[文迪作品] 馬檻揸 Fit 人(s) (全文共二十三章完)

收藏  |  訂閱
11  76.8k

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-5 12:02 AM 發表 查看引用來源
「妳地快的幫手搬佢入房度先啦!」 眾人正驚到唔知點算之際, 聽到雯雯咁講, 就唯有夾手夾腳將老馬搬到入房內。

已經擺左老馬上床, 雯雯跟住就交帶左一聲, 「妳地就響出便等一陣先啦!」 講完, 木門跟住隨即就關上。 ...
文迪兄, 故事節奏明快, 超正, 可吾可以加個咖喱啡角色俾我呀!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-9 12:02 AM 發表 查看引用來源
「嗱呀偉, 老老實實, 我地個女今年就只係十八歲, 睇你個款起碼都大佢成廿幾三十年, 咁都算嘞, 但我地全家到底係唔係同你地有仇呀? 你同我老婆以前係咩關係你應該都好清楚架啦, 但而家你居然仲要搞埋我個 ...
樓主故事峯迴路𨍭, 劇力萬鈞, 有冇咖哩啡角色可以安排吓俾小弟呀!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-10 12:02 AM 發表 查看引用來源
我知來者不善, 但見 Ca Ca 媽已經打緊電話通知老馬, 而我亦沉沉地咁回應番住佢, 「我就係其中一個負任人, 幾位上黎唔知有啲咩貴幹咁呢?」

叔父男人瞄一瞄我, 跟住見佢一臉串樣咁再同我講, 「嗱麻甩佬 ...
劇情一浪接一浪, 湧著咁嚟, 多謝樓主咁快醒咗個靚位出吓鏡!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-11 12:02 AM 發表 查看引用來源
一聲令下, 十二對筷子正火速咁叉哂落個火窩度, 啲肥牛, 象拔蚌, 生力, 總之枱面可以食得既野都唔使一陣就全部掃清。

酒樓內, 微醉住既撈叔正舉杯同我地講, 「真係不打不相識, 各位, 頭先就真係唔好意思, 黎 ...
多謝樓主仲出幅靚仔圖添, 再加上CaCa媽咁索嘅相, 呢集睇得非常爽!!
節奏明快, 再加上劇情引人入勝, 期待下集下集下下下集!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-12 12:29 AM 發表 查看引用來源

ok 有霸氣啦 :smile_22:

開馬檻都得意?

CaCa 媽張相係叫霸氣, 不過見你睇得咁爽, 咁你話索咪索囉 :smile_30:

有的難度, 因為, 已經寫到差唔多埋尾 :smile_42:

雪糕 ...
咁栩栩如生都寫到, 繪形繪聲, 真系一切都難吾到導演!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-14 12:06 AM 發表 查看引用來源
縫源依舊, 但情懷就經已逝去, 眼前既 Erica 如今已變作為別人既妻子同已為人母, 望住身下既初戀情人, 呀偉就不斷憶起二人往日既種種舊片段同甜蜜回憶。

但一切一切, 就只因父親既獸行, 而令到二人從此天各一方,  ...
好正!! 睇到硬晒!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-15 12:04 AM 發表 查看引用來源
又到 Ca Ca 媽截住個女人, 「戇鳩, 妳舖話法, 妳知唔知幾多斯文敗類, 一入到房後就仲變態過啲地盤佬呀, 佢地簡直當啲女唔係人咁看待之外, 挖窿挖屎眼射面做做下除袋射哂入去, 總之啲女出番黎就咋哂 ...
執到可兒個恩客都正正!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-17 01:00 AM 發表 查看引用來源
電話響起, 係呀麗打黎, 「文, 琪琪個衰女呀, 而家佢又去左搵呀偉嘞, 哎, 我就黎比佢激死我架嘞, 文, 你快啲番黎話下佢啦!」

收左線後, 我正煩到嘔咁起身準備走人, 臨行前, Ca Ca 媽再同我講, 「 ...
文迪作品正正正!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-17 09:47 PM 發表 查看引用來源

咁你最鍾意我邊一個故事先?
All like!!

引用:
原帖由 過路人文迪 於 2016-12-18 12:22 AM 發表 查看引用來源
琪琪跟左烚熟仔上到一幢舊樓既樓上, 去到一個平平無奇既單位門前, 大門一開, 屋內果然裝左好多個太空艙型既床位響個單位之內。

「嘩, 呢度好靚呀!」 琪琪一路行住入去, 「喂, 咁邊個艙先至係你架?」 烚熟仔帶左琪 ...
好正嘅鋪排, 烚熟仔呢勻發達嗱, 導演, 我仲有冇出場機會呀!!

前往最後回覆