上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  891.2k

早晨呀,星爺  嘩 ...  摔角手嘅場景已經夠過癮啦,星期五會嚟一個 "滿漢全席" ,  可以想像得到個畫面會喺 點 .........  有如子母彈、氫氣彈再加 原子彈 爆炸般  超超超震撼  ,  小星星頂得順冇?

引用:
原帖由 boar36 於 5/7/2021 08:20 發表 查看引用來源
早晨呀,星爺  嘩 ...  摔角手嘅場景已經夠過癮啦,星期五會嚟一個 "滿漢全席" ,  可以想像得到個畫面會喺 點 .........  有如子母彈、氫氣彈再加 原子彈 爆炸般  超超超震撼  ,  小星星頂得順冇? ...
早呀boar師兄,紋身筋肉人同雙環鋼條人嘅摔角技巧爐火純青,招招狠辣,下下深入,搞到阿星鼻濕咀濕,好不狼狽。下一場嘅盛況,點止用胸前嚟形容?😬

呢隻故事應該為:

兩筋肉人出絕招
星星單槍戰群雌

引用:
原帖由 ykdeng0064 於 5/7/2021 08:40 發表 查看引用來源
呢隻故事應該為:

兩筋肉人出絕招
星星單槍戰群雌
Y師兄不如幫幫阿星手,喺每節章回度題番兩句,好似啲武俠小說咁,搞下詩意😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-5 08:48 發表 查看引用來源

Y師兄不如幫幫阿星手,喺每節章回度題番兩句,好似啲武俠小說咁,搞下詩意😬
不敢不敢,小弟才疏學無,不敢與你這高手高攀
星星若不嫌棄,喜歡的話可以隨便使用
其實星君所寫的故事,有點像章回小說,
所以我才亂咁噏幾句

引用:
原帖由 ykdeng0064 於 5/7/2021 08:56 發表 查看引用來源

不敢不敢,小弟才疏學無,不敢與你這高手高攀
星星若不嫌棄,喜歡的話可以隨便使用
其實星君所寫的故事,有點像章回小說,
所以我才亂咁噏幾句 ...
師兄咁謙,阿星好難接落去喎。正所謂:高手在民間。各位師兄都係深藏不露嘅高手,阿星只係無聊又見各位師兄不嗇賜教先敢大膽亂寫。阿星嘅中文水平,大概只有中三唔合格嘅程度,難得師兄唔介意,陪埋阿星一齊癲,阿星輕輕執下師兄嘅章節詩體,放落呢一節故事先得。

本來寫故仔太長氣,又考慮師兄們都要返工,未必有時間睇長篇大論,咁樣寫法希望師兄們唔會介意故事情節鬆散,肉緊情節太過隱晦,有時又離題萬丈就好。寫得似章回小說其實可能係因為阿星細個嘅時候拜讀過金庸先生嘅小說所以先有樣學樣,有時自己睇返都忍唔住覺得自己畫虎不成。

師兄唔介意賜教,阿星求之不得,千祈唔好話係亂噏😬

回覆 7496# star_platina 的帖子

我的確深藏不露

我係講緊我的。。。。。。。小弟弟

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-5 09:09 發表 查看引用來源

師兄咁謙,阿星好難接落去喎。正所謂:高手在民間。各位師兄都係深藏不露嘅高手,阿星只係無聊又見各位師兄不嗇賜教先敢大膽亂寫。阿星嘅中文水平,大概只有中三唔合格嘅程度,難得師兄唔介意,陪埋阿星一齊癲,阿星輕輕執下師兄 ...
阿星若果唔嫌文字粗俗,請隨便使用

引用:
原帖由 ykdeng0064 於 5/7/2021 09:14 發表 查看引用來源
我的確深藏不露

我係講緊我的。。。。。。。小弟弟
深藏喺龍潭虎穴😬

引用:
原帖由 ykdeng0064 於 5/7/2021 09:18 發表 查看引用來源

阿星若果唔嫌文字粗俗,請隨便使用
已經用咗,稍稍改咗少少,加重意思😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆