上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  449.0k

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-5 01:40 AM 發表 查看引用來源

許x陵醫生都不錯,方X醫生都不錯。
咁想問師兄3個邊個最穩陣,我想搵個最有保證既去俾個安心答案我,我個人比較冇安全感:fst_005:

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-5 01:46 AM 發表 查看引用來源

有時有皮膚問題都會搵下佢嘅,哈哈。
其實都有好多好醫生,搵醫生真係要搵個有醫德嘅。
有一個真人真事,有師兄睇性病皮膚科,記住係寫住性病皮膚科,佢入到去,問下啲皮膚問題,希望醫生check埋佢擔心嘅 ...
其實真係,樣樣野都有正反2面,有時真係人夾人,好似今日咁我去衛生科咁,由於佢地真係多野做,所以問既機會唔多,好怕上到去睇完都係一片空白:fst_016:

引用:
原帖由 乙明 於 2017-8-5 01:48 AM 發表 查看引用來源

咁證明你都好有醫德,做埋夜診
Haha,咁高帽呀?小弟係老早已經申明並非醫生,有時間可以刨下文先出post,好多師兄已經知道,可能新到唔新嘅唔知啦。

有時間大家share下性知識都好,互相support,集思廣益;總好過腦閉塞、自我幻想,影響智力亦都有機會造成妄想症甚至思覺失調,就要盡早尋求醫科治療”)

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-5 01:55 AM 發表 查看引用來源

Haha,咁高帽呀?小弟係老早已經申明並非醫生,有時間可以刨下文先出post,好多師兄已經知道,可能新到唔新嘅唔知啦。

有時間大家share下性知識都好,互相support,集思廣益;總好過腦閉塞、自我幻想,影響智力 ...
哈哈...師兄做乜仲唔休息?:smile_41:

引用:
原帖由 乙明 於 2017-8-5 01:57 AM 發表 查看引用來源

哈哈...師兄做乜仲唔休息?:smile_41:
哦,聽日有假放,有時間回下師兄,share下咁,希望盡量提供到有用嘅資訊俾大家,咁我自己都受教良多。
anyway,多謝關心,大家都要注重健康”)

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-5 02:01 AM 發表 查看引用來源

哦,聽日有假放,有時間回下師兄,share下咁,希望盡量提供到有用嘅資訊俾大家,咁我自己都受教良多。
anyway,多謝關心,大家都要注重健康”)
師兄做公立:smile_04:

引用:
原帖由 boy992 於 2017-8-5 01:53 AM 發表 查看引用來源

其實真係,樣樣野都有正反2面,有時真係人夾人,好似今日咁我去衛生科咁,由於佢地真係多野做,所以問既機會唔多,好怕上到去睇完都係一片空白:fst_016:
啱呀都係人夾人,您有相熟醫生都可以搵,專科嘅最好指明性病皮膚科,會適合解答你所擔憂嘅問題。

但衛生科醫生都好有經驗,如果係疣佢哋會確定,毋須咁擔心。

引用:
原帖由 乙明 於 2017-8-5 02:03 AM 發表 查看引用來源

不是啦師兄,識我1年半載師兄都知道小弟不是醫生。
大家share下,尤其是現今病人權益得不到平衡,有基本嘅concept,睇醫生時侯都可以更快入話題準確診症”)

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-5 02:10 AM 發表 查看引用來源

不是啦師兄,識我1年半載師兄都知道小弟不是醫生。
大家share下,尤其是現今病人權益得不到平衡,有基本嘅concept,睇醫生時侯都可以更快入話題準確診症”)
師兄認為香港人時下對 性病 認知不足嗎?是否還會有人對 病者 歧視?

引用:
原帖由 乙明 於 2017-8-5 02:03 AM 發表 查看引用來源

BTW,師兄有時間都可以share下,提供有用嘅治療,順道指出小弟錯處,大家都會受益”)
Thanks and time to bed, goodnight ")

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆