上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 《愛偷窺之春光乍洩》 附插圖, 第二十四回 211# (155,166,173,177,199,203,208#派福利)

收藏  |  訂閱
211  90.8k

引用:
原帖由 Tina33c 於 2018-1-17 08:54 PM 發表 查看引用來源

感謝師兄常常在遠處偷偷地睇我個人Show...

故事的女角雖然是我, 但我想不到應該如果設定女角的背景?

是年輕的, 抑或是成熟的?

是什麼職業, 是什麼性格, 是低下層, 是中產, 是富有人家?

現在唯一 ...
女主角應該系中產階級的單身女生, 自由工作者, 性格開朗,有獨立思想和有品位的。

引用:
原帖由 Kenji 於 2018-1-17 10:16 PM 發表 查看引用來源

女主角應該系中產階級的單身女生, 自由工作者, 性格開朗,有獨立思想和有品位的。
謝謝師兄建議。

初步設定:性格開朗,好奇心強,是異性戀者,但為人高傲,不輕易接受異性追求。

自由工作者都幾好,但什麼行業會有多些機會偷窺(及被偷窺),才能發展出不同的情節來?

我有想過:攝影師,攝影記者,女演員,歌星,舞蹈員,補習老師,但不想是模特兒

嘗試以主角工作時的環境,引發出不同的情節來。。。

引用:
原帖由 Tina33c 於 2018-1-17 11:11 PM 發表 查看引用來源

謝謝師兄建議。

初步設定:性格開朗,好奇心強,是異性戀者,但為人高傲,不輕易接受異性追求。

自由工作者都幾好,但什麼行業會有多些機會偷窺(及被偷窺),才能發展出不同的情節來?

我有想過: ...
女主角的職業是保險公司高級經理如何?可以接觸各階層的人。。。。。你會直接接觸他們,包括他們身邊的人。

引用:
原帖由 Kenji 於 2018-1-18 01:17 AM 發表 查看引用來源

女主角的職業是保險公司高級經理如何?可以接觸各階層的人。。。。。你會直接接觸他們,包括他們身邊的人。
不太喜歡這個行業

亦很難引發偷窥與被偷窥

引用:
原帖由 Tina33c 於 2018-1-18 04:17 AM 發表 查看引用來源

不太喜歡這個行業

亦很難引發偷窥與被偷窥
那你可以系一個有錢男人的情人吧!

獨居通常只代表可以隨便帶男人返屋企, 或者成日唔返屋企, 同偷窺自慰冇乜直接關係

偷窺屬於唔正常行為 (雖然嚮色文世界只係小事), 通常由心理因素引起, 例如暗戀閨蜜老公 (其實最好係姐夫/妹夫, 不過一早設定了全家移民, 無得玩呢招), 想愛但不能愛令主角用想偷嚟發洩, 成件事就容易講得通了

如果話由職業引起, 難度高啲, 或者可安排隻黃雀同工作有關吧...

引用:
原帖由 慢嘗君 於 2018-1-18 10:01 AM 發表 查看引用來源
獨居通常只代表可以隨便帶男人返屋企, 或者成日唔返屋企, 同偷窺自慰冇乜直接關係

偷窺屬於唔正常行為 (雖然嚮色文世界只係小事), 通常由心理因素引起, 例如暗戀閨蜜老公 (其實最好係姐夫/妹夫, 不過一早設定了全 ...
謝謝師兄的意見!
所講"職業", 是角色的背景設定, 讓我可以代入其中,
幻想自己在不同的處境裡, 會遇到不同的人,
偷窺他們, 或被他們偷窺,
我這篇色文, 想以"偷窺"為主線,
引發出性慾, 女主角慢慢變成淫蕩...

引用:
原帖由 Tina33c 於 2018-1-19 11:28 AM 發表 查看引用來源

謝謝師兄的意見!
所講"職業", 是角色的背景設定, 讓我可以代入其中,
幻想自己在不同的處境裡, 會遇到不同的人,
偷窺他們, 或被他們偷窺,
我這篇色文, 想以"偷窺"為主線,
引發出性慾, 女主角慢慢變成淫蕩...
天娜姐,妳好。
本人剛睇了一套電影,講男主角係一幢大厦(得兩、三層,幾伙咁)嘅業主,佢裝了攝錄機响每一間房,而佢就天天在自己嘅房間裡,從屏幕上窺視啲租客......
以此作設定,包租公變成係天娜姐,覺得可唔可以?

引用:
原帖由 肯尼先生 於 2018-1-19 11:48 AM 發表 查看引用來源

天娜姐,妳好。
本人剛睇了一套電影,講男主角係一幢大厦(得兩、三層,幾伙咁)嘅業主,佢裝了攝錄機响每一間房,而佢就天天在自己嘅房間裡,從屏幕上窺視啲租客......
以此作設定,包租公變成係天娜 ...
是否sharton stone那部Silver?

引用:
原帖由 Tina33c 於 2018-1-19 11:59 AM 發表 查看引用來源

是否sharton stone那部Silver?
我唸係呢套:
https://www.youtube.com/watch?v=R_wLfHMuKe8

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆