上一頁下一頁
發新話題

[原創色文] 我和小姐的秘密約定 (#65 急求寫文題材一用)

收藏  |  訂閱
93  18.9k

講開又講 , 之前睇左一套電影既預告 , 套電影叫<伊朗式離婚> ,
講一對伊朗夫妻移左民去美國 , 又離埋婚 , 個女跟左阿媽 ,
但個佬仲好關心佢地 ... 但個阿媽日日換男友 , 又無比咩母愛比個女 ,
搞到個女價值觀混亂 ... 反而個佬成日搵阿馬  阿女 , 同男友傾偈 ,
希望決決到問題

我覺得幾好 ... 呢套其實係一套 , 以伊斯蘭傳統價值觀 ,
去批評西方世界 , 係自由戀愛名義下的私生活混亂 , 以為家庭價值淪喪
如果可以 , 我都希望我寫色文 , 都可以寫得咁有意義 !!!

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-11-24 10:03 AM 發表 查看引用來源
講開又講 , 之前睇左一套電影既預告 , 套電影叫 ,
講一對伊朗夫妻移左民去美國 , 又離埋婚 , 個女跟左阿媽 ,
但個佬仲好關心佢地 ... 但個阿媽日日換男友 , 又無比咩母愛比個女 ,
搞到個女價值觀混亂 ... 反而個佬 ...
挺特别的,主流都在批评传统,比较才有向前卫思想作批评。老实说,我也认为现在,好多被定义为主流价值的东西,其实好有问题,就好似为理想,便可以不守法一样

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2015-11-24 09:32 PM 發表 查看引用來源

挺特别的,主流都在批评传统,比较才有向前卫思想作批评。老实说,我也认为现在,好多被定义为主流价值的东西,其实 ...
E+既所謂理想 , 根本上就係 "自已想點就點" ...
完全無左前人 "我不同意你 , 但拼命維護你發言權" 的果種精神

講開又講 , 除左色文沒落 , AV的沒落都好勁 ... AVE+D所謂大星 ,
好似上原亞希  篠田XX(唔曉打日文) , 擺係15年前 , 真係十大都打唔入拉 ,
你話E+興重口味咩 , 以前大沢佑香靚又靚過佢 , 口味又重過佢 , 咁點計???
講真 , 以前DAV真係有比你 , 進入奇幻國度既感覺 ... 好似玩童話題材 ,
起碼有玩景同衫先丫 ; D大腸灌魚毛 , 更加比人新鮮感 ...

E+??? 十之八九就係普通扑野 , 肛交片最多都係玩灌腸  二穴同擴肛咋 ...

其實色文都係架 , 係15年前小弟出道果陣 , 色文風氣真係好盛 ,
不過果陣都已經係 , 色文盛世既水尾 ...

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-11-26 08:47 AM 發表 查看引用來源
講開又講 , 除左色文沒落 , AV的沒落都好勁 ... AVE+D所謂大星 ,
好似上原亞希  篠田XX(唔曉打日文) , 擺係15年前 , 真係十大都打唔入拉 ,
你話E+興重口味咩 , 以前大沢佑香靚又靚過佢 , 口味又重過佢 , 咁點 ...
真的呢,大沢佑香、小泽马利亚、夏目奈奈的那个年代,真的让人响往

講真 , 我岩岩又唸翻金庸色文 ... 我自已係度數 , 其實我覺得<天龍> ,
最多野玩 : 1,係天山童姥   2,係段譽  3,係段延慶
天山童姥我覺得可以玩 , 係因為天山童姥每十年一次返老還童 ,
然後又快速衰老 , 即係短期內 , 可以玩晒十幾歲妙齡少女  二十幾初熟少婦
三十幾盛年婦人 , 同四十幾韻味熟女拉~~

段譽就完全係我自已唸 ... 話段譽學左北冥神功 , 吸左千年內力 ,
既然係咁 , 不如就話佢同王語嫣  木婉清  鍾靈等 "妹妹" 一齊玩修行內功 ,
把內力輸入 "妹妹" 體內 , 又吸回自已身體 ... 大理國本身又係信密宗 ,
一於加埋雙人雙修瑜珈 , 生身心靈合一 , 仲係 "玉女心經" 的原始本版 ^.^

段延慶就得一樣架姐 , 就係同觀音姐姐扑野 ... 我想玩下 , 呢種對聖潔對像
崇拜又毫無邪念的性愛 , 到底係點 (大陸劇版本 , 觀音姐姐化身女騎士 ,
我覺得無晒美感羅 ... )

其實係金庸作品中 , 小弟真正唸到可以寫既 , 都唔係話咁多 ,
主要就係<天龍><神鵰><倚天><笑傲>同埋<鹿頂記> ,
<神鵰>方面 , 小弟已經寫過<芙.蓉.菊> ... 同書個人覺得可寫的 ,
就只有李莫愁 ...

另外一本小弟好鐘意既 , 就係<笑傲> ... 講真丫 ,
小弟覺得最好寫既 , 一定係儀琳小師妹 ^.^ ... 任盈盈係女主角 ,
如果要玩 , 可能要玩少少宗教味道 ; 最後一個可以寫既 ,
就係東方不敗 ... 東方不敗係小說同劇集 , 都直情係一隻老妖怪 ,
不過跟電影版咁寫 , 或者效果會唔錯~~

小弟今日唸左一輪<鹿頂記>  , 發現呢本其實都幾好寫 ... 講真 ,
韋小寶係就係有7個老婆 , 但有特色既唔多 , 第一個就係SM公主建寧 ,
所以呢個無得唔寫 ^.^ ; 第二個就係蘇荃 ... 韋小寶咁多個老婆 ,
得佢係走熟女路線 , 其他就真係麻 ... 雙兒係任勞任怨羅 ,
沐劍屏就乖乖女 , 曾柔幾乎UP唔出個名 , 存在感可想而知 ... 其實 ,
係阿珂之前 , 方怡既恩將仇報 , 算有D特色 , 不過講真 , 就算係阿珂本身
都特色有限

如果要寫 , 除左建寧公主外 , 我只會寫阿珂同蘇荃 ... 不過係電影版 !!!
1,即係龍兒呀 ... 你唸下扑完靚女 , 仲可以吸佢8成功力 ,
跟用佢D內力SM翻佢 , 再搞到妻妾成群 , 佢爹都無得爹 , 你話幾過癮 ^.^
2,阿珂係無特色 , 但+埋佢老母就唔同 ... 兩個一模一樣樣 ,
分別係一個青春少艾 , 一個成熟韻味 , 感覺分分鐘比完全一樣既TWINS ,
仲正一D !!!

講到<倚天>就一定係趙敏同周芷若 ... 講丫 , 周芷若我其實覺得無咁好寫 ,
係只係道姑 , 咁儀琳係尼姑 , 形象上特色已經大過佢 , 比較可以強調的 ,
就是女掌門身份 ... 又或者講佢學在<九陰真經>後 , 有D萬聖節哥德LOOK咁 ...

趙敏就好玩好多 , 佢本身係元朝郡主 , 仲要係主管武林事務 ... 我成日都話 ,
男人一樣有虛榮感 , 屌郡主喎 , 梗係正拉 !!! 事實上 , 趙敏老豆既原形 ,
係元末三大鐵木兒之一 ... 係元末 , 基本上就南方漢人群雄 , 同北方蒙古系軍閥 ,
蒙古系軍閥中主要就係 , 三大鐵木兒互相攻伐(鐵木兒察罕  庫庫鐵木兒  
孛羅鐵木兒) , 其中前兩者仲係父子 , 就係趙敏既父兄勒

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆