上一頁下一頁
發新話題

原創:十年後的舊情復熾 全篇完 目錄見#1 感謝支持

收藏  |  訂閱
279  441.6k

真係……唔寫故仔都唔知自己可以諗埋啲咁淫GE場面……
引用:
原帖由 Hungpawah 於 2012-7-3 11:36 AM 發表 查看引用來源

:smile_o05: 故事結尾人物關係好變態,雖有點牽強,但從情慾角度又非常刺激,淫賤得夠切底,睇得好享受,好投入~~~~~多謝你呢個淫到爆的故事,比我好多歡樂!!有時間再寫另一個事ar, 我一定十卜!

點解好幾個都覺得楊怡FIT呢:smile_41:
引用:
原帖由 Hungpawah 於 2012-7-3 12:01 PM 發表 查看引用來源
個人喜好:

Miss張 - 劉心悠
蕙 - 朱慧敏
雲 - 楊怡

都啱,但受唔到佢個鼻!陳茵薇都OK。不過香港真係冇乜女星咁。
引用:
原帖由 yellowcow 於 2012-7-3 04:43 PM 發表 查看引用來源
我估因為感覺上楊怡有D義气仔女feel.

對蕙來說,變唔變態只係講緊其它人或者主流接唔接受到。

蕙是最重要的角色。佢係追求自主自由的象徵。喺愛情同性愛上佢打破規範,喺工作上佢頂撞上司,面對房屋、雙非議題、解釋自己點解做蒲精,佢睇到的係制度點樣迫緊人,甚至打邊爐佢都會埋怨點解一個煱唔可以有三款湯。而佢喺故仔中亦都逐步帶領雪同光去打破規範,追求自我同自由。

而我特登要花啲時間講下佢係學歷冇乜、收入唔高的……反證著雪同光呢啲受過高等教育的人有好的工作但係其實都要靠蕙來到去引領佢地走向自由都尋回自我。唔計淫蕩片段同結局,我自己其實好鍾意第55同埋第59回。第59回蕙直斥光很痛快!第55回蕙堅持自己反抗不合理係冇錯,其實雪只係因為覺得男朋友要就女朋友要叫光退讓,光某程度上都係聽MISS張話而退讓。三個人唯一敢出聲的,竟係學歷最低的蕙。
引用:
原帖由 strongeagle 於 2012-7-3 07:42 PM 發表 查看引用來源
出人意表, 不過真係好! 所謂變態可以理解成唔平淡!

可能我功力未到家。

說白點成個故仔的主旨係蕙帶領光同雪去衝破枷鎖追求自由。而點解會係蕙而不是雪或者是光?正是因為蕙係制度的失敗者,佢先至會更加放膽去咁做。"成功"的雪同光就自己想打破界限但又唔敢,雪更是又要威又要帶頭盔,始終都係冇膽的。所以蕙才是最正!
引用:
原帖由 Mastermind007 於 2012-7-3 11:48 PM 發表 查看引用來源
只要顧及他人,又願意為事情負責,每個思想成熟的人都有選擇自由(相對自由)。蕙沒有和光商量過便頂撞上司,最後自己承擔後果,也許她有點衝動,經驗不足吧。總結經驗,很多成功者都先適應制度,有能力時改變制度。 ...

對!蕙是最聰明的!只不過是制度下的受害者。但因為她既聰明又被壓迫,就有無窮的潛能去顛覆既有的。
引用:
原帖由 mmlwm 於 2012-7-4 12:15 AM 發表 查看引用來源
也許蕙的自主和她的成長環境有關吧, 蕙是一個有主見、有思想的人, 成熟獨立, 主動追求自己的理想, 因此和孩子氣的光是絕配。

謝謝支持!新作短期內都較難,想表達的訊息已表達了,想滿足的幻想都暫時滿足了!:smile_44:
引用:
原帖由 250774 於 2012-7-4 08:56 AM 發表 查看引用來源
謝謝光榮完結

會有新作嗎..?

支持原創

多謝欣賞!
引用:
原帖由 心心知我心 於 2012-7-8 04:38 PM 發表 查看引用來源
睇曬lu....好好睇

這讚美令我很開心,多謝!
引用:
原帖由 forevereden 於 2012-7-31 08:23 PM 發表 查看引用來源
前衛經典!

只可惜原本很捧場的648君同FF530君在出左結局後就冇留言了,希望不是被個結局嚇親LAR!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆