上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  891.0k

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-8-20 07:26 發表 查看引用來源
星期五,緩慢嘅第95話~

Abby XCV

根據麻油味Abby所講,父親大人同阿星係同一類人,不過阿星真係睇唔出父親大人除咗商業觸覺之外,阿星有啲咩似佢。老實講,如果阿星似佢多啲,搞下大生意咁,應該已經發咗,唔係依家一碌磨碌咁。

父 ...
早晨,星爺睇嚟你的承諾,會比麻油味Abby攪到破壞咗.

引用:
原帖由 boar36 於 20/8/2021 08:59 發表 查看引用來源
早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ..........
金翅速閃鳥!!  

晚餐查實鴻門宴
總裁摸透英雄事
煙過三循真對話
櫻花如珠亦如寶
保持距離好辦事 ...
呢餐食完冇心機鳥😬

引用:
原帖由 r6654c 於 20/8/2021 09:13 發表 查看引用來源

早晨,星爺睇嚟你的承諾,會比麻油味Abby攪到破壞咗.
師兄又偷睇阿星個故仔😬

呢個完全喺意料中嘅樹!!

引用:
原帖由 boar36 於 20/8/2021 09:32 發表 查看引用來源
呢個完全喺意料中嘅樹!!
師兄料樹如神😬

師兄早呀!有啲嘢都好矛盾,口裡說不,但心裡好誠實🤣

引用:
原帖由 柒七仔 於 20/8/2021 09:40 發表 查看引用來源
師兄早呀!有啲嘢都好矛盾,口裡說不,但心裡好誠實🤣
7師兄唔巧咁,講哂阿星嘅心底話出嚟,人地第時仲要去拜見父親大人問好㗎😬

尋日忙到唔想出,今日出番第96話先~

Abby XCVI

打後嘅日子,阿星都盡量推咗麻油味Abby嘅邀約,而佢會周不時打短訊或者打電話問阿星做緊乜,阿星都會將話題好快咁完結,令到佢冇辦法再講落去。阿星係一個幾老土嘅人,知道應承咗人嘅嘢係要做嘅。再有機會見到麻油味Abby,係阿星臨走之前一個星期,父親大人…………魚生銀行嘅總裁再次嚟開會嘅時候。

阿星見到嘅,係一個嚴肅而友善嘅總裁,或者因為單生意成功咗,或者因為阿星信守承諾,阿星唔知道。副總裁麻油味Abby,比較上次阿星見佢嘅時候瘦咗,憔悴咗,笑容少咗。老實講,見到佢咁,阿星有啲唔捨得。麻油味Abby全程冇同阿星有任何眼神接觸,相信佢應該係憎鬼死阿星,所以先會有咁嘅態度,但係阿星咩都冇做過喎,well,錫過攬過咁囉,都係淺嚐即止啫,唔係討咗你便宜啦。

個會議非常之順利,算係阿星離開榴槤之國前做得最滿意嘅一件工作,以後嘅嘢,就要靠Elly,Cassy同埋項目經理,接手阿星嘅工作嘅人阿星亦都交代清楚俾佢知道,可以話係順利過渡,返埋呢個星期,阿星放多兩個星期假,呢兩個星期就去四圍玩下放鬆下先得。都係果句,如意嘅算盤通常都係打得好響嘅……………

正所謂:

英雄堅守己承諾
櫻花經理如陌路
最終項目可落實
回鄉渡假享人生
慨嘆世事非如意

金攰………………鳥
(待續)😬

回覆 9938# star_platina 的帖子

慘慘豬,未曾深愛已無情,哈哈!麻油味真可憐!

星爺,寫好了   又來鳥 .......
金翅暗湧又來鳥!!      

英雄堅守己承諾
櫻花經理如陌路
最終項目可落實
回鄉渡假享人生
慨嘆世事非如意

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆