上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  18.0k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 07:00 發表 查看引用來源

丁丁已經好耐冇食囉, 而家只食辛辣麵
加蛋加芝士, 食完個湯留返, 加一口白飯, 好正o架 不過超飽
那是非常入門級的了 (老公說的) 但真的好吃 加芝士跟加牛奶差不多 是可以減輕一下辣味給舌頭的灼熱和刺痛感
而且口感味道特別的香 我都很喜歡
他們有的還會加酸奶 加花生醬 做成冷麵都有 youtube 都找得到的

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-12 08:12 發表 查看引用來源

有冇解除晒我真係唔敢講, 同長輩互動由細到大都係我弱項
反叛嘛, 仲有d 寧死不屈果種 十次俾老豆籐條炆豬肉有九次都係因為冇大冇細

單o野原本我都蒙在鼓裡, 果個auntie 係大王o既姨婆, 典型傳統老大媽性 ...
本來真的以為要寫數千字替妳分析的... 但原來不用 一看就知道是妳的錯
除非妳出門的時候不知道待會要到親戚家裡吧! 不然的話就是妳錯

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 15:35 發表 查看引用來源

我以前都係咁,少少辣都會唇腫同成頭汗!
仲會流鼻水
同埋第二日開大果陣... 不過而家好似冇o左, 唔通消化能力都強大o左?

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 15:47 發表 查看引用來源

你夠膽否認唔like啜「腸型蛋形流汁」嘅物體咩?

阿蛇,請問k姐是否外省人?據聞四川,湖南、黑龍江等地出品嘅女人好食得辣。
不敢
但又不得不承認中意啜對人生係好有幫助
就火雞麵事件咁講, 推俾大王果陣佢見我咁o既反應, 佢梗係話痴L 線o架叫我自己攞返o黎o既o野自己搞掂佢
然後我就話我想俾你口爆 你想我食晒呢碗o野之後唔飲水就含你定還是你食o左佢之後我幫你含呢

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 05:58 PM 發表 查看引用來源

灣仔咁多嘢你哋都撞中食印度🤭 仲要食淨飯,好彩食完無肚痛, 唔係表弟實話表哥老點

食辣食到咁招積喎,去日本挑戰地獄拉麵🥵🥵🥵
唔係撞中㗎喎。再諗返,嗰晚其實係被人拉客。

原本喺外面睇緊餐牌,跟住有個人話:「試蝦鵝哋嘅curry chicken,呵呵食!」就係咁被人「昆」咗入去。

香港都有地獄拉麵嘆㗎,不如你都試吓由最低級開始挑戰哩?

地獄式訓練!

引用:
原帖由 katieW 於 2022-7-14 09:43 AM 發表 查看引用來源

哎唷 ! 曾祖父母那代的確是成都人 但應該沒有影響了吧 我連四川也沒有去過 父母好像也沒有
而且那邊的主要是麻辣 我可以接受但老公不喜歡 他偏向是辣椒胡椒那種辣還有蒜辣 辛辣麵火雞麵他會放蒜泥伴一起的 再 ...
原來你係成都妹子。小弟祖籍浙江,嚴格講係半個外省人。

我知道呀。韓式辣醬同麻辣係完全唔同嘅。我自己比較鍾意韓式。

聽說火雞麵湯巴裡的是人工辣粉,所以算不上超辣,呷幾口牛奶就沒事。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-14 12:23 PM 發表 查看引用來源

仲會流鼻水
同埋第二日開大果陣... 不過而家好似冇o左, 唔通消化能力都強大o左?
開大果陣血流成河?

應該係腸胃習慣咗(麻木咗)。

阿蛇有冇做過腳下穴道按摩?如果有,會唔會嗌到劏豬咁? 我估唔會囉。因為打慣30大板,腳板啲神經早已麻木咗。

引用:
原帖由 katieW 於 2022-7-14 07:43 發表 查看引用來源

哎唷 ! 曾祖父母那代的確是成都人 但應該沒有影響了吧 我連四川也沒有去過 父母好像也沒有
而且那邊的主要是麻辣 我可以接受但老公不喜歡 他偏向是辣椒胡椒那種辣還有蒜辣 辛辣麵火雞麵他會放蒜泥伴一起的 再 ...
仲有一種!
wasabi 既辣

純好奇有冇人講得出話自己真係中意呢種辣o既呢?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-14 12:45 PM 發表 查看引用來源

...然後我就話我想俾你口爆  你想我食晒呢碗o野之後唔飲水就含你定還是你食o左佢之後我幫你含呢 ...
大王揀咗佢食?

我未試過所以唔敢肯定,但我諗JJ應該對火雞面嘅辣會無動於衷(冬菇頭雖然敏感,但又未至於敏感到對辣有反應)。除非有傷口。

引用:
原帖由 katieW 於 2022-7-14 07:33 發表 查看引用來源

師姐說得對 心態才是關鍵 如果事情覺得可有可無就很難改善 像那條討厭的蛇 喜歡SM的事嘛... 沒意見
不過她那麼重視自己身材 運動對她來說是理所當然的 再累再什麼也不會覺得辛苦 流汗對這樣的人來說是無比快樂 是 ...
心態才是關鍵。
但是如果是我愛吃的,辣我畀還是會吃。

你提過張天愛以後,我每次看到她就想起蛇師姐🤭

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆