上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  890.9k

引用:
原帖由 cx829 於 26/5/2021 11:44 發表 查看引用來源

as they say in chinese 爲博紅顔一笑,甘願做牛做馬 lol

have you noticed that as we get older, the mental satisfaction is just as, if not more important than sex. not saying I dont enjoy sex, but the me ...
Both your statements are very true. As we go wiser (I prefer the term wiser than older🤣), like you mentioned earlier, making things go towards a happy way is more important than running straight to the goal.

Winning may bring some good feelings but they don't last. But having a happy woman/ girl/ partner smiling when they sit next to you give us something more valuable.

Life is too short, there's plenty to achieve, let's choose what's most important.😬

又食晏,又到寫故仔嘅時間~

Miss Tang XVI

送咗Elly走之後,阿星都要揸車返去喇,返去揾Miss Tang食晚飯去也。Miss Tang今日揾阿星,因為尋日咁唔開心,佢好擔心阿星,有啲掛住阿星咁話。阿星話如果佢得閒,可以請佢食個晚飯飲杯嘢,Miss Tang一口應承,話佢好得閒,可以飲夜啲都得。你咁樣講,阿星有期待喎。

阿星揸車過去接Miss Tang,兩個人揸兩架車去食飯嘅話係好唔方便嘅,所以阿星做個紳士,車埋Miss Tang去食飯。Miss Tang今日著一件黑色小背心,一條牛仔短裙同埋一對白色波鞋,短髮短裙,襯番佢斯文秀氣嘅形象,邊個會估到裡面會有一對乳環咁鬼盞呢?阿星住嘅apartment附近好多食肆,隨便揾咗一間同Miss Tang入咗去食咗個簡單嘅晚餐,其實Miss Tang係一個幾文靜嘅人,阿星同佢傾計,佢係聽多過講,全程好似阿星演講咁,佢只係點頭微笑咁聽,真係奇怪,你當時賣個service package俾阿星嘅時候好多嘢講喎。佢嘅答案好得意:「我中意聽你講嘢,好好聽。」唔係化?阿星除咗講粗口(無論中文或英文)講得流暢好聽之外,從來唔覺自己講嘢好聽嘅?Miss Tang笑得好純粹,並唔似係潤阿星,阿星望住佢,佢一路靜靜咁望住阿星,Miss Tang嘅呼吸開始急速,面脥開始出現紅暈,做乜?又玩玩具?然後佢目光移開咗,望咗落枱面。跟住Miss Tang好細聲咁講:「我好中意聽你啲廣東話嫁,你講嘅廣東話好好聽。」既然係咁,阿星乘機哄埋去miss Tang嘅耳仔邊度話:「你仲中意俾阿星拖出去散步添!」跟住Miss Tang隻耳仔紅哂,紅到落頸度,但係冇反抗,亦都冇表示反感。阿星明白,Miss Tang好想有個人可以帶領佢,俾到方向佢,拖住佢一步一步走,喺迷失嘅時候可以引導佢揾到正確嘅方向。呢啲嘢唔難做,只要對方信任你,就可以帶領佢,令佢慢慢學習揾方向,從而成為别人嘅引路燈。

Miss Tang同阿星食完飯,佢想埋單找數,阿星捉住佢舉起想叫伙記埋單嘅手,Miss Tang亦都由得阿星捉住佢嘅手,然後靜靜咁望住阿星,等阿星叫伙記嚟埋單。直到伙記嚟到阿星要攞銀包之前,阿星都冇放開過Miss Tang嘅手。Miss Tang嘅手好細隻,喺咁熱嘅天氣下仍然好涼,可能因為佢太嬌小啦,冇乜脂肪,可能真係凍。兩個人行出餐廳,阿星一手攬住Miss Tang,然後同佢講:「凍冇?可以繼續去飲嘢冇?」
(待續)😬

正,支持左先再慢慢追

引用:
原帖由 ssssex 於 26/5/2021 12:47 發表 查看引用來源
正,支持左先再慢慢追
多謝師兄支持,慢慢睇,故事未到一半😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-5-26 08:00 發表 查看引用來源
又係星期三,天口熱,刞適合寫啲熱情嘅故事~

Miss Tang XV

今日Elly都冇同阿星食晏,只係推話唔肚餓,唔食。阿星明明聽到你個肚仔咕咕聲咁叫,你同阿星講唔餓,咁阿星又點可以由得你呢?走咗落樓下買咗一份三文治同一杯嗲(Teh Tar ...
人在外地無另一半,真係好需要他人陪伴
家中嬌妻亦不可冷落

引用:
原帖由 更年大叔 於 26/5/2021 13:21 發表 查看引用來源

人在外地無另一半,真係好需要他人陪伴
家中嬌妻亦不可冷落
大叔兄講得非常之對,家中嬌妻不能冷落😬

回覆 512# star_platina 的帖子

星爺最尾個下好MAN 同好SWEET

引用:
原帖由 leowaiwai 於 26/5/2021 14:16 發表 查看引用來源
星爺最尾個下好MAN 同好SWEET
師兄唔巧笑阿星,人家凍,攬下佢暖啲嘅😬

回覆 518# star_platina 的帖子

風度既野,唔係個個都alert 度既,唔係既話呢個世界就唔會有咁多單身

引用:
原帖由 leowaiwai 於 26/5/2021 14:22 發表 查看引用來源
風度既野,唔係個個都alert 度既,唔係既話呢個世界就唔會有咁多單身
又唔好咁講,好多男樹都瘋度嘅😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆