上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 衛夫人

收藏  |  訂閱
64  9.6k

引用:
原帖由 關隴集團 於 4-2-2016 14:29 發表 查看引用來源

原來我係色文區只係BB班:smile_35:
文作冇分bb唔bb,大家寫作都係興趣消閒姐

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-4 02:58 PM 發表 查看引用來源

文作冇分bb唔bb,大家寫作都係興趣消閒姐
男人大丈夫 , 年齡唔係咩秘密 ... 本帥(係時候自戀下^.^)年方32 ,
敢問無巧兄芳齡???
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 spamna 於 2016-2-4 10:24 AM 發表 查看引用來源

孖女比大家再幻想諗諗吧,我可能下個故事起孖女呢
其實小弟都寫過孖女,仲係出道第一篇。。。不過係唔似樣既孖女(異蛋雙生)

老小弟生於丁未年^^
引用:
原帖由 關隴集團 於 2016-2-4 04:26 PM 發表 查看引用來源

男人大丈夫 , 年齡唔係咩秘密 ... 本帥(係時候自戀下^.^)年方32 ,
敢問無巧兄芳齡???
:smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47: :smile_47:

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2016-2-4 07:51 PM 發表 查看引用來源
老小弟生於丁未年^^

1967年

引用:
原帖由 關隴集團 於 4-2-2016 16:26 發表 查看引用來源

敢問無巧兄芳齡???
三十有二,係男人最好黃金時期,努力做好"好男人"

大將軍癸亥?
引用:
原帖由 關隴集團 於 2016-2-4 08:25 PM 發表 查看引用來源

1967年

今章令我想起浪子高達,唔記得邊本浪子參加面具晚會,都係事前唔知女伴身份黎搞野,倪老寫得咸黎有神秘感,後來電影金枝玉葉2都有一場類似場面

引用:
原帖由 無巧火成書 於 4-2-2016 21:27 發表 查看引用來源
今章令我想起浪子高達,唔記得邊本浪子參加面具晚會,都係事前唔知女伴身份黎搞野,倪老寫得咸黎有神秘感,後來電影金枝玉葉2都有一場類似場面

浪子高達就冇睇,後者有睇,不過衛斯理小說兩公婆好多應酬,其中有個晚會兩公婆獨自扮老人家去晚會,睇邊個發現對方贏,最後只得衛斯理一個人呆子搵白素,原來白素因私事冇去缺席,後期另一個故事(會唔會去偷食?冇人知)再加上兩公婆耐唔耐會參加奇奇怪怪聚會,所以咪借題發揮。

係呀,衛斯理都多上述場面。其實倪老果時咁多產,啲橋都係轉黎轉去,網上睇過有網友評論原來紙猴設定都係早期倪老愛情故用過,並且9成似,不過余生晚也無緣目睹真跡。不過呢度討論色文,咁自然想起浪子高達啫

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆