上一頁下一頁
發新話題

問男士 (30-50歲請入)

收藏  |  訂閱
176  26.1k

40中不煙不酒,生活正常有跑步 咋曰兩小時內都有兩次.當然不及30多歲時

引用:
原帖由 du9lee 於 2022-5-2 15:57 發表 查看引用來源

如果唔係早一日做太多,應該兩至三係無問題.
利申:40歲既地盤佬
地盤佬曾幾何時都係我性幻想o既對象

btw 你個名幾有意思

引用:
原帖由 vanillasky 於 2022-5-3 12:16 發表 查看引用來源
咁男人唔硬都有藥可以食。
不過我自己覺得最理想就係由生活做起。我之前見有人post講過叫老公做squat之後一排,性生活有改善。咁我相信整體對個life quality都係好嘅,唔單止性方面。 ...
最後果句真係不能同意更多
d 人話好忙好攰冇精力做運動, 其實愈運動先愈冇咁易郁d 就攰囉

引用:
原帖由 cheapcheap123 於 2022-5-3 11:44 發表 查看引用來源

貴妃娘娘唔使咁委屈, 呢度好多師兄都可以幫你㗎!
非也非也
真係心態唔同o左, 以前係一直有人氹有人遷就先覺得自己幸福,
而家反而中意為自己中意o既人犧牲付出果種感覺, 受佢虐只不過係其中之一咋
又係同做o野一樣, 死鋤爛鋤做到飯都唔記得食, 完成到使命哪怕淨係換o黎人地一句well done 冇人工加都覺得夠爽

引用:
原帖由 vanillasky 於 2022-5-2 11:38 PM 發表 查看引用來源
樓上有師兄講到,性慾減退同睪酮下降有一定關係。要抵抗睪酮水平下降,做重訓增肌幫到手。另外,減少壓力,因為皮質醇係會抑壓釋出睪酮。所以,都係幾個健康原則:運動,保持心境平靜嗰啲。
我都37,仲會朝朝硬醒,托賴仲可以keep到一 ...
生理上,主要同睪丸酮有關。其次係雄激素。然後,心臟、身體功能。另外,心理方面亦會影響到。

仲有!外圍嘢有時亦可能係關鍵。

譬如,有啲男人可能會依賴身邊有獵物(例如令佢有性慾或性幻想嘅女人)去激勵佢。性生活方面固然係,做人其他嘢亦都可能一樣。好似小弟咁,如果生活圈子中缺少咗一啲「睇落好味、而又有機會食到」嘅女人,我會變得好hea,做人冇哂動力... 正一係冇出息嘅男人...

我唔太敢想像自己將來老咗,見到靚女唔再覺得餓嘅人生。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-5-2 09:06 發表 查看引用來源
忽然心血來潮, 想知你地會唔會有發現自己性慾減退o既現象?有o既話幾時開始? 會有幾明顯?
之前同之後性愛o既頻率係點?
係自然o既必經階段定係有o野可以預防?

射射晒! ...
我自己唔會有減退現象
只係對身邊果個會減退
對sl就好旺盛

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-5-2 09:06 發表 查看引用來源
忽然心血來潮, 想知你地會唔會有發現自己性慾減退o既現象?有o既話幾時開始? 會有幾明顯?

射射晒! ...
男人正常上40都會減退,要預防走唔甩就係身心著手,我有位人妻朋友,佢件SL係消防,佢形容到成個戰鬥坦克咁,佢講真係每次都散晒,但之後又會心思思就知勁野。佢講keep住運動,飲食同作息優質好緊要,要擔要抬都無問題。
我就覺男人壓力都係源頭,後生就大家開開心心又一日,大左升職想搵多D開OT等等,人多野諗自然少左集中,再加上就係對手。其實對手先係左右成件事既主因。
有女生會講對住自己果件唔濕,但同SL出去睇戲都已ready,所以對手既保鮮感好緊要。

引用:
原帖由 廚房粗野的賤嘴 於 2022-5-3 10:27 發表 查看引用來源
其實兩個人溝通真係好緊要呀!兩個人耐咗,好多時都會覺得你應該明,所以咪嘈交囉。我都會體諒老公有時太攰,咪由佢囉,當然老公亦一樣。但我會做多少少情趣去引吓個衰公囉,其實大家又可以開心,又維繫到,又無傷害,有時做老婆角色又 ...
你意思即是同老婆間中玩角色互換?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-5-3 13:15 發表 查看引用來源

男人正常上40都會減退,要預防走唔甩就係身心著手,我有位人妻朋友,佢件SL係消防,佢形容到成個戰鬥坦克咁,佢講真係每次都散晒,但之後又會心思思就知勁野。佢講keep住運動,飲食同作息優質好緊要,要擔要抬都無問題。
我就覺男 ...
每日收工攰奶奶番到屋企都見到老婆黑口黑面鬧啲細路 家嘈屋閉咁 心理壓力真係好大 有時寧願係樓下公園玩下手機減下壓力先番屋企

引用:

射射晒! ...
我覺得自己性慾一啲都無減到,可以嘅話,日日做都唔會有問題,只係覺得無以前咁keep住硬好耐

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆