上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  448.7k

引用:
原帖由 bettry 於 2019-8-21 12:37 AM 發表 查看引用來源

師兄你好,你這些白色係念珠菌龜頭炎,你包包皮是不是好多白色豆腐渣黐住冠狀溝有點癢癢,龜頭紅腫,如果係這些白色係白念珠菌,這是傳染病會很容易復發的,建議去睇醫生早日康復 ...
師兄謝謝你回覆

係我講得唔清楚

張圖係個口來的的😭

附件

有冇人試過去社衛搽藥醫菜花?我搽咗四次藥粒野冇咗,仲使唔使再去?

引用:
原帖由 bettry 於 2019-8-19 08:04 PM 發表 查看引用來源

你記得驗查了身體沒事了先同女朋友做愛,否你就害人害己啦
昨天去社衛睇左,係尿道口抽左些分泌去驗,醫生話暫時未睇到有菌,要等3星期報告出左先知有冇菌,希望冇事

学习了

引用:
原帖由 pk20111 於 2019-8-21 06:09 AM 發表 查看引用來源

師兄謝謝你回覆

係我講得唔清楚

張圖係個口來的的😭
熱氣

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-7-19 12:07 PM 發表 查看引用來源

要視乎您嘅行為係咩?有套?冇套?陰道交還是口交?
Got兄你好,又係我😂
見你話要引用回覆先睇到所以我係第一頁揀左個比較短嘅黎覆,不過我想問嘅唔關個回覆事

經歷完上次教訓之後我冇再出去玩
而且亦都有係最後一次去玩3個月後驗過,all negative 
但你知後生始終好難忍
所以我依加成日自己打出黎
有陣時壓力大仲會一日打兩三次
就係早一個星期到打完飛機感覺到個龜頭好痛,反開黎睇入面尿道好似損左有傷口咁
訓低果陣成條尿道位都會痛
但痛左半個鐘左右就忽然停左

到第二日又係咁,痛左個零鐘就慢慢退
但個傷口已經明顯細左,之後就冇理佢,但今日忽熱低燒搞到我心驚驚

想問3個問題
1. 會唔會係打飛機果陣有異物/細菌入左去導致尿道炎

2. 會唔會係我大半年前奶野,到依加都未清到菌? (當中都食左差不多兩個月,轉左三四隻抗生素,而且三個月之後都有full plan 驗身,all negative)

3.定還是係我打飛機打得太密細佬頂唔順 ‘擺工’呢?

謝解答!!!

引用:
原帖由 真的知道錯了 於 2019-5-14 05:13 PM 發表 查看引用來源
想問如果係慢性無菌前列腺炎,仲駛唔駛食消炎藥同前列腺藥?醫生開左比我,但我唔敢食住,
我之前都有懷疑自己中,所以成日上網check資料,有見過幾個西醫網都有講 : 因為未清楚成因,西醫去醫無菌性前列腺炎嘅手段好有限,淨係可以用抗生素去消炎,

所以佢地會推薦中西合璧咁用中草藥配合西藥咁醫

不過試之前最好都係問下醫生可唔可行

引用:
原帖由 iceman1994 於 2019-8-22 09:09 PM 發表 查看引用來源

Got兄你好,又係我😂
見你話要引用回覆先睇到所以我係第一頁揀左個比較短嘅黎覆,不過我想問嘅唔關個回覆事

經歷完上次教訓之後我冇再出去玩
而且亦都有係最後一次去玩3個月後驗過,all negative 
但你知後生始終好難忍
所以我依加成日自己打出黎
有陣時壓力大仲會一日打兩三次
就係早一個星期到打完飛機感覺到個龜頭好痛,反開黎睇入面尿道好似損左有傷口咁
訓低果陣成條尿 ...
Hello 師兄,

1. 會唔會係打飛機果陣有異物/細菌入左去導致尿道炎

yes,可以有機會,但如果你做左基本清潔,洗手先,而之前無掂過咩污糟嘢,機會極低。

2. 會唔會係我大半年前奶野,到依加都未清到菌? (當中都食左差不多兩個月,轉左三四隻抗生素,而且三個月之後都有full plan 驗身,all negative)

你有損傷,感到痛楚,比較合理就係過份”使用”,似乎唔關以前事,而且師兄亦唔好成日”打開”尿道望,呢嗰都係一種傷害。

3.定還是係我打飛機打得太密細佬頂唔順 ‘擺工’呢?

綜合1、2,yes,呢嗰係最大可能性,休息1星期回氣先。

引用:
原帖由 M987987 於 2019-8-21 09:44 AM 發表 查看引用來源

昨天去社衛睇左,係尿道口抽左些分泌去驗,醫生話暫時未睇到有菌,要等3星期報告出左先知有冇菌,希望冇事
今日去關懷愛滋篤手指,陰性,90天會去社衛抽血再驗多一次,希望都係陰性

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆