[原創作品] 「 X + Y 」劇場 - 之 - 上環股男 *邂逅* 旺角C奶人妻 (27)窩心的再遇 - 暫別 -

收藏  |  訂閱
18  127.4k

引用:
原帖由 jessica413 於 2014-8-16 11:53 PM 發表 查看引用來源

花兄有嘢咩都留比香香啦,仲會到我咩。
:smile_13:
Ka妹,原來你有去我間屋度坐,知道有香香。
我考閪心。
下次坐耐啲。。咁你就知我內外都熟晒架啦。

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2014-8-17 05:54 PM 發表 查看引用來源
襟住度牆,單手插袋,側側地頭,咀角含笑,憂怨眼神,磁性聲線,“Ka 妹,唔好理佢地,我響麥當奴入面霸左個窗口位,賞面同我一齊入去咬吓薯條嗎?”

文迪兄,你無非都係想翼線睇下ka妹係咪港女,會唔會同你食老麥啫!我個kaka bb唔係港女,但都唔會同你去麥當奴囉。
佢留肚同我食「香蕉船」!好大條架!幾「大食」,都「飽」。」

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2014-8-17 05:54 PM 發表 查看引用來源
襟住度牆,單手插袋,側側地頭,咀角含笑,憂怨眼神,磁性聲線,“Ka 妹,唔好理佢地,我響麥當奴入面霸左個窗口位,賞面同我一齊入去咬吓薯條嗎?”

文迪兄。送你。周董「珊瑚海」!「海鳥跟魚相愛,只是一場意外!」
男:海平面遠方開始陰霾 悲傷要怎麼平靜純白
男:我的臉上 始終夾帶 一抹淺淺的無奈

女:你用唇語說你要離開 (心不在)
女:那難過無聲慢了下來
女:洶湧潮水 你聽明白
女:不是浪而是淚海

合:轉身離開 (你有話說不出來) 分手說不出來
合:海鳥跟魚相愛 只是一場意外
合:我們的愛 (給的愛) 差異一直存在 (回不來)
合:風中塵埃 (等待)竟累積成傷害

合:轉身離開 (分手說不出來) 分手說不出來
合:蔚藍的珊瑚海 錯過瞬間蒼白

合:當初彼此(妳我都) 不夠成熟坦白 (不應該)
合:熱情不在 (你的)笑容勉強不來
合:愛深埋珊瑚海

男:毀壞的沙雕如何重來 有裂痕的愛怎麼重蓋
男:只是一切 結束太快 妳說妳無法釋懷

女:貝殼理隱藏什麼期待 (等花兒開 )
女:我們也已經無心再猜
女:面向海風
女:鹹鹹的愛
女:嚐不出還有未來

合:轉身離開 (你有話說不出來) 分手說不出來
合:海鳥跟魚相愛 只是一場意外
合:我們的愛 (給的愛) 差異一直存在 (回不來)
合:風中塵埃 (等待)竟累積成傷害

合:轉身離開 (分手說不出來) 分手說不出來
合:蔚藍的珊瑚海 錯過瞬間蒼白

合:當初彼此(妳我都) 不夠成熟坦白 (不應該)
合:熱情不在 (你的)笑容免強不來
合:愛深埋珊瑚海

引用:
原帖由 jessica413 於 2014-8-17 06:25 PM 發表 查看引用來源
馬兄啊,你快d出嚟啦,你再唔鑊住我,我會比人分開2邊啦。

條友幾千歲,十成十去左瞓晏覺啦!
佢保護唔到你架啦!

嘻嘻嘻!
「掉支煙落地,踩息佢。。」
嘻嘻嘻!
「拉開條呔」

引用:
原帖由 jessica413 於 2014-8-17 06:35 PM 發表 查看引用來源

未行得啊,要問過馬兄先。
如果佢話唔得,就唔可以行啦

呵呵!休反條褲啦!文迪兄!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2014-8-21 11:50 AM 發表 查看引用來源

雲 B, 搵唔到花仔三缺一呀, 剩係得 Mandy 同 Ka 妹響度等緊, 你落唔落場呀? 我地打好細咋, 一二千全沖之嗎......

各位,我回來了!文迪兄,mandy妹,ka妹。
很是掛念!
打麻將?不要預我了,我這更新人士。
現在喜歡到圖書館,看法國電影,聽古典音樂。

聽聽海浪聲,看看海。

我剛在看「老人與海」!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2014-8-21 09:26 PM 發表 查看引用來源

花兄,你係花兄?你真係花兄?花兄你終於番左黎嘞,到底發生咩樹幹呀?上次同你傾得好地地,突然之間就唔見左你,嚇死我嘞,你知唔知人地係幾咁驚呀?好囉,好囉,見到你平安大吉就好囉,菩薩保佑,我 ...
點只嚇死你,都嚇死我。突然兩眼發黑。
隻眼再爭開,就見到條隧道。。。我唸住行入隧道。。
但我見隔離橋個阿婆碗湯好似好飲。就又過去八下。八八下,聽到你地又木瓜又老麥。
就扎醒囉!
文迪兄。。。。男人老狗,都泥個擁抱!
噢。。。。。噢。。。。。

噢。。。。。。。噢。。。。。。。噢!借個膊頭泥!
文迪兄!我篇「大波蓮」無左啦!咩都無哂啦!想貼反都唔得,我第十集前無「底」!

馬兄!
原來我合埋眼,發生左咁大件事咩?
多謝你呀!唔係俾人攞左我第一次。
嘻!我仲係青頭泥架!多謝你幫我做大壽喎!我半隻腳入左棺材。
都未食過壽包!
唉也!個壽包咁撚似個屎忽既!又好似隻奶奶!
馬兄真係知我心意!
Ka妹。我生日。有無birthday present ah?

前往最後回覆