上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  891.1k

引用:
原帖由 boar36 於 1/7/2021 11:38 發表 查看引用來源
嚟啦 嚟喇,爆比一眾 fans 睇吓啦  
女伴爆就話好睇啫,阿星爆…………未必師兄們會想睇喎😬

既然有師兄想知道耷骨,看官們請看下回分解,第21話~

Gina XXI
阿星呢啲時候好聽話,因為阿星咁大個仔只係耷過一次骨,唔多識得應付呢啲環境。上次耷骨個姨姨一路耷一路鬧,話阿星鬼殺咁嘈,啲骨頭又唔受力,又話阿星啲肌肉好鬼實,耷到佢手都痛,話蝕本。所以阿星以後都唔耷骨,一嚟怕痛,二嚟唔中意俾人揸,三嚟費事又俾人鬧,所以之前阿Gina問嘅時候阿星先唔答佢。但係嚟到阿星屋企,Gina再問第三次,阿星都知道始終走唔甩,都只能夠任人魚肉。

Gina除咗條毛巾騎咗上阿星個蘿柚上面,倒咗啲椰子油落阿星背脊,開始佢嘅工作。老實講,阿星真係唔知Gina手骨叫做好定唔好,因為佢一路耷,阿星一路鬼殺咁嘈嗌痛嗌救命,佢又係好似上次個姨姨咁,一路耷一路鬧阿星郁身郁勢,左閃右避,依嘩鬼嘈。然後阿星開始感覺到Gina已經成身汗,大脾位坐住阿星蘿柚嘅接觸開始黐淋淋。「好啦,你擰轉身啦,依家按前面。」阿星有啲唔係幾好意思,因為掛住感受Gina同阿星蘿柚接觸嘅大脾緊緻嘅肌膚,小星星已經再次抬起頭。

但係醜星都終需見Gina,點樣都要擰轉身,唯有諗下其他嘢,同阿小星星講:『你唔好唔聽話啦。』查實大家知唔知道,唔好………唔………呢種語法係叫做雙重否定(double negative predicate),一種容易令人誤會嘅說話方式,令到人非常混淆究竟你想點。例如你話:『我唔係唔食飯』咁即係話你會食啦,咁點解唔係直接話食,而要兜兩個圈先呢?呢個言詞結構嘅背後,其實隱藏咗一件事,呢件事,就係原本就係諗住食飯,但係因為某啲事而冇食,只要完成咗呢件事,就會食飯喇。咁呢句句子嘅語法其實就係咁:「我唔係唔食飯,不過等睇埋爆閃先食啫。」隠藏咗嘅意思,通常講嘅人自己都未必留意到,所以聽嘅人有時要問到出口先可以得到答案。講咗咁耐,大家又知唔知阿星嘅弦外之音呢?
(待續)😬

星師兄我昨晚走咗雞冇得睇MS E張靚相,而家補番得冇?

引用:
原帖由 timLeung88 於 1/7/2021 12:07 發表 查看引用來源
星師兄我昨晚走咗雞冇得睇MS E張靚相,而家補番得冇?
呢啲?😬

星星果然仲有好多好嘢未攞出嚟,正呀

大家猜吓E小姐個嘴最適宜做乜嘢呢

請問個飯盒有乜特別呢?

多謝師兄,咦今次有新相喎,我都話星師兄收埋好多私人珍藏啦!

引用:
原帖由 ykdeng0064 於 1/7/2021 12:21 發表 查看引用來源
星星果然仲有好多好嘢未攞出嚟,正呀
某某某😬

引用:
原帖由 ykdeng0064 於 1/7/2021 12:23 發表 查看引用來源
請問個飯盒有乜特別呢?
Erieann煮㗎,籌款幫啲財務有困難嘅人,佢自己煮,寫鼓勵嘅話語咁😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆