上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  448.0k

引用:
原帖由 家中綠色水樽 於 2017-8-1 07:07 PM 發表 查看引用來源

Got師兄,感謝你幫忙!
我詳細補充一下,今天是事發後第109日。
早上07:30起床時,自行檢查性器官,細心留意時發現在陰莖中間偏左位置,有一粒直徑約1毫米的紅色點。
看起來有點像小水泡,而且也看起來有少量 ...
相信頀士不信E生:fst_010:

引用:
原帖由 estateman 於 2017-8-1 06:30 PM 發表 查看引用來源

第一時間反香港睇、表面証供成立、但不知道是什麼?唯有吃藥搽䯧⋯⋯點知大爆癹:fst_004:
明白師兄, 但點樣“大爆發”?而家情況好轉未?

引用:
原帖由 咬日彬 於 2017-8-1 06:27 PM 發表 查看引用來源

無陰道交!
不過還是很擔心 因為第一次!其他唔洗驗?
感謝GOT Ching
如果無陰道交/無口交,其實病毒如何傳染呢?

引用:
原帖由 家中綠色水樽 於 2017-8-1 07:07 PM 發表 查看引用來源

Got師兄,感謝你幫忙!
我詳細補充一下,今天是事發後第109日。
早上07:30起床時,自行檢查性器官,細心留意時發現在陰莖中間偏左位置,有一粒直徑約1毫米的紅色點。
看起來有點像小水泡,而且也看起來有少量 ...
好的,如果是皰疹”復發“,即日出現即日凋謝又好似快左d。
如果聼日好返8899就最好。
等埋醫生報告先

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-1 07:15 PM 發表 查看引用來源

明白師兄, 但點樣“大爆發”?而家情況好轉未?
三年前了,由一粒約5mm倉開始潰陽滲隆
最嚴重時半個袋:fst_004:行路如針咭非常慘:smile_27:
早期驗身結果未出、個E生拖症令我病情嚴重、上網睇原來個皮膚科比醫委會告了幾次

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-1 07:20 PM 發表 查看引用來源

好的,如果是皰疹”復發“,即日出現即日凋謝又好似快左d。
如果聼日好返8899就最好。
等埋醫生報告先
Got師兄,其實「復發」同「首次病發」有無嚴格定義?
今日是我第一次留意到有疑似徵狀,之前一直都有自我檢查,一向都沒有發現到令我自己懷疑皰疹的病徴。

引用:
原帖由 Michael翔 於 2017-7-27 01:53 AM 發表 查看引用來源

根據方醫生講,呢隻病毒7成人係無症狀,有可能係潛伏狀態,幾時發,咩年紀發,點樣會重新激活佢,無人答到,唯一就係免疫力低時,有機會發

類似細個感染水痘,幾時會生蛇呢?可能50歲前,可能唔會發
翻查翔師兄的回覆,皰疹有七成人毫無表徵,這樣到底怎算初次病發?怎算復發?
謝謝!

Got兄,如果喺陰交個套有孔,中HlV機率有幾高,我依家食緊cravit 250,會影響结果嗎?

引用:
原帖由 家中綠色水樽 於 2017-8-1 07:35 PM 發表 查看引用來源

翻查翔師兄的回覆,皰疹有七成人毫無表徵,這樣到底怎算初次病發?怎算復發?
謝謝!
想請問水樽師兄,之前去邊間愛滋病基金會驗血,流程係點,同埋等幾耐有結果?
因有朋友想去驗,謝謝!

引用:
原帖由 期待最後武士 於 2017-8-1 08:39 PM 發表 查看引用來源

想請問水樽師兄,之前去邊間愛滋病基金會驗血,流程係點,同埋等幾耐有結果?
因有朋友想去驗,謝謝!
愛滋病基金會就在筲箕灣賽馬會診所,先致電2513-0513預約日期及時間,職員會提供一個識別號碼供見面時驗證身分。
之後到達基金會時向接待處表明已約了驗血,並確認識別號碼,隨後會被帶進房間。
之後會有驗血流程表供參閱,再之後會跟社工傾談(此項服務值得推薦),然後會再被帶到另一房進行驗血(愛滋病、梅毒、肝炎)。
驗血結果要等15分鐘,由社工陪同等候和一起面對驗血結果。
希望能夠幫到師兄們。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆