上一頁下一頁
發新話題

泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

收藏  |  訂閱
156  25.3k

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-11 14:16 發表 查看引用來源
當時除左去Club, Karaoke 同浴室外,我有時都會去當地人嘅場玩。呢啲場,當地人叫做Cafe(เคเฟ่).我地就會叫呢啲做掛花場。呢啲場嘅玩法,就係會有一班所謂女歌星, ...
老實講,呢類cafe,我未去過,ching 果然係高人,連cafe 室都玩埋。圖文並茂,值得一讚,使呢個帖增光不少。

歳月催人,我都好懷念從前玩法,但而家有心冇力。:smile_o03::smile_o03:

但都鐘意去芭提雅行下,回憶一下從前荒唐事。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-11 09:20 PM 發表 查看引用來源

massage當年應該有sabai land 同sabai room。 另有一間係步行街橫行,好細間。而家就多咗d ...
係呀, 當年芭提雅市中心主要係呢三間浴室. Sabai Land 座落係 Sabai Room過小小, 附近有啲路天酒吧. 講到質素, 我就覺得Sabai Room比較高, 如果要飲野吹水, Sabai Room坐得比較舒服. 至於步行街裡面果間, 如果冇記錯, 應該係Diamond Beach Hotel隔離, 附近夜晚有露天食市.到左九十年代中,Sabai Dee(好好),PP呢啲浴室就相繼出現。當時係芭提雅,如果下午我冇嘢做,我有時都會去呢啲浴室沖個涼,跟住返酒店休息,夜晚再繼續。小小題外話,原來沖涼真係會沖上癮。記得當年我有個朋友,佢去芭提雅,主打係沖涼,日日都要沖一次,至於其他,佢反而冇咩興趣。由此可見,芭提雅真係一處可以滿足不同玩家同玩法嘅好地方。

二十多年前的照片, 攝於Sabai Room.
引用:
原帖由 voking 於 2016-10-11 09:20 PM 發表 查看引用來源

我都聽你話去翻下啲舊相,十年人事幾翻新,不勝唏噓,希望相中啲女仔搵到頭好人家,享緊兒女福。
當年係芭提雅啲女,相信已經變晒中女囉。呢啲女,有啲嫁左比香港人,而且來左香港定居。師兄都應該記得,當時真係好多香港人去泰國玩,其中係機場工作嘅港人都佔唔小,因為佢地機票平,好似係十分一價錢就得。記得大約十年前我係九龍城食泰國菜,突然個女待應叫我個名,我見到佢,我呆左一呆,因為之前係芭提雅我同佢“相處“過幾次,跟住再去就搵唔到佢,估唔到係香港見到。佢同我講話嫁左比個係香港機場工作嘅港人,跟住斷斷續續我都見返幾個之前係芭提雅嘅女仔,全部都係嫁左來香港, 有啲重生埋仔,女囉.

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-11 09:26 PM 發表 查看引用來源

老實講,呢類cafe,我未去過,ching 果然係高人,連cafe 室都玩埋。圖文並茂,值得一讚,使呢個帖增光不少。

歳月催人,我都好懷念從前玩法,但而家有心冇力。:smile_o03::smile_o03:

但都鐘意去芭提 ...

當地人去玩嘅地方,當時除左呢啲Cafe外,當地人仲介紹我去一個好地道,類似香港旺角區嘅一個地方,呢個地方,叫做Soi Thepprasit(ซอย เทพประสิทธิ์).呢到有好多好地道嘅卡拉OK, 呢啲所謂卡拉OK,冇人打碟比你唱歌,要唱歌,就要唱定散銀,入落一部點唱機裏面,就會有歌比你唱,每首歌五銖,泰國人叫呢部點唱機做ตู้เพลง. 講到最重要果樣,即係女喇,果到啲女衣著比較普通,可以陪你係場裏面唱歌,食飯,至於做愛,佢地樓上有房,啲女開工同瞓覺都係果到,一Q100銖,冇限時,搞掂為止,至於過夜,一樣可以,大約500銖。呢啲場,要搭車去,比較遠同偏僻,所以我都係去過好小次數,見識過就算。

Soi Thepprasit 比當地人去玩既卡啦OK

卡啦OK點唱機.

Soi Thepprasit 的囡囡, 質素同包裝都係市中心果的好小小.

師兄,真系好、咁早八十九十年代到泰國玩,女女起碼無勿加工人做樣,現在這幾年去,人做樣真系誇張到挑不落手!

引用:
原帖由 earth008 於 2016-10-13 12:57 AM 發表 查看引用來源
師兄,真系好、咁早八十九十年代到泰國玩,女女起碼無勿加工人做樣,現在這幾年去,人做樣真系誇張到挑不落手!
係八,九十年代,泰國啲女都流行整一樣嘢,就係整個鼻。如果當時你發覺有部份女仔個鼻特別高,咁就可能係整過。呢啲女仔,你掂佢邊到都冇問題,不過千其唔好掂佢個鼻,痛架。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-12 16:34 發表 查看引用來源

當地人去玩嘅地方,當時除左呢啲Cafe外,當地人仲介紹我去一個好地道,類似香港旺角區嘅一個地方,呢個地方,叫做Soi Thepprasit(ซอย เทพประส ...
入錢既Karaoke,我都未玩過。ching係芭提雅捐既窿仲多過我,如當年識到你,一齊去芭提雅玩,肯定又另一返天地。:smile_o12:

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-13 01:23 發表 查看引用來源
係八,九十年代,泰國啲女都流行整一樣嘢,就係整個鼻。如果當時你發覺有部份女仔個鼻特別高,咁就可能係整過。呢啲女仔,你掂佢邊到都冇問題,不過千其唔好掂佢個鼻,痛架。
應該係90年左右,我同個friend去bangkok,個晚去咗殘廢餐,no hand restaurant。等泰妹服侍。之後帶返酒店過夜。第朝起身發覺有兩枝類似牙簽物體係床邊。我問條女,佢將兩枝牙簽物體實入個鼻度,話我知佢整過果鼻,個兩枝牙簽係挺高鼻倆用。

當年泰妹都係窮,冇咁多錢整容。吾同而家,點整都得。:smile_o14:

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-14 10:55 PM 發表 查看引用來源

入錢既Karaoke,我都未玩過。ching係芭提雅捐既窿仲多過我,如當年識到你,一齊去芭提雅玩,肯定又另一返天地。:smile_o12:
講起呢種入錢嘅點唱機,係九十年代中期,泰國都非常流行,因為佔地小,係任何地方都可以運作,所以當時係泰國一啲士多,或者細嘅食店,都會有呢啲點唱機,而且,好多當地女仔都中意入錢去唱歌。當年香港嘅九龍城區,有間專買泰國嘢嘅鋪頭,都引入左一部呢啲機,仲比佢賺左好多錢。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-14 11:03 PM 發表 查看引用來源

應該係90年左右,我同個friend去bangkok,個晚去咗殘廢餐,no hand restaurant。等泰妹服侍。之後帶返酒店過夜。第朝起身發覺有兩枝類似牙簽物體係床邊。我問條女,佢將兩枝牙簽物體實入個鼻度,話我知佢整 ...
曼谷殘廢餐我試過一次,好耐之前嘅事。其實曼谷我比較小去,通常旅程最後一,二日,我先會去曼谷。係曼谷,我會去沖涼比較多。通常我會去亞三密同美娃二間浴室, 呢二間都係曼谷老牌浴室. 美娃價錢比較平,僱客以當地人為主,不過囡囡啲服務大致都可以。硬件當然就冇遊客區果啲咁好。如果係酒吧,我就去Soi Cowboy 同Soi Nana,不過,對於我來講,我始終中意芭提雅比較多。

曼谷浴室囡囡, 差不多20年前........

師兄幾時攪返個泰國團?好想去玩下,大陸玩到有啲悶!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆