上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  449.0k

引用:
原帖由 boy992 於 2017-8-3 11:12 PM 發表 查看引用來源

想問下何醫生既聯絡方法?同埋收費會唔會好貴:fst_008:
呢度應該唔畀開全名,師兄可以Google”何醫生 性病皮膚科” ,診所在尖沙咀。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-3 11:25 PM 發表 查看引用來源

專科基本診金500-800,藥費、治療費另計,total可能約$2000。

或者咁,去就近政府衛生科睇下都好
其實我聽日都諗住去政府衛生科睇,如果藥膏幫到我就好:fst_008:

引用:
原帖由 boy992 於 2017-8-3 11:27 PM 發表 查看引用來源

其實我聽日都諗住去政府衛生科睇,如果藥膏幫到我就好:fst_008:
未必係性病疣,睇咗醫生先,唔好咁擔心嚇自己。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-3 11:28 PM 發表 查看引用來源

未必係性病疣,睇咗醫生先,唔好咁擔心嚇自己。
冇異樣都好似,但就係有奇怪點點,變菜花就恐怖啦,希望聽日睇完有好消息:fst_005:

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-3 11:20 PM 發表 查看引用來源

有可能中尿道炎症狀,風險屬於中度,至於PCR,何不等到第10日先去做。HPV無症狀做嚟做咩?而且就算做,8日嘅報告無意思。
尿道性病PCR DNA,10日都可以一齊做,取尿液樣本前最好忍尿2-4個鍾。
28日後可以 ...
超靈敏唔係夠時間做?另外乜唔係 HPV 有就有?隨時 check 得?8日唔 check 得?

今朝去啦凡請 Got 兄解答..好驚..

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-3 11:12 PM 發表 查看引用來源

師兄應該對太太坦白,或者佢都可以驗一驗,之後大家接受醫生�衛生教育如有症狀如何處理、減低傳染風險方法等。
Got師兄,我今天自我檢查性器官,已經完全看不到任何異常,表面看來已經痊癒了。
我想請教一下,首先假設我已經傳染了我太太。而太太日後跟我行房時繼續不使用安全套,那麼彼此體內的病毒會反複感染雙方嗎?還是體內已經有抗體,相同的皰疹病毒無法重複感染?
退一步問,人體對性病其實有沒有免疫能力?
謝謝!

Day 8-
ultrasensitive pcr RNA done
HPV test done
Urine for culture urinal infection done

希望快D有消息..見完醫生個心定D,不過佢話皰疹要 28 day - 3個月,因可能未發出嚟
又驚過...

真心多謝Got兄,無師兄盡心解答,我真喺唔知點算。

我最後接觸喺7月19日,7月28日開始食Carvit 250抗生素(每12小時1粒,連續7日)喺8月3日晚,食最後一粒,如果我打算8月17日去驗P24 combo & VDRL & TP antibody,喺咪最適合?多謝Got兄指點!

再問Got兄,如果我想8月17日做嘉X 2480,尿液DNA測試,會受cravit 250影響嗎?自知煩人,有勞解答,感激!

今日已去衛生局檢查,醫生話粒粒似係油脂粒,唔係菜花,但點解有粒粒就要自己再睇皮膚科,所以都唔知算唔算放心,因為粒粒一少部分一堆好奇怪,雖然未係菜花…但會唔會係先兆?何醫生又要排到17號先有得睇:fst_008:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆