查看引用來源

其實同長輩相處其實好易㗎咋,基本上乖乖哋、有禮貌就ok…斷估你係大王屋企人面前都好守規矩同有禮貌⋯係咪?
你都同大王咁耐⋯我估姨媽對你嘅印象應該比以前好嘅⋯佢純粹守舊唔鍾意你衣著😂,係咪你無咩笑容所以佢至覺得 ...
都o岩o既 其實都係講開先攞出o黎講吓, 冇咩特別意思
點都好呢d 親戚都係一年見得三幾次, 而且我都規規距距, 咁講傳統咁重視門面o既人亦唔會當眾對我做d 咩

不過平心而論其實佢睇人真係ok 準囉...
我骨子裡面真係淫
我粗暴起o黎真係幾惡死 (雖然對象唔會係大王)
食煙果筆唔駛多講...
同大王一齊之前, 拍拖同拍拖之間果d 單身period 亦真係可以好放縱情慾

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-12 12:50 發表 查看引用來源

都o岩o既 其實都係講開先攞出o黎講吓, 冇咩特別意思
點都好呢d 親戚都係一年見得三幾次, 而且我都規規距距, 咁講傳統咁重視門面o既人亦唔會當眾對我做d 咩

不過平心而論其實佢睇人真係ok 準囉.. ...
係囉。見你咁多年都規規距距,佢就會覺得自己戴咗有色眼鏡。
學老一輩話齋,佢哋食鹽多過你食米,所以睇透你🤭
煙依家會唔會吸少咗? 我識好幾個年紀大咗吸少咗,有d有小朋友後直頭戒埋

你都講大王前啦,食色性也🥳

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-12 10:13 AM 發表 查看引用來源

船上食o左d 咩好o野?
辛辣杯麵。講真!

第一次覺得辛辣麵原來咁好食。之前,我係完全唔掂即食麵嘅(其實超想食,但戒咗口)。

船上無性事。親密行為都冇。但發生嘅嘢比嗰啲更精彩,請繼續睇落去。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-12 10:12 AM 發表 查看引用來源
...
老表同我講, 私下(即係佢地自己一家人果陣) 佢話我唔識規矩 (指衣著卦, 出席親戚/ 未來親戚飯局都要突出兩支大光管)
一時話我呢種look 唔慌會安份, 隨時身邊男人一大堆, 一時話我太硬淨太兇狠, 同我結婚肯定成日家嘈屋閉
好似仲話有次隱約聞到我身上香水之中夾雜住煙味... (條友個鼻確實係靈過警犬)
佢眼中女人食煙 = 不負責任, 因為女人身體係以後bb o既住所, 因為自己o既嗜好同一時快感積埋積埋d 毒素會傷害另一個人 ...
「突出兩支大光管」即係著短裙露吓腿啫吓嘛?吓,咁都被人話?又係差啲...

不過,長輩思想保守都正常嘅,體諒吓啦。

以後見面著得斯文啲咪冇事囉。掉返轉頭諗食煙確係唔健康喎。佢嘅擔心亦唔係蠻不講理嘅。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆