泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

收藏  |  訂閱
25  25.3k

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-13 02:24 AM 發表 查看引用來源
多謝ching寫回憶錄。

當年真係好多有趣史。當日仲係構緊個百貨公司條女時。嗰日剛到步打電話叫佢收工出嚟,佢話個晚吾得閒。我叫咗幾次後,佢都話有事。咁我就去雞仔屋啦。點知夜晚食完飯返酒店 ...
講起係芭提雅溝女,真係可以用"津津樂道"四個字去形容。正如我先前講過,係芭提雅,凡事有可能,咩行業既女仔,都有可能成為我地既"好朋友".講返我第一次係芭提雅溝女,記得九十年代初,有間百貨公司好似叫Day-Night Plaza,希望冇記錯。呢間百貨公司,地下係買化妝品,咁我當時好中意行呢間百貨公司,睇下女,同啲化妝妹傾下計。同埋有一樣嘢,當時如果啲女知你係遊客,但係你又識同佢講泰國話,啲女會好樂意同你傾。我自問泰國話都免免強強,日常溝通都叫做可以。當時我睇中個化妝妹,咁咪走埋去同傾計,打開左話題,咁我就日日都走去搵佢,由於我每次去泰國都會去大約二星期,所以都比較有時間。到左大約第三,四日,我就問佢幾點收工。佢話收十點半,咁我就問可唔可以接佢收工。佢話可以。到左約定時間,咁我去接佢,跟住同佢去食飯,食完飯,我問佢想去邊。佢話唔知,因為佢自己平時收工多數都返屋企。咁我問佢敢唔敢去睇A-go-go.佢話未去過,都想去見識下。咁我就同左佢去睇。睇睇下A-go-go,我已經開始攬佢條腰,佢冇反抗。睇完A-go go,我地去食消夜,跟住就返酒店,果晚我地玩得好開心同溫馨。第二晚,我一樣去接佢收工。到朝早起身,條女同我講,叫我可以去佢屋企住。當時我自己又年輕,想做就去做,執埋行李,check out,就去佢屋企住。佢自己又同公司攞左幾日假,同我一齊去玩。玩左幾日,我同佢講,我要返香港喇,同埋送左啲禮物比佢。佢送我搭巴士出曼谷。出到曼谷,我梗係未返香港喇,玩多幾日先。返到香港,條女重寄信比我。當時只係覺得,真真假假喇。。。。而家睇返啲相同啲信,段段回憶呈現在眼前。

我在芭提雅的其中一個售貨員"好朋友". 佢屋企都算整齊清潔.

由於當時資訊冇而家咁發達, 所以好流行寄信.

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-15 11:14 PM 發表 查看引用來源
ching,利害,可以每次去長時間。我就吾得,去親都係幾日。由兩晚至一星期不等。
溝女,我溝百貨公司女有兩個,按摩既,一個。我都係滾友一名,喜歡吾同對手一輪,靜落嚟有溝返個有女友feel既。不同玩法。
女 ...
其實當時我一年只可以去二次至三次泰國,幾個月先可以去一次,所以都希望可以玩耐啲。講返係芭提雅溝女,我同樓主一樣,有時都中意轉下形式去玩下。落到夜場,個選擇權係自己到,成班女排晒係到等你揀,淨係呢個過程,都值回票價。溝女又真係另一個感覺,雖然明知都係真真假假,不過,當時真係覺得有些小成功感。同埋有時係下午既時間,無所事事,去同的女傾下計,到佢地食晏既時間,成班女陪你去食飯,打發下時間,都係唔錯既節目。

其中一些我在芭提雅認識的女售貨員, 有啲只係大家去食下飯, 唱下K , 打發下時間嗜.

引用:
原帖由 kelly33 於 2016-11-18 12:58 PM 發表 查看引用來源

師兄,第一張相橙色衫個女仔,睇相唔錯喎。:smile_47:
有無搞過呀....
如果冇記錯,橙色衫果個應該冇搞過,不過有去食飯同落disco.
引用:
原帖由 voking 於 2016-11-19 05:48 AM 發表 查看引用來源

去KTV,有時去地下大廳KTV揀女,係大廳又黑,啲女坐晒係一角。好次金魚缸咁樣既樓梯,分幾層。mami用電筒照女畀我睇,好似照田雞咁。有時就係2樓VIP房叫mami帶女上嚟。2-3拾條女排開任揀。比美東莞。
講起KTV揀女,反而令我諗起一個趣事。唔知樓主記唔記得,九十年代,有間卡拉OK叫 New Star. 果間卡拉OK,啲女排開二行,企晒係門口,一去到就可以揀。相信樓主都記得,當時芭提雅,大多數娛樂場所,如果係由的士司機帶生客比佢,佢地會回返大約200銖介紹費比個司機。話說有一晚,我就坐二排車去果間卡拉OK. 我上車果陣, 已經同個司機講, 話要去New Star, 點知到左之後, 個司機跟埋我落車, 我梗係知道佢想點啦, 不過我冇理佢, 佢一見到個媽咪, 就同個媽咪講, 話要攞介紹費, 個媽咪同佢講, 話我係熟客, 比唔到佢, 點知佢仲同個媽咪講, 話介紹費可以落埋張單, 最慘係佢又唔知我識聽, 真係好好笑, 到最後佢都係要知難而退.

當年New Star 其中一個囡囡.

引用:
原帖由 Hk986 於 2016-11-22 04:09 PM 發表 查看引用來源
大家都崇尚美白肌,忘記每處地方都有其地道自然美。
其實泰國都有白皮膚的。泰北地區,清邁,清萊既女仔都會比較白。記得當年曼谷既雪天珊區(Suthisan), 果到有好多來自泰北既女仔,有的甚至係來自緬甸既女仔,佢地都比較白。由於呢的緬甸女仔屬於非法入境,係九十年代中就被泰國當局掃蕩過。當時更加有來自泰北美塞既中國女仔。呢的中國女仔,就係當時國共內戰,由中國逃難到泰國既九十三司團既後代。有部分呢啲女仔,係九十年代尾仲同香港人結埋婚,來左香港定居。

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-24 09:44 PM 發表 查看引用來源

ching講得啱。泰北,氣温較低,清邁冬天得十幾度。泰南,成年都廿幾至四十度,陽光又勁。啲人係黑好多。
係芭提雅,啲黑妹通常被啲鬼佬捉晒,剩返啲白雪雪既雞仔係度。我較喜 ...
講開鬼佬, 佢地既口味真係好特別, 大多數鬼佬係芭提雅, 都會揀埋的黑皮膚既女,同埋啲肥婆,甚至比較年幾大既女人一樣有市場。可能大家審美眼光唔同,玩法亦都有分別。不過咁都好,各有所好,咁咪唔會爭女囉,大家就可以玩得開心。

通常鬼佬都係比較中意黑皮膚既女仔.

引用:
原帖由 voking 於 2016-11-30 10:03 PM 發表 查看引用來源

如鬼佬帶靚既,多數係人妖,佢哋好多係gay。所以同我要既女冇沖突
講起鬼佬,芭提雅真係好多鬼佬係同性戀既。呢的鬼佬,係芭提雅亦都有地方提供比佢地去玩。樓主應該記得,九十年代,係芭提雅第六街(ซอย6 ซอยไปรษณีย์)有好多鴨店,最出名既係Boy Boy Boy呢一間。當時芭提雅,好多時都會見的鬼佬拖住的鴨仔去行街,食飯,有的鬼婆亦都會去搵鴨仔,甚至有的係二夫婦出來玩都有。呢啲鴨吧,當年都係以A-Go-Go形式去運作,只不過係男人跳A-Go-Go.  正如樓主所講,除左搵鴨仔,鬼佬亦好中意搵人妖,而且的鬼佬同人妖結婚,亦都時有所聞。講真,芭提雅,真係一個好特別既地方,係果到,冇話啱定係錯,最緊要既,係大家玩得開心,留下難忘既回憶。唔知樓主記唔記得,當年芭提雅有件T恤,周街都有得買,件衫上面寫住:Good guys  go  to heaven, bad  guys  go to Pattaya.... 我當時都買左一件。。。。。。

當時位於芭提雅第六街既鴨店, 即係男人A-Go-Go

係芭提雅, 好多時都會見到鬼佬同鴨仔一齊.

芭提雅其中一間人妖吧, 去玩既, 大多數係鬼佬.

前往最後回覆