上一頁下一頁
發新話題

屁股控 (更新P.5)

收藏  |  訂閱
102  12.7k

引用:
原帖由 bcm 於 2016-7-12 11:11 PM 發表 查看引用來源
無咩驚唔驚
總之無興趣就唔洗夾硬去玩,好此道者就樂趣無窮

好此道者就樂趣無窮
呢一句真係講得好

其實我地兩個都玩過唔少野,不過相比呢度,真係小毛見大毛。

為左增加趣味性,今次我試下講一個幾得意既事情,就係年初四爆房日。

作為一對人夫人妻,農曆新年前後都忙於家中事務,唔好講見面,連文字交流都好少。到年初四返工,可能大假過後,雙方公司都仲處於HOLIDAY MOOD,無咩野要趕,我地就一齊攞左半日假,諗住去九龍塘開餐。

我地食個LUNCH,下午兩點正到異國風,無房。去漫春天異風情,又無。前前後後搵左五六間,都係無房。索性轉區,去尖咀維記百佳啦。仆佢個街,三點都係無房。最後我地打消爆房呢個念頭去左食HIGH TEA。

食TEA期間,我地就思考點解一個平日下午,全港會爆房呢?以下就係我地諗到既答案。

有地方既情侶,無咩需要大家請半日假去爆房。

無地方既情侶,既然都識得去爆房,年三十至初三都可以去爆,有咩咁大需要,要初四拎半日假去?

學生? 佢地呢個時段係得閒。不過初四屋企人都返左工,可以係屋企食。就算真係初四先去爆,唔會多到令全港都無房卦?亦唔會咁準時,兩點正全線滿座。

七除八扣,咪淨返我同人妻呢類偷食客。成個年假要交人,谷左好耐,加上平日晚又唔係咁易偷走,見初四公司無野做,咪急急偷跳囉。

假如呢個時段,八成客都係屬於我地呢種偷食客,用呢個數字去推斷的話,你地話香港地究竟有幾多人偷食?

哈哈,真是好多人偷食的,朋友,我都是之一

呢個經歷都幾爆笑,谷左咁耐又去唔到開房咪好失望? 如以咁推論都真係好多人偷食。。。
引用:
原帖由 NAT_KINGCOLE 於 2016-7-13 09:54 AM 發表 查看引用來源

為左增加趣味性,今次我試下講一個幾得意既事情,就係年初四爆房日。

作為一對人夫人妻,農曆新年前後都忙於家中事務,唔好講見面,連文字交流都好 ...

引用:
原帖由 NAT_KINGCOLE 於 2016-7-13 09:54 AM 發表 查看引用來源

作為一對人夫人妻,農曆新年前後都忙於家中事務,唔好講見面,連文字交流都好 ...
下次上openroom呢個網頁,有晒全港爆房地點,逐間打去問實有一間有房嘅,咪唔洗走來走去掃慶囉^_^

冇玩後門~可以一試呀

引用:
原帖由 bcm 於 2016-7-13 10:41 AM 發表 查看引用來源
下次上openroom呢個網頁,有晒全港爆房地點,逐間打去問實有一間有房嘅,咪唔洗走來走去掃慶囉^_^

我地對房有D要求,平時都係去開九龍塘出名果幾間,仲有上環某一間。無房就算架啦。

再者,點估到一個上班日既下午,可以全線爆滿先得架。假如你而家蛇王去睇寒戰,發現全線爆滿,你話心寒唔寒?

引用:
原帖由 fullball 於 2016-7-13 10:05 AM 發表 查看引用來源
哈哈,真是好多人偷食的,朋友,我都是之一
你都係人夫人妻組合?大唔大羅先?

當然是人夫人妻外, 也有同SP去, 個中緊張心情難以形容.

引用:
原帖由 NAT_KINGCOLE 於 2016-7-13 11:09 AM 發表 查看引用來源

你都係人夫人妻組合?大唔大羅先?
大波又大籮

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆