上一頁下一頁
發新話題

親眼目睹媽媽的改變- 更新完畢- 第15-17集。望加精華

收藏  |  訂閱
73  596.9k

:smile_13: :smile_13:

引用:
原帖由 湖水藍 於 2009-12-8 07:14 AM 發表 查看引用來源
唔好又等一個星期咁都可以既

講!如果吾係朗拿兄出得慢,我都吾會寫!

引用:
原帖由 Noodle1002 於 2009-12-8 03:35 PM 發表 查看引用來源

咁可否講間茶餐廳位置我知
等我去睇下??
:smile_o13:
你話仲有20%係唔真實
係咪堅哥果part??:smile_o06:
可以答你兩樣野,地址係假。

堅哥係真架,故仔中既堅哥,比現實中既堅哥心計仲要利害。

不過我太懶啦,我廢事打到咁詳細。

(最後的14天)
第二日,又照常返鋪頭做野…!返到去見到阿媽好似靚左,塊面好似白裡透紅咁,吾怪得D人話女人做得愛多,人都會靚D啦,難道吸陽補陰?

過左無幾耐,有個好熟既電話打黎!
我:喂,搵邊位?
男人:細佬,仲記吾記得我丫?
我(把聲咁熟既):下…吾係好記得…?
男人:洪爺丫,你救左我一命呢!
我當堂成個人認真哂:係…記得…記得…,你好番啦?叔叔
洪爺:好番好多啦,我想過黎見一見你,多謝你。
我:下,哦。好丫。
洪爺:咁你俾你地址我啦。
我:觀唐XXX街,ZZZ茶餐廳。
洪爺:好啦,我大約5點鐘左右到,到時再傾啦,細路。
我好開心咁:好丫,叔叔,掰掰。

時間好似過得好慢,等左好耐好耐,不停望住個鐘,又望實個門口,終於等到5點鐘。
突然間,有兩個全身著住黑衫既男人,每人推開一邊門,企左係門道,好似歡迎咁,跟住洪爺就入黎啦。

嘩,場面好似賭神進場咁,真係誇張。阿媽望住都嚇左一跳。
洪爺入到黎,周圍望,隻眼真係好有殺氣,跟住就坐左埋去上次堅哥坐果張枱,我即刻沖左杯茶走埋去。

我望住洪爺:叔叔,你好。
洪爺望住果兩個人:你地出一出去先。
黑衣人:係,洪爺。
洪爺見到我好似好開心咁:細路,你係度打工丫?
我:唔係丫,自己鋪頭黎架。
洪爺:哦。上次唔係你,我真係死左啦。
我:叔叔,你唔好咁講啦。
洪爺好感動咁捉住我隻手:我講真架細路,我都唔知點樣報答你好丫。
我:諗番起上次真係好驚險丫。
洪爺:哈哈,我宜家就差你一個人情啦,你有咩想要,即管開聲。
我扮哂無知咁:下,係咪乜都得?
洪爺拍哂心口:只要我洪爺做到既,乜都得。

依個時間因為洪爺把聲特別大聲,阿媽叫我過去收銀枱度。

阿媽好細聲:衰仔丫,你又識埋D乜野人丫?紋哂身咁。傾D乜野咁好傾丫?
我:唔係丫,果個人係黑社會大佬黎架,我果日去燒野食,救左佢一命,佢黎多謝我咋。
阿媽好驚訝:咩話!黑社會大佬!衰仔,你嫌命長丫,同D咁既人傾計。快D打發佢走啦。
我好無奈:得啦得啦。

行番埋去坐,一坐底。

洪爺:果個靚女係咪你阿媽丫?
我無哂心情:係丫。
洪爺:吾怪得…你咁靚仔啦,原來你阿媽咁靚女既!做咩丫?佢唔鐘意你同我傾計丫?
我:係丫。
洪爺:咁唔緊要啦,咁我走先囉,你有咩需要打俾我啦。
我好細聲咁:叔叔丫,如果有人搞我阿媽,你會唔會幫我架?
洪爺好驚訝望住我:當然會啦,你講果條友叫乜名,我幫你搞掂佢。
我:佢叫堅哥。佢上次偷聽到佢話一定要搞我阿媽丫。
洪爺:下,阿堅?
我:下,叔叔,你識佢架?
洪爺:我都有個頭馬叫阿堅,但唔知係咪你講緊果個。
我:唔係瓜,咁如果真係佢,你會唔會幫我架?
洪爺:廢話,如果真係佢,一定幫你。搞人老婆,我一定吾會放過佢!
我:多謝你丫,叔叔!
洪爺:傻仔,我洪爺最欣賞孝順仔!放心包係我身上。咁我走先啦…!
我:嗯…好丫,叔叔我送你丫。
行到門口果陣洪爺望住阿媽點點頭就走左嚕!
洪爺走左無幾耐,阿媽又叫我過去。
阿媽好惡:果個男人究竟同你講D咩?
我好吾耐煩:都話過黎多謝我囉…!
阿媽:我同你講丫,吾好再痴埋依D人丫…!
我:得啦…得啦…

好心無好報?我都係想以黑制黑唧…媽咪我做咁多野都係想保護你唧…又俾你鬧…唉…!

到左晚上又無咩特別事!所以到左十點鐘就返屋企訓!
之後兩日都無咩特別事發生,直到星期五。一直最擔心既事,終於要發生了。

(最後的11天)
每日中午一忙完,我就會打俾老婆仔傾偈。每次一傾就傾幾粒鍾。
傾到大約三點幾,堅哥又再次黎我鋪頭。今次佢戴住頂Cap帽入黎。點解又吾見OK仔架?

入到黎又坐番老地方,坐左無幾耐叫左杯凍啡,跟住就拎左部手機出黎,陰陰嘴笑禁左幾下,跟住就望向收銀枱果邊!
我又望過去阿媽果邊,之後阿媽拎左部手機出黎,望住部機禁左幾下,之後面色開始吾妥,好似好驚咁。

吾通堅哥真係偷拍左套片SEND左俾阿媽?

依個時候堅哥又禁手機,禁左好耐,之後又望去阿媽果邊。阿媽望完部手機,好似“下”左一聲。跟住阿媽又禁左幾下,堅哥部手機又震啦,堅哥一睇完又再禁制,但禁完無耐,堅哥就叫埋單走人。

我諗佢地一定係Send緊信息,今晚返到去一定要偷阿媽部手機睇下先得。

======================================

引用:
首次公開預告片!

????????????????
????????????????????????????
阿媽把聲愈喘愈勁:啊…啊…唔好再講啦….求下你…停啦…..
堅哥:阿May,再叫淫d啦,我仲未夠high丫。
???????????????????????

究竟發生咩事?點解阿媽係度叫??
請各位密切留意下一集!

引用:
原帖由 thomason 於 2009-12-8 07:47 PM 發表 查看引用來源

真係要追落去
上次唔會意思
話你未寫好個story就出post
唔緊要,我嬲既係少人回覆。
你肯睇我作品,點會嬲,開心都黎唔切。

有時d野出得太快,唔係咁好。d人會唔太珍惜。
如果我第一日就出哂10篇,大家消化得哂嗎?
我自己有時重睇番,睇左1篇,都頂唔順,想出火。
但當你出完火,就會無哂心機睇。

反而以段落型式推出,一黎可以吊下大家引,二黎可以俾大家幻想下之後會發生d咩事!

引用:
原帖由 Noodle1002 於 2009-12-8 10:38 PM 發表 查看引用來源

原來唔係荼餐廳~~~~
係茶餐廳。

只係地址錯!

有本事就CHECK下我,住邊?
然後就可以黎我鋪頭,見下我阿媽一面。

引用:
原帖由 Noodle1002 於 2009-12-9 12:41 AM 發表 查看引用來源

咩區架????
葵青區定北區??
會唔會請食野:smile_o11::smile_o11::smile_o01:
咁你要試下CHECK我IP,再搵我既位置。

然後就搵到我住宅地址,再跟蹤我然後搵出鋪頭既位置。

之後再埋我媽媽身邊。哈哈。

引用:
原帖由 garyinpayton 於 2009-12-9 01:15 AM 發表 查看引用來源
樓主你要努力呀!

之前我覺得呢到有個原創作家GeNeSa篇故事作得好好。

好似叫睇住老婆去偷情"不過爛尾收場...!

因為好多cd-rom同埋好多人話佢抄人故仔。

但睇得出佢係原創!

搞到佢無再出現響香港討論區 ...
我記得佢!
不過就唔知抄人故仔依件事。
其實寫故仔,真係要好有耐性。

引用:
原帖由 garyinpayton 於 2009-12-9 01:23 AM 發表 查看引用來源

本身佢寫完第一篇。後尾停左排無寫。

之後重新再寫第二夜...

但係...佢寫第二夜之時,因為佢出返之前10集第一夜個故事出黎。俾大家睇返。

結果d人就話佢抄,話佢跟人地個故事續作落去。

我諗可能主要 ...
哈哈。係咪抄,我真係唔知。

咁你覺得我個故仔係咪抄呢?哈哈

引用:
原帖由 garyinpayton 於 2009-12-9 01:36 AM 發表 查看引用來源

哈哈..認真講句。

抄又唔係抄。不過樓主真係有心機作咁長篇故事。haaaaa!

等你下一篇。我第8,9,10都未睇。諗住一次過睇!
好....慢慢睇..

我同一個時間寫幾個故仔,所以依幾日都唔會更新住。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆