上一頁下一頁
發新話題

泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

收藏  |  訂閱
156  25.3k

當年芭提雅除左雞仔屋,另外嘅選擇可以去卡拉OK.當年比較為人熟識嘅卡拉OK,有HEART TO HEART, SAKURA,等等。呢啲卡拉OK,一樣有女供應,過夜大約1000-1200銖。呢啲女,比較著重包裝,衣著會比雞仔屋好好多。揀左女,可以陪你唱歌,如果唔想唱歌,直接帶佢走人都得。呢啲卡拉OK,最過癮就係有張問卷,朝早條女走果陣會比個客填,來反映條女嘅服務質素。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-4 08:52 PM 發表 查看引用來源
多謝大家支持及推帖。sorry 呀,應該上星期已經發帖,年紀大,有啲吾舒服,所以遲咗。

今期講下當年點搵女同朋友發生既一件事。

當年,係芭提雅搵女,不外乎雞仔屋,go-go-bar,bar,club,body ...
Yes,有d連你支香水都偷。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-5 10:45 發表 查看引用來源
當年芭提雅除左雞仔屋,另外嘅選擇可以去卡拉OK.當年比較為人熟識嘅卡拉OK,有HEART TO HEART, SAKURA,等等。呢啲卡拉OK,一樣有女供應,過夜大約1000-1200銖。呢啲女,比較著重包裝,衣著會比雞仔屋好好多。揀左女,可 ...
除咗卡拉OK,都可以去disco搵女,一樣大把雞仔出沒。價錢都係500匹。不過打單泡既就小心衞生同偷野問題。

講起問巻,每間卡拉OK女第二朝走時會叫你填問巻。啲女通常家教都好,我會剔最好既俾佢哋同簽名我會簽中文。好多見我簽中文都會跪謝。因可以證明真係客簽,佢哋吾識中文。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-7 02:26 AM 發表 查看引用來源

除咗卡拉OK,都可以去disco搵女,一樣大把雞仔出沒。價錢都係500匹。不過打單泡既就小心衞生同偷野問題。

講起問巻,每間卡拉OK女第二朝走時會叫你填問巻。啲女通常家教都好, ...
講開八,九十年代嘅芭提雅,disco可以講係一處必定要去蒲嘅地方。當時比較出名同旺場嘅disco,有PALLADIUM, DISCO DUCK(DUCK PUB), MARINE 等等。至於Star Dice,Hollywood,Xite呢啲都係比較後期。正如樓主所講,呢啲disco,入夜後都好多女去蒲,有啲冇客嘅夜場女,好多時都會落呢啲disco來搵客,泰文佢地叫做จับแขก。呢啲女,如果過夜,通常500-700銖就可以。講返我自己,我就比較喜歡去Marine,因為呢個場比較多女,地點又方便,係正Walking Street裏面,而且我同樓主一樣,有時都會住Mike ,搵左女,係disco玩完,食埋消夜,行返酒店就可以。至於呢啲disco嘅氣氛,真係可以用"親切"二個字來形容。只要你見到幾條女三五成群,你隨時可以上去做stop and search,啲女完全冇咋型。有時啲女見你幾條麻甩佬,更加會主動過來搭訕。更加過癮嘅,就係可能會搭上其他人係芭提雅包養嘅二奶。值得一提,當時嘅芭提雅,世界各地嘅人都會係果到包養二奶,呢啲女,係條佬唔係到嘅時候,都會偷偷出來蒲。樓主呢個帖,真係帶比我好多回憶。我同樓主一樣,第一次去泰國,都係八十年代,最後一次去係2013年。係呢二,三十年間,我個人覺得,芭提雅已經改變左,氣氛同服務已經同以前好唔同。如果樓主唔介意,希望可以一齊分享一下大家當時係泰國嘅經歷,緬懷一下過去嘅日子。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-7 09:53 發表 查看引用來源

講開八,九十年代嘅芭提雅,disco可以講係一處必定要去蒲嘅地方。當時比較出名同旺場嘅disco,有PALLADIUM, DISCO DUCK(DUCK PUB), MARINE 等等。至於Star Dice,Hollywood,Xite呢啲都係比較後期。正如樓主所講,呢啲 ...
Palladium 同Disco duck,我入場免費。守門既識晒,因我有帶團,導遊入去飲野都免。有一次個waiter攞杯啤酒俾我,我見佢幾得意,俾咗100匹小費,佢開頭吾敢收,話杯酒免費,都我話小費,佢手都震埋問我係咪打賞俾佢,我話係,佢開心到攞住100匹雞咁腳走咗,驚我問佢攞返。當時,100匹係佢一個星期人工。

Marine,有時睇完boxing會上去行下。不過,我都係鐘意Paladium多啲,隔離係按摩店,我條女係度,有時等佢放工過離跳下舞先返歸瞓覺。

個時吾係叫包二奶,叫租妻。我未試過食呢啲。我當時叫雞一定要雞仔,好少超過18歲。所以成日去雞仔屋。
而家返而喜歡約二三十歳既。有韻味。識服侍男人。因我都吾細,JJ有時會擺工。啲靚妹吾識搞,但有經驗嘅,死魚都俾佢搞返生。

歡迎你一齊語當年。你講得出既地方有啲都係歷史

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-9 02:23AM 發表 查看引用來源

個時吾係叫包二奶,叫租妻。
冇錯,應該係叫"租妻",泰文叫เมียเช่า 當時芭提雅真係好多呢啲出租人妻,不過,呢啲女,有啲都好古惑,一個人食幾家茶禮。 講起Palladium,唔知樓主記唔記得,果附近有間類似Club嘅場,叫Triangle,。呢間嘢,啲女著晒制服,如果冇記錯,當時過夜係1200銖。如果我當時去呢間搵女,我就會早小小去到,揀左女,比晒錢,會叫條女換定衫,係到等我。我自己就會去周圍蒲一陣,到大約十一點,就會返去接條女食消夜,跟住返酒店。呢間場啲女,都算有家教,應做嘅都會做足,不過,正如樓主所講,呢啲已經係歷史,留下嘅,只係一啲美好嘅回憶。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-9 09:35 發表 查看引用來源

冇錯,應該係叫"租妻",泰文叫เมียเช่า 當時芭提雅真係好多呢啲出租人妻,不過,呢啲女,有啲都好古惑,一個人食幾家茶禮。 講起Palladium,唔知樓主記唔記得,果 ...
當時好少亞洲人租妻,多數係啲鬼佬長駐出差,租一個返嚟煮飯,洗衫,陪瞓,當老婆用。但食幾家就未聽過。Triangle,我知邊間。我多數去Formosa 1 或 2,全部都係晚裝。價約1000-1500匹。有時會去golden beach 嗰間club。我識金沙灘老細。係個度飲野多數佢請,女就帶走俾500匹就得。當年,club,雞仔屋,全部有家教,好聽話。雞仔屋,我多數會帶埋佢哋食飯,多條女陪下吹水。club就食完飯先上去。我鐘意扑完女先去宵夜,回下氣,返房再執多Q先瞓。

真係多謝ching陪我講當年。大家一齊回憶下當年美好環境啦。有機會可以一齊去芭提雅玩返幾日。

引用:
原帖由 voking 於 2016-10-10 11:04 PM 發表 查看引用來源

我多數去Formosa 1 或 2,全部都係晚裝。價約1000-1500匹
Formosa呢個場,我都去過幾次。果到啲囡囡,平均質素都屬於中,上,而且著重包裝。睇到樓主呢個回覆,我即時睇返之前啲相片,時間過得好快,真係好多年前嘅事,當時仲係用緊膠卷菲林嘅年代。記得果次,我係Formosa揀左個囡囡,細細粒,白白淨果種,小鳥依人,仲記得當時有個男人,仲係到賴係做嘢咁,係咁briefing條女,又叫佢做好啲,又叫佢陪我去周圍玩下,又點點點。。。到最後我又係醒左100銖貼士比佢,佢就係咁ขอบคุณครับ.記得果晚我住Penthouse,間房天花板有鏡,果晚當然玩得好開心,尋晚睇返啲相,真係勾起好多回憶。除左Formosa,有時我都會去浴室搵女過夜。我早期多數都會去Sabai Room.通常我會夜晚十點零去到,坐低飲杯嘢,睇下女,睇啱嘅,就叫佢出來坐低飲下嘢,啱傾嘅就十一點零走人食宵夜。如果晚上十一點零攞女,果陣都係大約1500銖。至於Saba Dee,PP 呢啲場都係比較後期嘅,我都有去,諗返起果陣時,真係玩得好開心。

當時除左去Club, Karaoke 同浴室外,我有時都會去當地人嘅場玩。呢啲場,當地人叫做Cafe(เคเฟ่).我地就會叫呢啲做掛花場。呢啲場嘅玩法,就係會有一班所謂女歌星,輪住上台唱歌,如果你睇啱邊個,就釘啲錢上花環到掛比佢,佢唱完歌就會落來陪你坐,當然可以抽水。呢啲場,可以點菜食晚飯,啲女當然樂意陪你食飯,仲可以叫幾個一齊陪你,到最後睇啱邊個,就帶佢走。記得當時買鐘大約2--300銖,過夜大約1500銖。當時芭提雅比較出名嘅cafe有ลูกแก้วคาเฟ่(綠鸚鵡), คุณหญิงคาเฟ่(淑女)同 ดาราคาเฟ่ (明星)呢幾間。不過, 呢啲場, 都已經成為歷史, 真係好懷念.

คุณหญิงคาเฟ่(淑女)

ลูกแก้วคาเฟ่(綠鸚鵡)

ดาราคาเฟ่ (明星)

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-11 09:53 發表 查看引用來源
Formosa呢個場,我都去過幾次。果到啲囡囡,平均質素都屬於中,上,而且著重包裝。睇到樓主呢個回覆,我即時睇返之前啲相片,時間過得好快,真係好多年前嘅事,當時仲係用緊膠卷菲林嘅年代。記得果次,我係Formosa揀 ...
我都聽你話去翻下啲舊相,十年人事幾翻新,不勝唏噓,希望相中啲女仔搵到頭好人家,享緊兒女福。

massage當年應該有sabai land 同sabai room。 另有一間係步行街橫行,好細間。而家就多咗darling,但我見佢哋而家生意一般,同當年比,客少咗。當年我多數下午去,搞完,夜晚回氣再搞雞仔或gogo bar。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆