我想嫁給你, 我不會娶你

收藏  |  訂閱
7  127.4k

引用:
原帖由 神聖衣 於 2018-3-20 05:29 PM 發表 查看引用來源
突如其來嘅眼淚令我唔知比咩反應佢好。所以我扮睇唔到,只好將動作放慢同溫柔,同時轉用狗仔式等佢以為我唔知;順便比佢有機會刷乾淨D眼淚。

過左陣之後,轉返男上女下,眼淚已經乾左。諗住好喇,搞掂之後先問佢咩 ...
師兄寫得好細膩,好有浪子心聲feel,支持並請繼續。

好睇好睇,旗袋旗袋!

引用:
原帖由 神聖衣 於 2018-4-21 10:56 PM 發表 查看引用來源
坐長途車喺非常之悶嘅事,所以我買左好多平時唔會睇嘅雜誌,希望盡量打發時間。

上巴士後,我覺得好驚奇,因為佢唔係坐位形式,而係躺臥形式,而最得意嘅係竟然係三層嘅碌架床,無錯係三層...如果照咁計算, ...
都知冩長篇辛苦嘞!希望師兄繼續,呢度有好多讀者默默支持你㗎!

引用:
原帖由 神聖衣 於 2018-5-15 12:08 AM 發表 查看引用來源
細K:『我真的很喜歡你,你會娶我嗎?』。

依個說話;相信大部份男人都會聽過,只係在於問你個個女仔係屬於邊種角色>> 女朋友?後備情人?定係一夜夫妻?

當對手係:
女朋友 - 答案種類繁多;可認真可玩笑 (王牌回答)->『OK,聽日就即刻去註冊』;『遲D先啦』;『傻L左呀你,講依D 』ETC...
後備情人 - 『我同緊老婆搞緊離婚,比D時間我:smile_19: 』;『.... ...
玩完ㄧ皇三后又畀細K發現,哈哈!

引用:
原帖由 神聖衣 於 2018-9-23 03:23 PM 發表 查看引用來源
(上節因為排版問題,令尾段有幾段無左,所以依次會喺最前面開端時做少少修正接上)

諗返起喺K場個幾分鐘,驚餐死之餘又辛苦,本來諗住都唔知幾時先再有機會,但依家大大個CHANCE擺喺面前。眼望身邊條咁正嘅囡,仲要係我最鐘意女仔嘅衣著,你話我乘人之危;咁春都好,我已經無晒定力,耳邊不斷回響 "有得食唔食,罪大惡極"依段金句。

好自然...細佬再一次戰勝大腦,我心入面已經有左個決定,答案非常清 ...
先畀咗like再慢慢扒文欣賞!

係咪就咁完結喇?

等到頸都長啫都軟埋終於有更新,先畀讚再慢慢爬文!

引用:
原帖由 神聖衣 於 2019-7-16 04:05 PM 發表 查看引用來源
返到香港頭嗰幾日都會時不時諗起細K,但係隨住時間慢慢流逝,我諗佢嘅次數就越黎越少,甚至連個樣都開始有D模糊。

之前都講過,我係好頂唔順嗰種要日講夜講;瞓教前要講聲GOOD NIGHT加埋個心心先瞓得嗰D,反而傾個零鍾電話我係OK嘅,起碼都叫做聽到把聲丫。

言談之間得知;細K佢地會再留屋企耐啲,話唔想郁,休息玩多陣先算。我聽到感覺好似放監咁,心諗正呀,有時真係覺得單身平淡係最幸福嘅。本來 ...
嘩!ㄧ口氣寫咁大篇,辛苦晒!

前往最後回覆