上一頁下一頁
發新話題

泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

收藏  |  訂閱
156  25.3k

泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

多謝各路英雄版面支持及PM小弟。既然大家開心想聽下小弟從前泰國經歷。小弟就就同大家分享一下廿幾年前Pattaya情形啦。

我第一次到Pattaya係1980年,當時同女友一齊去,已經喜歡佢既環境。當時色情行業係主要收入之一。因同女友,只係可遠觀,不可褻玩。心中而埋下單人重來happy之意。後來都去幾次,到識咗A後,先知之前係泰國好笨。

在1987年左右,機緣認識一位泰國前領隊A(成爲好友),但當時佢係某旅行社高級經理。同時我亦回復單身。相約到Pattaya 遊玩。我啲泰文係佢教既,之後已聽到少少同溝通到少少。要學語文,要飲當哋水(即要係嗰邊),後來我因常去及溝個條售貨女,所以啲泰文有進步。

A帶住我係芭提雅周圍行,介紹我認識芭提雅一些店主,如找換店,按摩店,酒店,雞仔屋老版,Disco老版,餐廳老版...等。佢連人妖都熟(真頂佢吾順)。跟住佢,食平,玩平,住平,連叫雞仔都平。佢再安排我當freelance 領隊,再一步熟識泰國玩法。

雞仔屋,係泰國有啲窮家庭,將個女賣俾雞仔屋,從12-3歳,賣到18歳爲止,老版會供食住,但環境一定吾好。搵雞仔係由下午四點到第二日早餐後。所以啲雞仔零願有人帶佢地走,會好食好住。客人可以選擇即帶走或叫條女幾點係邊度等。我俾500匹就掂,其他吾熟既就1000-1500。係芭提雅當時有4間雞仔屋我熟既。同成日去,啲雞仔都識我。因開始熟地方同多朋友,價平有多雞仔,大陸仲未開放,所以芭提雅成爲我常到之地。

我當年係中環返工好自由,人工吾錯。機場係九龍城。我星期五下午4點放工,搭101去機場,坐6:00班法航去曼谷。泰國時間7:30到,因手提行李,好快出關,即打的去芭提雅。到芭提雅約9:30-10:00。我鍾意住係Mike酒店,因近walking street。當時walking street係可以行車既。Mike 當時係300匹一晚。揼低行理就去walking street,啲bar,有好幾間都熟,我唯獨鍾情baby 3。有baby 3,當然有1同2,但啲女仔baby 3靚啲同主持人好索,見到我,我會抽下水。baby 1-2,好多十幾廿歳女仔係度,但3啲女一定吾過18歳。最後生係十二歳,但有波有蘿。飲野100匹。啲女仔會輪流係台上跳舞,等啲客揀。全部泳裝,有啲除咗上面。但有一貼士,吾好搵黑色或深色泳裝女仔,會冇運行,因姨媽到,呢個係佢哋既暗號。芭提雅主要遊客係鬼佬,佢哋鐘意啲女仔係越黑越好,身材魁悟,越似人猿越快被帶走。所以我夜去反而會有白淨,細細粒既淨返係度,亦係我所愛。等啲鬼幫我篩選後留番啲好野俾我。我係bar搵女,一樣500匹,但另要俾bar 150匹出台費。個女仔一樣陪你過夜。

第二朝,十一點左右起身,坐車去Chomtien 沙灘,10匹一張椅,三十匹一枝啤酒。沙灘,佢地分區,以不同陽傘分開,客人喜歡坐邊都得,冇惡性競爭。我同一檔事頭婆熟,次次都係去幫襯佢。沙灘買野啲人好多識我。早餐/午餐一齊。我鍾意有檔外賣燒蝦既,100匹6隻大蝦,佢見我就會俾七隻我,買慣買熟。即場燒。另一檔係賣泰色沙拉(鬆沊)。叫埋一齊食。晒下太陽,我個時常晒,中午太陽對我冇乜影響。跟本晒度泰仔咁顔色。晒到三點,返酒店冲涼,跟住去揼骨,因我識mike 老版,佢畀我導遊價,係平到吾信。按完五點零就去雞仔屋。大家有冇奇怪點解我㩒晚冇去雞仔屋?因太夜,好既俾人揀晒。去雞仔屋,多數係導遊帶團,約六點嚟揀既。所以我5點零剛好早佢哋啲。揀咗雞仔就帶走去食飯,我多數係農暖食海鮮,一隻龍蝦當時300匹。食完,同隻雞仔去下酒吧,有啲雞仔識打snooker既就打返晚,或者去disco,或如人妖show有新programm就去睇下。Disco同人妖show,因識人,都係免入場。跟住飲到十二點返房做野瞓覺。

星期日起身,執多濟,同女女食早餐,check out,去芭提雅北巴士站,佢哋每小時一班車出曼谷機場。100匹,約兩個半鐘。打度回香港。

第一集交代下前傳及平常玩法。如大家有興趣繼續收睇,我會寫一些趣文及我當冇牌導遊既事。和我溝泰妹之事。

多谢楼主讲下歴史,回看一下

支持師兄講芭提雅歷史!
小弟都係玩開芭提雅,不過係2000年開始玩!以前1:7堅扺玩!

多謝兩位ching支持。我會繼續寫啲趣聞大家開心下。

但有個火星人係我另一帖度搞搞震,吾知想點?:smile_42:

引用:
原帖由 ho94132002 於 2016-8-16 22:37 發表 查看引用來源
支持師兄講芭提雅歷史!
小弟都係玩開芭提雅,不過係2000年開始玩!以前1:7堅扺玩!
2000年,我泰國收山囉,我95年改咗北上。發現新大陸,平靚正。因普通話我好過泰文,吾使花4-5個鐘先到芭提雅。最主要,我怕坐飛機。:smile_30:

正就真係好正啦:smile_o12: !
可惜差少少相點綴一下
但依然係近期夜遊三版中少見嘅精文。

火車兄榮休了,還有voking兄吧!

引用:
原帖由 voking 於 2016-8-16 11:12 PM 發表 查看引用來源
多謝兩位ching支持。我會繼續寫啲趣聞大家開心下。

但有個火星人係我另一帖度搞搞震,吾知想點?:smile_42:
放心!已處理了。

其實我都唔知佢想表達乜嘢?!

支持一下師兄先

當教學咁睇,多謝師兄無私分享thx

十卜十卜,又有故仔聽

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆