上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  892.8k

喺喎,都好似喎,同樣吸睛  

引用:
原帖由 boar36 於 13/7/2021 11:48 發表 查看引用來源
喺喎,都好似喎,同樣吸睛  
呢個呢?😬

都喺好睇呀,心口脹卜卜  

哩排無咩點上嚟,發現應該miss左好多Abby嘅靚相

引用:
原帖由 boar36 於 13/7/2021 11:55 發表 查看引用來源
都喺好睇呀,心口脹卜卜  
咁整個脹卜卜嘅睇下先😬

引用:
原帖由 大Jasonn 於 13/7/2021 11:59 發表 查看引用來源
哩排無咩點上嚟,發現應該miss左好多Abby嘅靚相
睇住呢啲先啦😬

又係熱辣辣嘅午飯時間,第10話~

Abby X

阿星又唔係咁乘人之危嘅,麻油味Abby哄到咁埋嘅時候,阿星都要落返一級樓梯,同佢保持番小小嘅距離嘅。就喺阿星退後一步落一級嘅位置,阿星發現一級之後嘅下一級仲有個麻甩佬企咗喺度。阿星個蘿柚差唔多掂到個麻甩佬個咀,查實佢耷低頭玩緊手機,係個頭殼頂差啲掂到阿星個蘿柚先真。呢啲咁尷尬嘅位置,都係企番上一級穩陣,阿星唯有又行番上一級,面對面咀對咀對住麻油味Abby喇。

喺阿星又上又落唔上唔落上上落落嘅一輪複雜動作最後還原基本步企番喺原來嘅位置上面嘅時候,麻油味Abby望住阿星,忍唔住笑咗出嚟。阿星嘅位置,變成同原本嘅位置一樣,仍然係面對面,咀對咀咁樣對住麻油味Abby,而且比起之前嘅距離仲要近。「哎。」阿星嚇咗一跳,「哎。」麻油味Abby即刻跟住阿星叫。「咁嘅?」阿星望住麻油味Abby雙眼話,「係囉,咁嘅?」麻油味Abby再次跟住阿星,重覆多一次阿星所講嘅嘢。佢用嘅技巧,係一種建立親和感嘅高效技法,叫做同步(pacing),喺開始建立親和感,對方對你並冇好感或者惡感,即係冇感嘅時候,就非常之好用。不過大家留意,呢招嘅下一步就係帶領(leading),即係話同對方喺說話上同步咗之後,就要開始進入帶領模式,要令到對方跟住你行先得。如果只係同步而冇帶領,對整個對話或者溝通過程就變得冇幫助喇。

麻油味Abby喺呢啲位做同步做得好好,而且好自然,完全冇生硬嘅感覺,而且因為佢甜美嘅笑容,你唔會覺得佢係做作或者有心想試你。之但係阿星好醒嘅啲細眉細眼嘅小動作阿星一眼關七,全部都會睇到哂。之但係依家阿星同麻油味Abby去到差唔多咀對咀嘅距離,阿咗佢嘅一雙大……………眼睛之外,又真係唔多睇到啲乜嘢喎。究竟佢會唔會喺下一步使出帶領嘅技巧,令到阿星跟住做呢?

正所謂:
防在梯階意外生
瞬間移動現端倪
君子洞悉櫻花技
阿星心裡有底了
還看麻油耍奇招

欲知後事如何,請看下回分解
(待續)😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-13 12:04 發表 查看引用來源

睇住呢啲先啦😬
Tifa 都唔及Abby
Abby start from A, Tifa 有排都追唔上

嘩,比埋路標指示咁過癮嘅  

引用:
原帖由 大Jasonn 於 13/7/2021 12:06 發表 查看引用來源

Tifa 都唔及Abby
Abby start from A, Tifa 有排都追唔上
咁捧麻油味Abby場,俾佢知道一定開心死😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆