上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  446.4k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-19 22:53 發表 查看引用來源
我覺得不會延長。否則香港政府要再補助商戶
你估野一向都吾準架喎!😁
最仲要系,人命重要過錢呀!

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-4-20 01:51 發表 查看引用來源
你估野一向都吾準架喎!😁
最仲要系,人命重要過錢呀!
現在已可預訂5月19日的高鐵票...

除非中左鷄毒,否则都唔會即刻上去。

師兄唔好勞氣..風月版風花說月咪算

服務業場所唔清楚,但係二三月份既廠既話呢
1) 老細要按人頭畀押金 (普工兩個月糧, 其他經理另計)
2) 有人會去睇廠既安全設備夠唔夠 (口罩, 消毒品,空間等)
3) 有冇人來回湖北
4) 畀人周到員工冇罩(番放工都計),罰錢
5) 有人中招, 停廠, 押金就唔知鳥

依家上面想復工,

餐廳酒樓

應該冇咁嚴啩。 不過口岸大場多兩湖人士, 人又多, 唔可以好似細場咁玩走鬼頂風作案, 加上

服務業

太多近距離接觸, 遲d復工都合理。
引用:
原帖由 coboko123 於 2020-4-20 00:27 發表 查看引用來源

一,我都係聽消息靈通既人講,係唔係市政府公佈就唔知,妳可以問一問,我又唔係住深圳。
二,妳話火鍋,餐廳酒樓果啲又點解可以開反,我只係想講,類似香港麻雀館,按摩院都唔比開啦,但餐廳食肆又開得同理,始終係非必要行業。
三,我唔想同 ...

師兄唔好勞氣..風月版風花說月咪算

服務業場所唔清楚,但係二三月份既廠既話呢
1) 老細要按人頭畀押金 (普工兩個月糧, 其他經理另計)
2) 有人會去睇廠既安全設備夠唔夠 (口罩, 消毒品,空間等)
3) 有冇人來回湖北
4) 畀人周到員工冇罩(番放工都計),罰錢
5) 有人中招, 停廠, 押金就唔知鳥

依家上面想復工,

餐廳酒樓

應該冇咁嚴啩。 不過口岸大場多兩湖人士, 人又多, 唔可以好似細場咁玩走鬼頂風作案, 加上

服務業

太多近距離接觸, 遲d復工都合理。
引用:
原帖由 coboko123 於 2020-4-20 00:27 發表 查看引用來源

一,我都係聽消息靈通既人講,係唔係市政府公佈就唔知,妳可以問一問,我又唔係住深圳。
二,妳話火鍋,餐廳酒樓果啲又點解可以開反,我只係想講,類似香港麻雀館,按摩院都唔比開啦,但餐廳食肆又開得同理,始終係非必要行業。
三,我唔想同 ...

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-20 02:14 發表 查看引用來源
現在已可預訂5月19日的高鐵票...
4月2號,5月1號5號8號!你都講過可以訂飛架,但系衣家呢!不過岩哂你既邏輯,期望不斷往下調,加油!

廣州又好似有啲爆爆哋,8月都唔知得唔得,5月9成9999應該唔得啦

回覆 497# hochan513 的帖子

廣州昨日又有23個確診,深圳都有4 個..我都係咁話5月8 日9成9999應該唔得啦

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-4-20 13:33 發表 查看引用來源
廣州昨日又有23個確診,深圳都有4 個..我都係咁話5月8 日9成9999應該唔得啦
日日都有確診, 真係唔好咁大希望5月可以返上去,
除非連續14日0確診

回覆 499# tungsingyiuyeu 的帖子

睇下5月7 日14日隔離令期滿時港深政府會一齊撤消定再延長

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆