上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] <可可甜故> *****結束了*****

收藏  |  訂閱
203  101.3k

引用:
原帖由 headlinenews 於 2018-12-17 03:01 PM 發表 查看引用來源
不如下次唔好錄呻吟聲,錄兩句梁太嘅色誘對白吖

我有呀⋯⋯我有錄過勁淫的對白比人✈️✈️用😝

不過唔會公開放出嚟

第四章

就在Belinda的慾望得到舒解的幾小時後,Adrian亦收到私家偵探交來,Belinda再次出軌的證據。 Adrian一直都唔理解有d人對性咁熱衷;學生時代的Apple同而家的Belinda,都因為佢的性能力而背叛佢,尤其係Belinda,接受佢包養都仲要去偷食,全無「職業道德」。

Adrian而家要考慮的,就係點樣同Belinda攤牌。如果想要痛快,當然係將證據扔去佢塊面,再辱罵一輪,但後果可能係換來Belinda的奚落。即使Belinda冇反擊,Adrian作為一個男人,覺得唔需要去到咁盡。

Adrian選擇好嚟好去… …即使Belinda已經將佢作為男人的尊嚴踩喺腳下。第二日,佢約咗Belinda去第一次正式約會的餐廳,佢記得當時送咗一紮花同一條鑽石鏈比佢,今晚佢亦準備咗一紮花,一紮紀念佢哋呢段關係結束的花。

Belinda去到餐廳時,見到檯面有紮花,即時嚇到個心離一離,佢擔心Adrian會喺呢個時候求婚,富貴時又唔結婚,而家落魄就急於求婚綁住我?! 於是佢故作鎮定坐低,同時已快速決定要斬纜,因為頭先又上咗Roy的office做咗一次,亦都簽到張單,佢認為自己依然可以靠「床單」搵多幾年錢,冇理由而家被一個生意失敗又早洩的男人拖累。

「Adrian, 做咩突然出嚟食飯? 呢排你公司唔係有d困難咩?」

「冇呀…突然諗起好耐冇嚟,諗起我哋第一次約會係呢度開始,所以我想…」Adrian都未講完,Belinda已經急急打斷佢:「Adrian,有件事我想同你講,我發覺我唔係咁適合做『梁太』,我呢兩日去同人傾生意,我搵返以前的成功感,所以我決定重新出嚟打拼。」

「咁….」

「另外呢,我諗過喇,呢排你公司忙,我又開始工作,我怕阻住你做嘢,所以我會搬返屋企住一排先,等我事業上軌道,我哋再…」Belinda未講完,今次到Adrian打斷佢:「你想分手?」

Belinda愕然,然後點頭,正想開口解釋時,Adrian搖搖頭,「其實間屋係朋友借比我住,今個月尾就要比返佢,既然你有地方去,咁就最好喇。至於我哋之間… … 當日係你主動要求,今日由你開口結束都好。」Adrian拎起紮花遞比Belinda,然後默默離開餐廳。

Adrian的意外舉動令到Belinda感到一陣憤怒,因為佢諗住開口解釋兩句,就含住眼淚走先,點知比Adrian搶先一步,仲要一個人面對侍應們怪異的目光,同呢餐的帳單…尷尬到呢….好彩未點菜,亦慶幸係用Adrian的附屬卡。點知…張卡碌唔到…另一張亦都唔得…………佢相信Adrian已經cut哂佢的卡,估唔到一向疏爽的佢,分手時做到咁cheap。

<待續>

正式開始喇~所以冇床戲,冇錄音,各位可以專心睇Adrian的故事了

Adrian的初戀女友Apple的偷食經過,在#130 在男友宿舍內偷食 (P.9)

引用:
原帖由 headlinenews 於 2018-12-17 09:48 PM 發表 查看引用來源
咁我可唔可以要呢啲錄音呢?

認真嘅,作為讀者,我覺得一兩句呢啲對白錄音,唔洗多,一章入面最挑逗嘅一兩句就夠,會比錄呻吟聲更適合「文學區」嘅小說。譬如呢一章,「我有老公㗎」呢句錄音會好過錄喘氣聲。因為,我覺得,文學區小說唔係J文。

個人意見

...
遲d試下錄女主角對白先

引用:
原帖由 J-風車 於 2018-12-17 10:32 PM 發表 查看引用來源
感覺好sad
之前得床戲你又話冇劇情,
而家文戲你又話sad

不過呢個故事大綱有幾個朋友聽完都話Adrian(梁生)似悲劇人物,叫我唔好寫,亦唔肯再比意見,搞到我要去徵友區做research😝

但我覺得故事發展落去都幾輕鬆丫⋯⋯⋯

引用:
原帖由 bastarder 於 2018-12-18 12:00 AM 發表 查看引用來源

依句岩呀 同埋係第個男人問番個女
我勁d定你老公勁d 依d 最滿足到男人

征服感 男人中意有征服到女人既感覺

中出 一開始話有老公 搞完仲要中出埋個下

題外話
我都覺得女性睇文 既話係中意調戲完
再+前文加1 d聲音情節 反而唔著重中間過程

男就中意過程中間既動作交流情感互動 

我就加埋留意入個下同完個下既動作情感描述多d
純屬個人意見
  ...
Adrian在床上征服唔到女人,所以大家對佢都冇咩興趣😔😔

做咩要歧視早洩男呢⋯⋯

連我的粗棒BB都覺得呢個故事可以早d完結

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2018-12-18 02:41 PM 發表 查看引用來源
應該寫男主角因為早洩拜師學藝,搵到個女師傅傳授呢個延精大法,講下同女師傅練習神功的過程,我諗呢個題材一定吸引讀者。
你寫囉~我唔介意你用佢哋的背景去二次創作😆

不過我會繼續寫愛情故事

引用:
原帖由 J-風車 於 2018-12-18 11:01 PM 發表 查看引用來源

難啲代入啦😂
知你又長又粗又持久喇

第五章 初見

當Adrian由餐廳出嚟上到自己車,佢再次湧起一陣感慨,估唔到計劃好的分手情節,都被Belinda破壞了,冇比機會佢解釋,係知道Belinda會將佢要分手的原因美化,留定條後路,到時又有手尾。而家都好丫⋯⋯只係提前cut哂佢d卡比較冇風度,如果呢件事會為Belinda帶來任何不快,就當作當日佢喺屋企偷食的代價吧!

跟住條路又要點行呢?沒有伴侶的日子⋯⋯搵SP? 但自己喺床上唔會令對方滿足;比錢援交?至少對方嗰幾個鐘係屬於自己。但當佢在社交網站搵女期間,見到佢哋的恩客留言好評,隨即自嘲一笑,頭上已經好多頂帽喇⋯⋯何必喺雞的身上搵愛情感覺呢。

當Adrian自嘆自憐時,電話響起,係佢媽。

「媽,有咩事?」

「做咩你鼻盟盟咁?係咪冷親呀,叫咗你要休息多d啦,錢係搵唔哂,最緊要呢⋯⋯⋯」

「媽,我同Belinda分開咗喇」Adrian知道唔打斷佢,佢媽可以將全套養生保健學講一次。

「唉⋯⋯見你哋今次咁耐,我哋仲以為自己跌眼鏡添⋯⋯唉⋯⋯算啦算啦,我介紹個好女仔比你識。」

Adrian都好感慨,佢以為用錢可以「買」個女友/老婆,但原來條J短,有時都有用。「你邊度搵個女仔出嚟呀?我而家唔想拍拖。」

「邊個叫你拍拖,個女仔又乖又慳家,仲識搵錢呀!人哋應該一早有男朋友啦! 其實就咁,我上網同個女仔買咗二千蚊coupon,不過我怕係假嘢,你幫我去交收啦,你讀得書多,又做開生意,識得分呢d嘛。」

「媽,你又話個女仔乖,但又驚佢賣假嘢?唔好慳呢d錢啦,因小失大呀。」

「呢幾年屋企d超市券都係搵佢買,我都不知慳咗幾多。不過今次d coupon係首飾店,你知啦,你阿媽平時淨係識去金舖買,唔知呢d首飾店張coupon點樣嘛!唉呀,唔講咁多喇,我比個女仔電話你,你同佢約時間啦,我哋講好咗$1500買$2000 coupon,記住喇!」

Adrian聽到佢媽做咁多嘢,就只係想慳$500買首飾⋯⋯諗起自己隨手買咗$5000 coupon比Belinda,換來佢同男人鬼混的live...

過去的唔好諗喇,至少而家做返孝順仔先,佢好快就同賣家約咗翌日喺地鐵站交收。

到咗交收日,Adrian諗起自己都好耐冇在地鐵站等人了,平時都係揸車,最多都係過海時搭一個站。然後再諗到今次係佢第一次私事上約會陌生人,諗起對方的頭像,係一個笑得好甜的女仔,佢開始緊張了。

「Hi,請問你係咪阿俊?」一把溫柔的聲音喺Adrian身後響起,當佢轉身時,就明白點解d人話女仔放上網的照片係信唔過⋯⋯⋯

(待續)

我第一次用電話出文,唔知效果同平時用電腦有冇唔同呢?

引用:
原帖由 J-風車 於 2018-12-19 07:54 AM 發表 查看引用來源
即係個女仔都係呃佢既?
張相同真人唔同

請問點樣用電話編輯回覆同改標題呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆