善心色鬼 ( 真人個案 )

收藏  |  訂閱
6  57.1k

睇黎此長篇連載劇會有的睇頭喎!各位巴打萬勿錯過呀!

引用:
Originally posted by 飛哥 at 2004-6-23 05:54 PM:
第三回:乘人之危
色鬼說願借出餘款萬捌元,每月還一仟免息,直言鍾情於女,除非女願當色鬼女友,每周只需陪色鬼半天(逢周三下午),否則出師無名,自問沒有這麽偉大.女說難道不當色鬼女友就不可以借嗎?色鬼堅說不可,但不勉強.

[ Last edited by 飛哥 on 2004-6-23 at 06:09 PM ]
飛哥,睇完你三篇大作,我發覺一樣野我係學你唔到既.就係我始終唔敢同條女講得咁直接,免得比佢覺得我好salty.所以依樣野,小弟咁拜下風.

引用:
Originally posted by 飛哥 at 2004-6-23 05:54 PM:
第三回:乘人之危
色鬼說願借出餘款萬捌元,每月還一仟免息,直言鍾情於女,除非女願當色鬼女友,每周只需陪色鬼半天(逢周三下午),否則出師無名,自問沒有這麽偉大.女說難道不當色鬼女友就不可以借嗎?色鬼堅說不可,但不勉強.

[ Last edited by 飛哥 on 2004-6-23 at 06:09 PM ]
飛哥,睇完你三篇大作,我發覺一樣野我係學你唔到既.就係我始終唔敢同條女講得咁直接,免得比佢覺得我好salty.所以依樣野,小弟咁拜下風.

引用:
Originally posted by woo_xin at 2004-6-24 01:53 AM:
飛哥, 我等緊第4回架. ^^ :

重有, member2004兄, 你唔係學唔到飛哥咁直接,而係學唔到色鬼
係喎!sorry飛哥,差的屈左你潻!更多謝woo_xin兄既提點.Thank you! Thank you!

飛哥,其實我睇完色鬼既經歷之後,心裡很是沉重.我覺得女既有情,男既有義,唯可惜情義兩難存.本來我好想一早回應此題目,但係要先安頓自己既心情,先至可以回應.同感實在太多了.

引用:
Originally posted by 飛哥 at 2004-7-2 10:30 AM:
thomas兄,
我同意你說愛一個人是從喜歡開始,但要好清楚喜歡一個人並不表示愛上了!
色鬼與女是在一個不公平的情况下相識,結果對女是不公平的!(色鬼有選擇而女沒有)
所以色鬼自己在感情上對自己也要作出一點點懲罰.才顯得公平.對嗎?

引用:
Originally posted by 飛哥 at 2004-7-2 02:42 PM:

哈哈!...色鬼今生無悔!...但這是永不磨滅的回憶(懲罰大腦)
其實懲罰大腦呢種罰法都幾殘忍喎!

前往最後回覆