上一頁下一頁
發新話題

榴槤之國番外篇

收藏  |  訂閱
1.9k  203.8k

星期一流流,某理由唔俾阿Michelle出場啩?米雪第34話~

米雪 34

Michelle一個咁眉精眼企嘅女仔,又點會睇唔到阿星嘅一雙鹹鹹濕濕星星眼留意住佢嘅事業呢?查實就算眉唔精眼唔企,都應該好容易留意到阿星嘅呢雙眼,不過既然Michelle講到出聲,都要讚下佢嘅。

「你睇咩呀!」Michelle嘅語氣一貫凌厲,令人不得不即刻由事業望番去佢嘅一雙大眼度。冇吖,阿星諗緊嘢啫。「哼,你對眼成日咁樣望,你估我唔知咩?」阿星成日望你咩?典解阿星唔多覺嘅?「你仲帶人遊花園,個人都唔正經!」正經你又唔同阿星傾計嚕。Michelle一雙大眼望住阿星,一路望住,好似想望穿阿星咁。查實阿星冇乜特別咋,唔使咁用力望阿星嘅,一陣你望多兩望小星星又多事就唔好。

呢餐算得上係一餐唔多好食嘅一餐,雖然係同一間意大利餐廳,同一個阿星,但係女伴唔同咗,氣氛完全唔同咗,直頭有令阿星食唔落嘅感覺。其實望住阿Michelle都幾食得落飯,始終佢都係一個幾靚嘅女仔,而且佢真係為咗嚟同阿星食飯而細心打扮過,但係硬係啲說話態度頂心頂肺好似阿星欠咗佢咁。餐飯好彩終於都食完,阿星望完手錶又望電話,想快啲離開,然後Michelle終於開口:「食完飯,你快啲返去做嘢,快啲做完,快啲返落嚟陪我!」咁,阿星可唔可以話唔好?「唔得!」

正所謂:

注目眼光藏不住
高傲來個薄輕責
雙眸電力回敬來
午膳氣氛大不同
溝通之間覺障礙
要求工餘再相伴

金翅真係唔知乜嘢料鳥
(待續)😬

早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........   金翅唔知乜嘢料鳥!

注目眼光藏不住
高傲來個薄輕責
雙眸電力回敬來
午膳氣氛大不同
溝通之間覺障礙
要求工餘再相伴

引用:
原帖由 boar36 於 20/12/2021 09:40 發表 查看引用來源
早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........   金翅唔知乜嘢料鳥!

注目眼光藏不住
高傲來個薄輕責
雙眸電力回敬來
午膳氣氛大不同
溝通之間覺障礙
要求工餘再相伴 ...
早呀師兄,金翅嘅唔知咩料鳥真係搞到阿星頭暈眼花鳥😬

回覆 711# star_platina 的帖子

人哋開到口要你陪佢,陪佢做咩呢?師兄又有無陪到呢?

引用:
原帖由 柒七仔 於 20/12/2021 11:28 發表 查看引用來源
人哋開到口要你陪佢,陪佢做咩呢?師兄又有無陪到呢?
陪嘅嘢,一陪,就要陪落去,當時阿星真係唔得閒陪落去😬

過冬時節,你估依家Michelle搞緊乜呢?米雪第35話~

米雪 35

阿星最後俾阿Michelle踢咗出餐廳,即係餐飯唔使阿星找數。咁都好啦,食咗餐飽嘅,不過代價係收工又要返去見佢囉。可能阿星個人真係太焾善,阿Michelle先至咁中意蝦阿星,將阿星舞嚟舞去。

收工都冇得話唔去啦,頭先阿星一講,Michelle即刻大聲堅決駁回,仲有得話唔好咩?同Michelle食一餐飯其實真係幾消耗阿星精神體力,不過見佢真係好似好悶咁,丢低佢又好似好衰,唯有陪下佢。

原來喺阿星返工嘅時候,Michelle又去咗買到一包二包,喺阿星去到見面嘅地方嘅時候,佢即刻由長櫈度起身,將手上面嘅一包二包全部遞哂俾阿星同佢攞。阿小姐,去邊度消費嚟呢?呢啲問題好多時候男士們都未必好意思問出口嘅,不過阿星並唔係一個男士,所以問得非常之好意思,而Michelle一聽到阿星問,即時以凌厲無比嘅眼神再次厲住阿星,喂,你可唔可以唔好咁得人驚,好似阿星欠咗你咁?

「帶我去你住嘅地方食嘢,我想睇下你平時嘅生活!」冇咩睇咋喎,阿星啲屋企人又唔喺度。「唔得!我要去睇下你係一個咩人!」咁………你唔好後悔囉。就係咁,阿星同佢去咗阿星屋企附近間酒吧度飲嘢喇。

正所謂:

英雄專注工作間
高傲閒遊購物去
大小包裹送跟前
難忍再提一個問
凌厲眼神撲面來
說要了解星起居

金翅要查家宅鳥
(待續)😬

早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........  金翅要查家宅鳥!   

英雄專注工作間
高傲閒遊購物去
大小包裹送跟前
難忍再提一個問
凌厲眼神撲面來
說要了解星起居

Happy Winter Solstice everybody!

引用:
原帖由 boar36 於 21/12/2021 09:15 發表 查看引用來源
早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........  金翅要查家宅鳥!   

英雄專注工作間
高傲閒遊購物去
大小包裹送跟前
難忍再提一個問
凌厲眼神撲面來
說要了解星起居 ...
好鬼驚阿Michelle查阿星😬

引用:
原帖由 cx829 於 21/12/2021 11:01 發表 查看引用來源
Happy Winter Solstice everybody!
Hey, happy Winter Solstice to you too!😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆