上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] [將軍超短文] 一夜情女王傳:乖乖老公被偷食了

收藏  |  訂閱
65  17.9k

Good Story~ Thanks ar ^^

引用:
原帖由 spamna 於 2014-10-31 09:06 AM 發表 查看引用來源

大將軍,轉變風格未常壞事的,最緊要你個心點樣去啫,重同輕你都有去寫過,都無需去鑽研,隨心去寫或者會好的故事,還有你說篇天師捉妖,我睇咗,始果再寫多篇馬小靈和況天佑愛情線下去,會更加會好的 ...
如果要講 , 台灣色文界對我影響較大(15~10年前的色文風光期 , 說真的 , 華文界大宗也還是台灣)
另外 , 小弟也分別受過 "明星學園" 同 "星光伴我淫" 作者的指導 ... 算係師資優良架 !!!

引用:
原帖由 三胡同盟 於 2014-11-1 08:01 AM 發表 查看引用來源

如果要講 , 台灣色文界對我影響較大(15~10年前的色文風光期 , 說真的 , 華文界大宗也還是台灣)
另外 , 小弟也分別受過 "明星學園" 同 "星光伴我淫" 作者的指導 ... 算係師資優良架 !!!
我之前都系睇寶島 kiss 先,貪佢系繁體字,順眼好多!

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-10-31 12:10 PM 發表 查看引用來源
我老鬼覺得而家報章小說版好弱,基本是冇乜野睇,spamna兄有冇好介紹。少年時報紙小說版好多野睇的,最記得新報威威李私記,東方大頭蝦秘笈……
大將軍我同你相反,我想試下黎緊寫啲較重口味,落重鹽花,等原 ...
信住你一左先拉 ... 我篇 "女子便器完全調教手冊(後續劇場版)" 咪重口味羅 , 你又話頂唔順

引用:
原帖由 loyanpai100 於 2014-11-1 08:07 AM 發表 查看引用來源

我之前都系睇寶島 kiss 先,貪佢系繁體字,順眼好多!

好耐沒去了 ... 後來太多政治文洗版

引用:
原帖由 三胡同盟 於 2-11-2014 08:46 發表 查看引用來源

你地所講台灣kiss後,我search搵到,裡面作品一流,有大部份以前都有看過,keep住可以作參考,謝謝大將軍。

引用:
原帖由 三胡同盟 於 2014-11-2 08:46 AM 發表 查看引用來源

始終本地背景同廣東話o既演譯,
親切好很多!

咁將台灣文消化一下轉成廣東話不就可以囉呵呵…

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2014-11-3 04:21 PM 發表 查看引用來源
咁將台灣文消化一下轉成廣東話不就可以囉呵呵…

拜託,加油!

NICE SHORT STORY, THX FOR SHARING :smile_o12:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆