上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 【色情家庭】風流俏女傭後續故事

收藏  |  訂閱
97  28.6k

不種田的人比較好戰...

吓,大將軍要我回嗎?我以為你舒發下咋,寫文可以講吓,呢啲我答吾到嘴喎
不過咁,要借歷史穿鑿附會寫故事都唔難既,尤其寫色文不會好嚴謹,好似高陽果啲歷史小說就好難啦,如果按大將軍上述資料,求其搵啲都可以造文章啦,你話李白父親係漢族搞左西洋老婆,或者李白鬼佬尺碼歡場淫詩作對亦得,或者安祿山好多手毛闖宮施以祿山之手淫亂宮廷都好喎:-)

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-11-16 06:42 PM 發表 查看引用來源
吓,大將軍要我回嗎?我以為你舒發下咋,寫文可以講吓,呢啲我答吾到嘴喎
不過咁,要借歷史穿鑿附會寫故事都唔難既,尤其寫色文不會好嚴謹,好似高陽果啲歷史小說就好難啦,如果按大將軍上 ...
唉 , 你真係太文人品性拉 ... 唔係一定係資料性 , 或者寫作理論性咁吹吧???
吹水下姐 , 唸到咩咪UP咩羅 , 好似話 ... 無巧兄對邊種異風情有興趣???
作為一個男人 , 就算無同人講 , 我唸細個果陣都有幻想過 , 要有自己既後宮吧 ...

呢方面我覺得金庸設計得唔錯(金生 : 擺我上台???) ... 清朝格格玩SM ,
蘇荃就熟女韻味 , 雙兒千依百順(仲扮清兵陪出征 ... 制服誘惑) , 方怡的杰傲不馴
... 反而阿坷  沐郡主  曾柔就平凡D左(其實可以計埋溫例釘既索菲亞公主)

如果計埋其他 , 我賤賤格格咁講丫 , 我成日唸儀琳小師妹架 ... 其實玩唔同宗教 ,
我都覺得幾得意架 , 可惜明教同日月神教 , 都無咩描繪其摩尼教色彩 ...
道教體系既門派 , 宗教色彩就更弱 ... 係儀琳小師妹 , 特別有宗教上果種聖潔感

講起金庸筆下既異國風情女主角 , 其實都唔少 , 鬼妹底既都有兩個 : 香香公主  小昭
其他異族公主就有--夢姑(西夏公主)  華爭(蒙古公主)  趙敏(元朝公主) ,
以及大理國一眾公主(這個不詳列了) ... 講真 , 金庸小說最正既就係 ,
佢係好有歷史觀 , 好似 "天龍" 咁 , 就己經UP晒北宋  遼國  西夏  大理 ;
"韋小寶" 就UP晒清庭  三藩  台灣(天地會)  俄羅斯  沐王府 ...
個人認為就是明教/日月神教(原形為摩尼教) , 都係代表元朝大量遷入中西亞人口 ,
所帶來的文化~~

其實就是郭靖 , 其原型都是蒙古帝國第一位漢人名將--郭侃 ... 我唸好似我呢D歷史迷 ,
一定比較鐘意睇金庸 ; 亦可以肯定金生歷史根底 , 一定好厚下 ...

啊,你問喜好嗎,人總是貪心的,最好燕瘦環肥大細樣樣齊啦,作為寫文,因此鹿鼎記一次過有齊心願囉,大將軍都應向金庸宗師學習啦,其實金庸寫作一定有考慮商業元素的。

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-11-17 11:58 AM 發表 查看引用來源
啊,你問喜好嗎,人總是貪心的,最好燕瘦環肥大細樣樣齊啦,作為寫文,因此鹿鼎記一次過有齊心願囉,大將軍都應向金庸宗師學習啦,其實金庸寫作一定有考慮商業元素的。

唔好咁講拉 ... 而且 , 我又唔覺得我D文完全違背市場喎 ...
就算係 "女子便器完全調教手冊(後續劇場版)" , 我覺得都會有一定市場 , 如果唔係既話 ,
日本點解會有咁多呢一類AV???

係我寫作前半期(2010年之前) , 迷戀異國風情的我 , 曾經完全無視市場的寫過 : 歷奇非洲  
淫亂北非  情迷中亞  拉美女僕  印尼女傭等等 , 果時都未係香討POST文 ... 但之後 ,
小弟就算想寫異國風情 , 都開始識包裝 , 好似我自己成日講既 "另類的女僕世界"(印度)
"土耳其初體驗" "爽直女孩的打賭"(美國墨裔女移民) "性愛[西]遊記"(歐美熟女)  
"軍國性奴"(北韓) , 到最近的 "那些年" ... 幾乎都有14個讚以上 , 以單篇而言我算收貨

其中 , "港女全球性旅行" 更加係講一個港女 , 去埃及體驗妓女生活 , 及之後去中非 ,
體驗原始大雞巴 ... 偏門程度 , 比之前絕對係有過之而無不及 !!!
但都係有有14個讚以上喎 ... 我認同一定的市場化係需要 , 如最基本的市場營銷(即係改名)
一定要識少少 , 但唔需要因為市場無左自己 ; 而我又同時覺得 , 我D題材 ,
其實都唔係無市場 , 最多係無咁大姐 ... 再講 , 小弟都寫左咁多年 , 我自己係度唸 ,
都應該算有少少品牌作用吧~~

我比較留意點擊,以前更新一節有三五千,甚至過萬,最高「風流俏女傭」頭一段,二千字不到竟有過三萬點擊,這我反而有壓力,而家呢邊幾百至過千收貨啦,通常開新帖比較高,而家呢邊三兩千合格啦~

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-11-18 07:02 PM 發表 查看引用來源
我比較留意點擊,以前更新一節有三五千,甚至過萬,最高「風流俏女傭」頭一段,二千字不到竟有過三萬點擊,這我反而有壓力,而家呢邊幾百至過千收貨啦,通常開新帖比較高,而家呢邊三兩千合格啦~

http://n2. ...
大大會否在子版發文,並轉載至主版催谷點擊呢?

只在呢度貼文,主版有其他師兄啦!

引用:
原帖由 三胡同盟 於 2014-11-16 09:17 AM 發表 查看引用來源

其實以我所知 , 至少自元代開始 , 朝鮮女奴 , 己經中國大戶之恩物 ...
如果說中國的外族奴隸 , 仲有係隋唐盛行的 "崑崙奴" , 以前認為是黑人 ,
但現在認為係南洋馬來 ... 除此以外 , 五胡亂華的五胡 , 其實都係奴 ...
中亞碎葉城

引用:
原帖由 Sunny_Sky 於 2014-11-24 12:00 AM 發表 查看引用來源
中亞碎葉城
係呀 ... 如困無記錯 , 中亞碎葉城之前係西突厥首都 , 因為佔據絲綢之路 ,
可以壟斷中西貿易 , 後來內亂先比唐朝食左 ; 再後來係安史之亂後 ,
吐蕃(西藏)佔據狹義西域(新疆) , 繼續壟斷貿易 ... 另一方面 ,
其實中原係安史之亂後 , 北方有好多節度使割據 , 尤其係係東北地區 ,
甚至有外族節度使 ... 如山東高句麗族的李氏 , 河北契丹的王氏 ,
其他包括回紇  奚族等族 ... 後來到五代十國當中 , 就有 "三代一國" ,
是屬於沙陀族的了 ...

其實係係安史之亂之前 , 安祿山己經係河北及今東北三省的大東北管理者 ,
可以話係唐朝的東北王~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆