上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 色降師第十二章 全篇完P7

收藏  |  訂閱
127  40.0k

引用:
原帖由 loyanpai100 於 20-9-2014 18:09 發表 查看引用來源
正,英拉都有幫襯

搞下笑,唔喺真...:smile_35:

引用:
原帖由 spamna 於 2014-9-20 07:05 PM 發表 查看引用來源

嘻嘻:smile_35: 抄下少少沒傷干啊。
抽水同抄下唔同 ... 沈旭暉都話抽水係一種藝術

話時話 , 我都覺得英拉真係唔錯 , 係當今世界級女政客中 ,佢係第一流 ...
以前既話就係烏克蘭天然公主+美女總理--季莫申科(我年前就寫左佢 HEHE)

或者 , 英拉唔係傳統模特兒式美女 , 但我其實覺得寫色文題材 , 好似佢咁 ,
一幅賢妻良母臉 , 配合色色的內容 , 個感覺都會幾過癮~~

S兄鐘意寫女星角色 , 有無唸過寫D大拉拉既女星???
即係會係電台節目談性(我唔係講緊徐X珊) , 甚至有時會開下黃腔等等 ;
或者扮清純  可愛 , 但日日著DEEP V+熱褲(我唔係講緊陳阿毛個老婆)???

小弟都幾喜歡留意娛槳圈生態 , 好似前排大台兩個小花一個港姐走 ,
其實背後咪有報業集團撐 ... 成日請佢地做訪問 , 又請佢地教瑜珈咁羅~~

S兄有無唸住寫類似 "女星生存之道" 一類的作品???

引用:
原帖由 spamna 於 2014-9-20 07:08 PM 發表 查看引用來源

搞下笑,唔喺真...:smile_35:
正常的宣傳手法,許冠文都系貢。

引用:
原帖由 三胡同盟 於 21-9-2014 11:09 發表 查看引用來源

抽水同抄下唔同 ... 沈旭暉都話抽水係一種藝術

話時話 , 我都覺得英拉真係唔錯 , 係當今世界級女政客中 ,佢係第一流 ...
以前既話就係烏克蘭天然公主+美女總理--季莫申科(我年前就寫左佢 HEHE)
...
其實我同政治和歷史完全不識,只喺咁啱諗到寫落去,你所講女星生存之道,都可以寫的,不過唔喺後生女,喺想寫中女感情,如鄧萃X,吳家X,或失婚女星生活,都有得諗,不如pass比你寫會好睇啲,大將軍有冇諗過寫下輪回替身色文。

引用:
原帖由 loyanpai100 於 21-9-2014 13:32 發表 查看引用來源

正常的宣傳手法,許冠文都系貢。

其實我一早諗到病,不過唔知咩名稱,真喺咁Q Ella有依個病名稱,所以咪話唔信邪呀:smile_o04:
在我初初寫下遍文時,說女主角在某國吸食大麻出事,沒幾耐房東在大陸出事了:smile_o04:

引用:
原帖由 spamna 於 2014-9-21 09:37 PM 發表 查看引用來源

其實我一早諗到病,不過唔知咩名稱,真喺咁Q Ella有依個病名稱,所以咪話唔信邪呀:smile_o04:
繼續邪落去 ..........

引用:
原帖由 spamna 於 2014-9-21 09:23 PM 發表 查看引用來源

其實我同政治和歷史完全不識,只喺咁啱諗到寫落去,你所講女星生存之道,都可以寫的,不過唔喺後生女,喺想寫中女感情,如鄧萃X,吳家X,或失婚女星生活,都有得諗,不如pass比你寫會好睇 ...
哇 , 果D仲點會係中女呀 , 擺明係熟女拉 ... 對呢D熟女感情生活咁了解 , S兄年紀都 ...
(我好細架咋 , 最多去到陳X瑛 周海X 邵美X最D架咋)

"輪回替身色文" 即係點??? 不過講真 , S兄係故事導向 , 喜歡寫較長既變化 , 感情豐富D
我就係片段式 , 最多係描述一種關係 , 同概括咁講下當中既情感 ... 唸唸下 ,
劉金發大師無話錯我 , 我D色文就呢方面睇 , 唔算係小說~~
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

引用:
原帖由 spamna 於 2014-9-21 09:37 PM 發表 查看引用來源
在我初初寫下遍文時,說女主角在某國吸食大麻出事,沒幾耐房東在大陸出事了:smile_o04:
其實我都幾鐘意ELLA , 仲以ELLA為藍本寫過色文 ... 不過係台灣果個ELLA(@ S.H.E)
講成就 , 台灣ELLA一定勁過香港ELLA !!!
首先 S.H.E 有大中華區第一女子天團之稱 , ELLA係當時又係最紅果個 , 係台劇攻陸最勁果時 ,
佢就係台劇主將之一 , 代表作有 "薔薇之戀" 等等

原來ella最紅果個嗎?台灣人口味獨特喎,我仲以為hebe最紅因佢最靚女。不過台灣野我信將軍兄,因知你熟。

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-9-22 01:16 PM 發表 查看引用來源
原來ella最紅果個嗎?台灣人口味獨特喎,我仲以為hebe最紅因佢最靚女。不過台灣野我信將軍兄,因知你熟。

如果講E+ , 好可能真係HEBE ... 其實呢 , 真係要理解少少佢地背景先得 , S.H.E其實當年係參加選秀會 ,
當中SELINA係冠軍 , HEBE都入到決賽(預賽唱自選歌 , 忘詞一分鐘 , 但入圍 ... 我無言了) , 反而係ELLA出局
但後來 , 公司覺得ELLA有潛質又搵回佢 ... 公司左砌右砌 , 終於覺得3人合組女團比較好 , 咁S.H.E先面世 !!!

其實HEBE係細過SELINA同ELLA幾年 , 而SELINA我會用屎塔肥比喻 ... 係好似靚靚地 , 幾可愛 , 但其實無咩特色 ;
相反ELLA好識創造氣氛 , 很好聊也很敢聊 , 所以很自然佢見報最多 , 加上之係電視圈發光發熱 , 佢就更紅拉 ...

問題係 , HEBE係細幾年 ... S.H.E紅左十年後 , SELINA同ELLA都結婚勒 , 尤其SELINA又燒親 ,
係得HEBE有能力再上 ... 佢應該係4年前左右 , 比公司重新包裝為唱將(呢個我唔認同) , 又後生又頂住S.H.E光環 ,
開始爆紅係沒錯 , 你說佢係E+台灣數一數二紅既女歌星 , 我都唔會否認~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆