上一頁下一頁
發新話題

公告: 內 地 新 法 例

收藏  |  訂閱
70  24.2k

引用:
原帖由 orb-01 於 2006-3-1 02:15 PM 發表
上有政策,下有對策。
現在應該如何對策呢??仲有大家兄弟知唔知道~佢地會用咩方法(找到電話號碼)通知家人????

引用:
原帖由 vy7forlok 於 2006-3-2 12:41 AM 發表

現在應該如何對策呢??仲有大家兄弟知唔知道~佢地會用咩方法(找到電話號碼)通知家人????
當然係問你啦,你以為你可以唔講咩~?

引用:
原帖由 ryankkw 於 2006-3-2 12:51 AM 發表

當然係問你啦,你以為你可以唔講咩~?
會唔會係查證件記錄~或者可以同香港或澳門聯機~見到你家人資料????

這法例對各位北上救國兄弟無疑係一個重大打擊 = = ...

但好無奈......因為係中共研制= =小市民又怎能不適從...

只怕以後貪既公安/民警 會更貪 因為可以用"通知家人"做威脅~助長收黑錢貪官

最可憐係有工作既兄弟們~如果要扣留十天至十五天~工作如何交代.......唉....

嘩好驚喎~~都係睇定D先上去玩啦...正所謂"留得青山在,那怕無柴燒"..  多謝車仔版主提點!!

希望新(生)法例~唔會引發命案= =...還是公安局想引發命案??

中國要改革~已經係不爭既事實!!!

通知老婆???究竟係男人怕離婚定係怕女人???

引用:
原帖由 電車牛 於 2006-3-2 04:04 AM 發表
嘩好驚喎~~都係睇定D先上去玩啦...正所謂"留得青山在,那怕無柴燒"..  多謝車仔版主提點!!
唔去點忍得呀 上兩個星期向西村的木人巷已經水靜河飛

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆