上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] [將軍超短文] 一夜情女王傳:乖乖老公被偷食了

收藏  |  訂閱
65  17.9k

引用:
原帖由 Sunny_Sky 於 2014-10-26 11:59 AM 發表 查看引用來源
大大不是說過要封筆的嗎?
我係咪寫得咁差 ... 差到你地要叫我封筆???:')

引用:
原帖由 三胡同盟 於 2014-10-27 08:24 AM 發表 查看引用來源

我係咪寫得咁差 ... 差到你地要叫我封筆???:')
這篇寫得好,大大的創作模式新異,常公佈寫作計劃,曾聽聞大大有封筆的想法,特詢問之。

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-10-26 10:35 AM 發表 查看引用來源
可唔可以女作家角度再寫一篇

點解你同S兄都咁講??? 唔通我D女性主觀文真係寫得咁好???
("小狼狗的馴訓日記" "女教師的肛門解放" "熟女經紀事務簿" "花樣少年少女失身記")

你都知拉 , 大家都係寫手 , 有時開頭 , 就係主觀角度咁幻想 , 之後好難轉翻 ...

不過講真丫 , 我其實有少少女作家寫成單元化長篇 ... 不過睇下有無精神先拉 ,
E+有D野忙緊 ... 按理我下年單篇方面 , 就減產至180行 , 時間唔可能話無架勒 ...
但你知我拉 , 分分鐘又貪新忙舊 , 走去寫其他題材
:smile_39: :smile_39: :smile_39: :smile_39: :smile_39:

回覆 13# 的帖子

哈,咁你得閒先啦.我等得!

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-10-29 12:52 PM 發表 查看引用來源
哈,咁你得閒先啦.我等得!
其實唔知 , 無巧兄覺得我寫成點呢???
我有時覺得女性自動求愛 , 除了因為性慾  寂寞  想證明自己女性味力尤在("失婚婦之小狼狗馴訓日記")
變態性癖("小惠的變態慾望" "女子便器完全調教手冊(劇場版)")  少女的性好奇("萌爆的疏堂表姑母")
有時仲係因為貪玩 ...

好似呢篇咁 , 女作家唔覺得整左乖乖老公 , 之後搞埋佢 , 其實唔係因為咩性慾 , 而只係想睇佢怕醜 ,
用女上形式強姦佢 , 到之後請佢食煙 ... 其實都係因為覺得好得 , 乖乖老公好似任佢控制咁

人有好多種,女人為滿足性慾其實我估少部份,。但我地寫文就係寫少部份,即非常人才有非常事。就以大將軍這篇,正如我之前講係搵寫作靈感,不過認真代入女作家角色,其實佢都是給自己藉口,主要是排遣寂寞

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-10-30 10:46 AM 發表 查看引用來源
人有好多種,女人為滿足性慾其實我估少部份,。但我地寫文就係寫少部份,即非常人才有非常事。就以大將軍這篇,正如我之前講係搵寫作靈感,不過認真代入女作家角色,其實佢都是給自己藉口,主要是排遣寂寞

ht ...
你咁講都岩 , 不過好似有少少男人心態 , 同站係 "濫交=唔好" 既立場 ,
係佢地心目中可能係 "性=尋開心" 的途徑而己 ...

另外 , 我非常同意 "女人為滿足性慾其實我估少部份" ,
但唔同意 "我地寫文就係寫少部份,即非常人才有非常事" ... 好似小弟咁 ,
"失婚婦的小狼狗馴訓日記" 唔係就係由頭到尾 , 就係講女主角抵受唔住 ,
被少男迷戀給她的自信嗎???

老實講丫 , 我今次本來想學無巧兄你 , 寫下D輕情色 , 點知 ... 小弟重口味的固然夠重 ,
較輕既都係 "拆解金融女強人" 同 "萌爆的遠房表阿姨" , 但好似無巧兄咁輕既 ,
真係未試過 ... 開頭唸住會幾輕架 , 尤其係升降機果陣 , 可惜一到對白就慣左用好淫既語氣 ,
之後就更 ... 寫到有少少世紀大淫婦咁~~

引用:
原帖由 三胡同盟 於 31-10-2014 08:13 發表 查看引用來源
老實講丫 , 我今次本來想學無巧兄你 , 寫下D輕情色 , 點知 ... 小弟重口味的固然夠重 ,
較輕既都係 "拆解金融女強人" 同 "萌爆的遠房表阿姨" , 但好似無巧兄咁輕既 ,
真係未試過 ... 開頭唸住會幾輕架 , 尤其係升降 ...
大將軍,轉變風格未常壞事的,最緊要你個心點樣去啫,重同輕你都有去寫過,都無需去鑽研,隨心去寫或者會好的故事,還有你說篇天師捉妖,我睇咗,始果再寫多篇馬小靈和況天佑愛情線下去,會更加會好的。我都想問你呢,你寫作風格好似報紙上風月版小說,一篇起兩篇完,我開始懷疑你幫生果報寫文?

我老鬼覺得而家報章小說版好弱,基本是冇乜野睇,spamna兄有冇好介紹。少年時報紙小說版好多野睇的,最記得新報威威李私記,東方大頭蝦秘笈……
大將軍我同你相反,我想試下黎緊寫啲較重口味,落重鹽花,等原創版吸引多啲人入黎:-P

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆