上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 阿綺的考驗..B版結局篇...後記(24.12.14更新)

收藏  |  訂閱
300  56.8k

引用:
原帖由 PakerM 於 2014-12-11 10:33 AM 發表 查看引用來源
節錄"阿綺的不幸"
"雖然Marco瞓喺旁邊,我仍然感到好孤單,好想重回Raymond身邊,但係我知道再無可能,況且,我身體咁污糟,再配唔起佢" 阿綺在男同的輔導下說出。

"好想重回Raymond身邊" 係佢從心 ...
後面果句係阿綺嘅擔心,"好想重回Raymond身邊"卻係事實。男同親耳聽見,作為朋友,作為專業人士,應該盡力幫阿綺達成心願,但係男同因為自已嘅私心,結果攪到阿綺仲更加覺得自已污糟!
男同初初以為Raymond已經唔理阿綺,但係去療養院之前男同已經知Raymond 仲好緊張阿綺,依家食埋啦,佢都知阿綺唔中意佢啦,應該死心啦,希望佢做番次好人,成全阿綺啦!

橫掂得翻一集, 不如玩下估結局?

我估阿綺醫唔翻, 不過返香港被 Raymond 照顧, 反正佢唔會傷害人 (只會被人食), 唔使住療養院

Jenny 最後冇返去搵老公, 留嚮 Raymond 度照顧阿綺, 當係補償

翠兒繼續跟 Raymond

Raymond 完成建立後宮, 夜夜笙歌, 呵呵呵呵!

引用:
原帖由 慢嘗君 於 2014-12-11 21:48 發表 查看引用來源
橫掂得翻一集, 不如玩下估結局?
我估阿綺醫唔翻, 不過返香港被 Raymond 照顧, 反正佢唔會傷害人 (只會被人食), 唔使住療養院
Jenny 最後冇返去搵老公, 留嚮 Raymond 度照顧阿綺, 當係補償
翠兒繼續跟 Raymo ...
呢個結局又幾正咁噃,最好最後一場係4p大混戰,Raymond仲搞大晒三個女人個肚

可能系以上皆不是,
純粹搞笑,請勿見怪。

敢問銀兄,幾時出結局?

引用:
原帖由 懶蛇 於 2014-12-12 09:37 PM 發表 查看引用來源
敢問銀兄,幾時出結局?
下星期罷。

但應讀者要求,會先寫兩集(是去是留)有關Jenny和李察的加甜版。題名為(人妻的外遇)。
有見當時大鑼大鼓,大力倡議創立原創子版的人也選擇在主版出新文,頗感氣餒。
此外(人妻的外遇)只是增删版,並非百份百原創,不乎合原創條件,故只在主版出貼。

期待大結局

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-12-12 11:26 PM 發表 查看引用來源

下星期罷。

但應讀者要求,會先寫兩集(是去是留)有關Jenny和李察的加甜版。題名為(人妻的外遇)。
有見當時大鑼大鼓,大力倡議創立原創子版的人也選擇在主版出新文,頗感氣餒。
此外(人妻的外遇)只是增 ...
如果係我, 我會嚮原創子版先出文, 隔幾日, 例如到下一集先會嚮主版再 post 翻舊文.

如此可以支持原創子版, 至於路人甲乙丙, 佢地唔會入原創子版, 咁就嚮主版睇, 不過無可避免冇咁 update 喇

阿綺一文終結篇明日黃昏貼出,拖延超過一星期,很抱歉!

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-12-17 16:55 發表 查看引用來源
阿綺一文終結篇明日黃昏貼出,拖延超過一星期,很抱歉!

銀兄的佳作,等下又何妨呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆