上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 火起了 - 第八回 “囚徒”,再加多篇花絮

收藏  |  訂閱
62  12.3k

係呀,貼得呢區雖較靜局,但好多都係行家或資深玩家(讀者),由於較集中睇各門派都較便利。將軍兄都吾好嗌封筆喇得閒出多啲野貼呢邊啦。
吾好意思用左樓主地盤講野:-P

ching,真係好好睇,creative勁堅,
一路睇一路笑,有d位係大笑。

any anita mui's songs, please

引用:
原帖由 loyanpai100 於 2014-9-16 08:47 AM 發表 查看引用來源
荔枝角道好耐冇貢熱鬧咯。
搞完,去北河街買埋餸,岩岩好。
loyanpai100 兄,多謝你支持 深水涉我成日去架:smile_30:

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-9-17 12:24 PM 發表 查看引用來源
支持樓主。另外我想點唱暴風少年丫吾該!

無巧兄,多謝曬﹗希望你睇得過癮﹗
暴風少年我都好中意﹗細佬盡力而為啦﹗:smile_30:

引用:
原帖由 三胡同盟 於 2014-9-17 12:52 PM 發表 查看引用來源
哇 , 正喎 !!!
小弟岩岩跟從無巧兄既腳步 , 入來睇左 "三" "四" ... 真係天外有天 , 人外有人 ,
令我大開眼界 ... 等我自己仲成日自詡多元 , 真係無水都唔曉搵篤尿照下自己 !!!

兩三下間 , 由政改民運玩到俠影 ...
三胡兄,多謝多謝﹗
我寫野short short 地,忽忽地 難得你中意睇就真
三胡兄係有心人,好支持呢個得來不易嘅原創區,請受在下一拜

引用:
原帖由 topgame 於 2014-9-17 01:44 PM 發表 查看引用來源
係呀,貼得呢區雖較靜局,但好多都係行家或資深玩家(讀者),由於較集中睇各門派都較便利。將軍兄都吾好嗌封筆喇得閒出多啲野貼呢邊啦。
吾好意思用左樓主地盤講野:-P

http://n2.hk/d/images/r10/mob ...
topgame兄,多謝你留言
吾使吾好意思,開心就好﹗ 隨便隨便:smile_30:

引用:
原帖由 bowen23 於 2014-9-17 03:54 PM 發表 查看引用來源
ching,真係好好睇,creative勁堅,
一路睇一路笑,有d位係大笑。

any anita mui's songs, please
bowen23兄,多謝曬﹗:smile_30:
難得你中意睇我呢D攪屎棍寫野﹗:smile_30:
Anita Mui 我淨係中意“似水流年”....:smile_13: 細佬盡力而為啦

(七)射住

(七)射住

入夜。

迷迷糊糊,似霧似烟,那個叫廣東蠻子的窮西港佬走入一個歡笑絃歌之地。窮西港佬環目四顧,滿眼都是似曾相識的臉孔,耳邊皆是熟悉的笑聲。

『喂喂喂﹗阿邊個﹗』

廣東蠻子不知所措,遵住聲音方向舉頭直望...

『叫你呀﹗係呀﹗你呀﹗過黎啦﹗』

廣東蠻子垂手躬身,一個馬騮步閃上︰『豪哥﹗聞名不如見臉呀﹗有D乜野用得着細佬嘅即管開聲啦豪哥﹗』

只見那豪哥一身寬袍大袖,英氣迫人,喺件長衫袖口入面攞左包野出黎︰『嗱﹗呢度有十零點積分,比你攞去裝身嘅﹗』

廣東蠻子伸手一接,“钧”一聲,條友即刻變左個一星級會員﹗

廣東蠻子圓睜着雙眼,滿臉感因之情︰『多謝豪哥﹗赴湯蹈火呀豪哥﹗』

『點呀細佬,爽甜唔爽甜先?』

廣東蠻子硬吞左一啖口水︰『爽....爽.....爽甜呀豪哥﹗我...我...我行先喇﹗我...我...我過一過隔籬果個場睇下D四仔相先﹗』

只見那豪哥忽然雙眉一緊,臉色一沉︰『之不過咁.....』

蠻子心裡暗叫了一聲“不好﹗”,臉上卻強作鎮定︰『大家自已友啦豪哥﹗有野開聲得架啦﹗』

『....之不過呢,我呢個場有一個規矩...』

『開聲得架喇豪哥﹗你個場即係我個場啫.....』

那豪哥語音忽停,雙目如電︰『你講乜野話?你講多次﹗』

『唔...唔...唔係﹗我嘅意思即係呢....即係你個場係你個場啫...』

豪哥︰『哈哈哈﹗靓仔﹗有前途呀吓﹗哈哈哈﹗把口轉得幾快﹗』豪哥又收起笑容︰『我呢個場有個規矩﹗』

『點話點好喇豪哥﹗』

『入得黎我呢個場玩,唔射精唔撚比走﹗』

那蠻子三魂唔見左七魄,滿頭大汗,死拆︰『其...其...其實呢吓......射精呢家野黎到講呢吓.....我成日都好想喺你度射嘅.....』

『吊你老味﹗你講乜撚野呀?』

『唔...唔...唔係﹗我意思呢即係呢....我成日都想射嘅,之不過呢吓.....』

『咁使唔使我叫阿如花幫下你呀?』

『唔...唔...唔使﹗』

『咁你識做架啦?』

『快人快語呀豪哥﹗我...我...我返去諗諗渠﹗你比少少時間過細佬﹗吓?』

豪哥兩眼殺機急冒︰『靓仔﹗睇路行呀﹗你咪撚同我玩野呀﹗』

廣東蠻子唯唯諾諾,在誠惶誠恐與焦慮不安中垂手而退......

呢輯小說亦正式進入第八回喇.....:smile_35:

(Beyond 又到︰“....可知我已放棄舊曰的理想?知否我也有個夢,叫我醉倒?....”

哈,多謝哂廣東兄!真係暴風少年(過去與今天)喎!
引用:
原帖由 廣東-蠻子 於 2014-9-19 09:01 PM 發表 查看引用來源
(七)射住

入夜。

迷迷糊糊,似霧似烟,那個叫廣東蠻子的窮西港佬走入一個歡笑絃歌之地。窮西港佬環目四顧,滿眼都是似曾相識的臉孔,耳邊皆是熟悉的笑聲。

『喂喂喂﹗阿邊個﹗』

廣東蠻子不知所 ...

吾射,吾俾走!

嘩,真系正!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆