上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
62  449.1k

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-8-24 01:13 AM 發表 查看引用來源

當然可以回復正常生活,如果師兄之前HSV2陽性,可以同伴侶坦白,或者戴套。
現今技術,有HSV2生個健康BB當然冇問題”)
之後師兄驗唔驗多次combo同VDRL,隨得師兄,反正結果會一樣”)
多謝Got兄回覆,解我疑慮!祝師兄您萬事顺心。

引用:
原帖由 dxi 於 2017-8-28 11:14 PM 發表 查看引用來源
GOT師兄,請問一下,而家真係好膽心好後悔,
28/8零晨發生左 無套陰交 2次加 無套口交,對方係出面搵既。
我呢個情況係米真係好高危。而加真係好驚會中HIV.

我今日已經打左去愛滋病基金會度問左好多野。
佢叫我 ...
師兄,如果完全唔知對方健康狀况,趁仲喺72小時内,認真考慮PEP,预防性投藥,如果對方真的帶原,呢個喺唯一可以降低中HlV的方法

我睇咗好多台灣心之谷,羅一钧醫生嘅答客問,以師兄程况,羅醫師亦會建議自费預防投藥,據他提及,在台灣並無失敗例子,據我所知NEO有個熱綫電話,把握時間,以免後悔

無套口交並非高危,只屬中風陰,而且全球只有極小案例声聲稱口交傳染HlV,但無套陰交则是高危行為,不容有失呀師兄

師兄,快速测試在您這個程况冇意義,就算测就喺negative,亦反映唔到呢次高危行為,如果師兄等呢28日,會喺極度驚恐的28曰,因為您會認為中HlV嘅機會好高,無論身、心都搏唔過

只喺安承受一D冇必要嘅副作用,同埋要半年先至確定無感染

引用:
原帖由 dxi 於 2017-8-29 12:17 AM 發表 查看引用來源

唔該,咁我應該要係去佢地度做過快速check左先,如果係 neg既話就 即刻用pep,而且自費好似成2萬。

問題係我之前一直都冇check過hiv,係今次先識驚識後悔。
師兄有健康,錢可以慢慢揾返,快去見咗醫生先,相信醫生會就您的程况,作出最合適嘅建議

引用:
原帖由 dxi 於 2017-8-29 12:22 AM 發表 查看引用來源

你好,我今日都問番個女仔,佢話佢都冇事既。就假設佢係講真話,咁傳染既機會高唔高,因為pep對我黎講2萬蚊有啲負擔,岩岩畢業出黎緊pt。

如果等14日check combo博唔博得過
師兄,張心比己,個女仔唔怕您有HlV?佢喺唔知自已有冇事,大家都知有期空窗,而且空窗期亦可以傳染,一曰都搏唔過。

我相信呢度咁多位師兄,經歷過呢28曰,無論高危、低危,甚至冇危,都層经同自己講,如果時間可以倒流,願意付出任何代價

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-29 10:39 AM 發表 查看引用來源

Hsv2 主要由性接觸感染如果拆解?
師兄,如果你上D大陸網,好多都會話,不潔便器與毛巾亦有可能是傳播媒界,會唔會是淡化劇情的一個出路?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆