上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  18.0k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-16 12:11 PM 發表 查看引用來源

關我L 事! 想當年同鬼妹仔一齊果兩年我返工pack 三文治o架咋! 番茄青瓜芝士火腿水煮蛋果d
廚房連生抽都冇支莫講話雞粉, 一支橄欖油幾樽herbs salt & pepper 係咁多
係後來大王多o左上o黎先搞到成個貨倉咁! 總之係 ...
同小弟以前啲ABC妹一樣,完全唔識煮亞洲嘢,廚房清一色西餐材料。豉油都冇支!但一打開雪櫃,就會見到好多火腿、煙肉(尤其陳年煙肉,嗰時覺得好難聞同難食)、各式沙律菜、pickles、芝士之類。後者會搵個密實盒裝好,小弟都唔知乜嚟,有啲好似發哂霉咁,但佢當寶。

咦,咁講法,大王似乎係一家之煮喎?佢會落下廚,炒返幾味?

前晚去朋友屋企飲咗個「西洋菜南北杏煲豬踭」。嘩,幾鬼鮮味!全天然,冇味精,好似話連西洋菜都係自己種。

我覺得女人想冧男人,最好識得煲老火湯。

我問咗材料。試吓!
  • 西洋菜250g
  • 粗紅蘿蔔2個
  • 豬踭肉500g(豬踭肉味濃啲,但會多油。湯好後要隔油)
  • 雞半隻(有啲肉地嘅普通雞就可以,唔使老雞。唔使剝皮)
  • 果皮一塊
  • 南北杏適量
  • 瑤柱適量

將所有材料洗乾淨。肉要過水。

除咗菜,將所有嘢掟落瓦煲度(不銹鋼煲都可以,但心理上用瓦煲會好味啲。但心理嘢都好重要,尤其對付男人嗰陣)。加水猛火煲1粒鐘,加西洋菜轉最慢火再煲2粒鐘。記住隔油。最後再因應口味落鹽。建議完全唔落,因為本身已經夠鮮。冇可能仲要落雞粉。

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-7-17 10:42 AM 發表 查看引用來源
師姐師兄們連食物都研究到咁耍家, 真係食色性也.
冇錯,C兄。道理同「人之初,性本賤」一樣。

下面食嘢,上面都要。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-15 06:07 PM 發表 查看引用來源
食小籠包真係好享受㗎!
呢個係我嘅食法,我唔會一口咁咬
唔知點解,畫面出現嘅唔係小籠包,而係另一樣嘢囉。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-18 08:48 發表 查看引用來源

唔係話乜o野, 不過每日辛苦賺錢為o既不外乎都係呢兩樣o野啫
一係食得好d, 二係有一個舒適環境好o既氣氛少d 壓力擔憂o既情況下投入做愛
投入做愛應該係蛇大生命中的一部份.

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-18 09:11 發表 查看引用來源

同小弟以前啲ABC妹一樣,完全唔識煮亞洲嘢,廚房清一色西餐材料。豉油都冇支!但一打開雪櫃,就會見到好多火腿、煙肉(尤其陳年煙肉,嗰時覺得好難聞同難食)、各式沙律菜、pickles、芝士之類。後者會搵個密實盒裝好,小弟都唔知乜 ...
吉肥師兄另一個身份原來係些乎, 堅呀 !

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-16 09:40 發表 查看引用來源

咁講之前空口食薑蓉果陣應該早就燒爛晒
不過值得, 真係會食上癮
薑蓉唔到嘛
薑蓉配白飯,真係一絕🤤🤤🤤
攪到lunch心思思想食薑蓉

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-7-17 08:42 發表 查看引用來源
師姐師兄們連食物都研究到咁耍家, 真係食色性也.
食嘢真係一門博大精心嘅學問
呢度大把食家🤭

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-7-18 09:27 發表 查看引用來源

投入做愛應該係蛇大生命中的一部份.
應該係蛇蛇C姐生命中最重要嘅嘢之一

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-18 09:25 發表 查看引用來源

唔知點解,畫面出現嘅唔係小籠包,而係另一樣嘢囉。
🧐🧐🧐ching想出現咩呢?

諗起好耐之前有人請食過一個波型嘅啫喱?又係要咬開就起勢好落力咁啜⋯

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-18 09:11 發表 查看引用來源

咦,咁講法,大王似乎係一家之煮喎?佢會落下廚,炒返幾味?
哼哼.....

呢兩隻字俾到你o既information 應該比我寫一大段o野更有用啦卦?

有時候呢, 如果唔係因為愛情同性慾, 同女仔同居真係開心過同男人好多
整齊乾淨簡單舒服, 乾淨o既程度係可以o係屋企赤腳通屋走hea 一日, 之後直接上床訓,
或者唔怕冷唔怕硬o既話全裸浴缸訓一晚都得, 屋企要點佈置就點佈置唔駛考慮男人會唔會覺得唔自在,
廚房枱面甚至抽油煙機永遠滑嘟嘟(因為冇油潰), 有o左男人出沒之後真係唔駛諗呢d 除非自己好勤力做埋佢果份

不過又咁講, 佢車入面就差唔多係我想要屋企o既果種standard 啦
係可以隨時好安心咁舔佢軚盤或者含中間剎車果支棍
(講笑啫, 我先唔會!)

西洋菜, 阿媽話有鼻涕蟲喎, 要用鹽水浸, 呢個我曉!
仲煲過椰子雞, 羅宋湯, 青紅蘿蔔豬骨, 花生雞腳, 花鵰雞, 海鮮雜會(亂9黎o既)
做人妻一年多算係咁啦卦?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆