上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
62  449.1k

引用:
原帖由 hopesoo 於 2017-8-21 03:26 PM 發表 查看引用來源
睇完各師兄既例子真係淆哂。我八年前試過幾次無套口交,帶套交,沒岀過症狀,所以都無驗血。呢八年都無再玩過。三年前到關愛驗血,愛梅neg。宜家先知hsv2可以毫無症狀,做足安全措施都會中,真係灰,已經book左 ...
師兄hsv2,我十幾年前驗過,報告都喺positive,個醫生都同我講,绝大部份人都有hsv1,好易有假陽性,如果冇症状出现,唔使過份擔心

而且就算喺中hsv2,師兄您亦都喺得個知字,無治療可以做,不如淨驗重點嗰幾樣啦,知得太多,您會放唔低架!

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-21 05:12 PM 發表 查看引用來源

師兄你十幾年positive有妻有兒,可否詳細分享一下?謝謝
當年醫生都講過,冇症状好大機會喺假陽,就算喺二型,個醫生都話無從追查,可能喺以前D女友傳染俾你,而且我記得當時的確喺口丫角有泡疹一型發作。所以呢件事都唔係咁上心,我亦都唔喺太太嘅戀情人,所以其實都無徒稽考,始终每個人都有過去。

如果師兄夫婦,都曾經有多過一段感情,任何一方唔好彩Hpv、Hsv陽性其實都唔使點樣解釋,大家成年人,明白嘅,但如果您俩是初戀情人,師兄當然比較煩腦!

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-21 06:14 PM 發表 查看引用來源

即師兄冇再追究冇再驗冇病徵,同太太無套做,生小朋友?
對不起太多問題,因為hsv2好困擾我!
喺,我覺得師兄唔好太困擾,想生小朋友時,同太太一齊做檢查,到時一同面對,無謂諗得太多。當然小弟亦明白,師兄擔心傳染比太太

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-21 06:20 PM 發表 查看引用來源
我是太太的初戀,仲要係幾十歲人第一次出軋就可能中招先咁困擾!
師兄太太亦喺您的初戀?

我其實都未能釋懐,都靜待Got兄有時間回霞

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-22 11:42 AM 發表 查看引用來源

恭喜師兄Negative ")
28日VDRL negative 基本上都畢業,有時驗埋Tp抗體即係for雙重保障啫。

預期之內嘅結果
另外,真係多謝師兄關於HSV2嘅分享。HSV2最危害之處就係影響整個人嘅情緒甚至生活,遠遠遠 ...
多謝Got兄回覆,即小弟可以回復正常生活,不用2個星期後再次檢驗?

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-22 12:46 PM 發表 查看引用來源

恭喜師兄!
師兄您亦放開D,始终解决方法會比烦腦多,如果選擇對太太坦白,考慮清楚點講,如果可以淡化事件劇情,嫂夫人可能會比較平静一點,始终您並非唔爱她,而且您有做好保險措施,已经是一程爱惜家庭、妻、兒的表现。只要真心認错,又未必無路可走。

我試吓俾D意見,師兄,乜都唔使講,快快去私家驗梅毒+HlV,冇事就乜都唔好諗,未必喺STD

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆