上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  448.5k

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-10 04:07 PM 發表 查看引用來源

師兄, 岩岩got哥回左:
我問:「btw, 香討有位師兄托我問下got兄你下面呢個問題: 「你可吾可以幫我問吓got兄29日做梅同HIV夠吾夠準???」
got哥答: 「對阿,28日之後negative都排除了」 ...
師兄吾該曬你🙌

我27/9係骨場 有套口交同性交 但係無check到個套有無穿 佢提供的個套
係第6日仲有11日 我做左NEO個 US HIV RNA test. 兩個都係negative.

我宜家好驚 因為有喉嚨痛 小小腹瀉

我可以點... 

引用:
原帖由 fbece9dc1a4a96 於 2019-10-11 03:39 PM 發表 查看引用來源
我27/9係骨場 有套口交同性交 但係無check到個套有無穿 佢提供的個套
係第6日仲有11日 我做左NEO個 US HIV RNA test. 兩個都係negative.

我宜家好驚 因為有喉嚨痛 小小腹瀉

我可以點...  ...
千其吾好憑症狀判斷。黎緊星期一去做個p24 combo test, 廿八日再做多次驗埋梅梅。然後三個月後做次full testing。

引用:
原帖由 wongming1989 於 2019-10-11 08:16 PM 發表 查看引用來源

千其吾好憑症狀判斷。黎緊星期一去做個p24 combo test, 廿八日再做多次驗埋梅梅。然後三個月後做次full testing。
我想問我果2個rna有幾準 係唔係可以排除好大好大部分?

引用:
原帖由 fbece9dc1a4a96 於 2019-10-11 10:59 PM 發表 查看引用來源

我想問我果2個rna有幾準 係唔係可以排除好大好大部分?
係掛,我見佢寫七日都有95%,甘你都十日八日啦。同埋你下星期再做個combo囉,我都係十四日做一次,廿八日做一次。黎緊夠90日再做。

Got 兄
我呢排訓唔到食唔到 好驚
其實我做左rna test 可以排除幾多成?

引用:
原帖由 fbece9dc1a4a96 於 2019-10-13 10:51 PM 發表 查看引用來源
Got 兄
我呢排訓唔到食唔到 好驚
其實我做左rna test 可以排除幾多成?
之前睇醫生,我拎咗個14日既p24 combo test 比佢睇,佢話14日已經ok, 你可以先做一次14日既combo test既,然後28日再做多次,連埋梅毒測試一齊做既。同埋我都試過你既情況食得差、訓得兩個鐘,半夜兩點落街借酒澆愁,跟住做咗個14日既combo test就定啲。你可以定吓got兄佢比你既意見

最後,3個月去check多次。我諗最安心

醫生睇完我份14日報告話ok個結果,另外吾同試劑係有吾同既空窗期。但梅就廿八日以上check啦。

我6日 11日 做左 us rna test. 17日做左 combo test. All negative. 醫生都叫我唔駛再做了.... 不過我仲係好驚
好似每日都有新病徵咁.. 

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆