上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] <可可甜故> *****結束了*****

收藏  |  訂閱
437  101.1k

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-11-22 08:03 PM 發表 查看引用來源

其實我間中都有重貼舊文,只係以前分散哂,好快沉底
而家集中一齊方便D
私聊只係呢度PM喎,因為我個WECHAT係真身,唔會咁易ADD人
隨時歡迎打比我手提吹爆我哈哈

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-11-22 08:03 PM 發表 查看引用來源

其實我間中都有重貼舊文,只係以前分散哂,好快沉底
而家集中一齊方便D
私聊只係呢度PM喎,因為我個WECHAT係真身,唔會咁易ADD人
當然沒問題 💪🏻

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-11-18 10:11 PM 發表 查看引用來源

我諗緊係放上網,比條link大家,定係開個新的wechat ac, add咗直接send
之前話問意見就係問呢樣,但冇人答我:smile_o03:

我只係收到個意見係唔好咁公開,太濫冇咁吸引 ...
wechat都得喎,又唔會見到電話
唔得咪放上網
講到咁好聽,好想聽:smile_40:

引用:
原帖由 iamwhat 於 2018-11-23 10:36 PM 發表 查看引用來源

wechat都得喎,又唔會見到電話
唔得咪放上網
講到咁好聽,好想聽:smile_40:
其實係大家(包括我)講得誇張
只係好普通的聲

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-11-23 10:59 PM 發表 查看引用來源

其實係大家(包括我)講得誇張
只係好普通的聲
沒話誇唔誇張既
夠吸引咪得💪🏻

第二章 憶當初
沖涼後,Adrian覺得好攰,本想倒頭大睡,但唔想喺呢一刻面對Belinda,於是佢再次換上西裝,揸車返公司。由於佢太心急離開屋企,完全忘記同Belinda交帶一聲,而佢Belinda仲以為佢老公好似平日咁趕住去開會,剛慶幸唔駛對住佢,就發覺梳化上有個小紙袋,裡面放住佢最愛的首飾店限量匙扣同Cash Coupon…佢本來諗住做完「運動」就出去買,而一向無情趣的老公竟然會買比佢,已經偷食多次的Belinda,心頭湧上一陣罪惡感。

為咗埋藏內疚感,佢決定去Shopping─解決煩惱的最佳方法。

而返到公司的Adrian,回憶緊當日同Belinda相識的經過。由於一直專注於讀書,佢的初戀好遲先出現,對象係大學師妹Apple,有次在Canteen話冇帶錢,問佢借錢買飯時認識,第二日在Canteen還錢時,佢好主動咁要求聯絡方式,然後就開始咗了。當時Adrian住喺學校宿舍,Apple經常嚟「屈蛇」,其實Adrian好介意佢成日打亂自己的作息生活,不過有時同佢做完床上運動,射完之後更容易專心,所以一直容忍Apple,直到某一次,佢發現Apple同佢做完之後,佢咗佢隔離房,再做一次,仲要嫌棄自己餵唔飽佢。嗰次係佢第一次戴帽,最難受係原來自己一直忍讓,對方仲要嫌棄… …之後就用考試忙做藉口,冇再比佢嚟屈蛇,然後初戀就無疾而終了。

之後都有識過兩個女友,但都係嫌棄佢床上的表現。漸漸Adrian對sex都冇咩興趣,直到Belinda的出現,佢哋係同事,某次在公司OT時,Belinda突然用水淋去佢褲襠,喺Adrian發嬲之前,主動除佢條褲,再含https://soundcloud.com/queena-514212158 ….然後自己戴套就坐上去un…. Adrian 好快就射咗,但係Belinda好似完全唔介意,仲幫佢舐乾淨,拎條褲去吹乾….然後佢哋就會定期喺公司咁樣玩,Adrian有時會買d小禮物比佢,通常都係行入首飾店或者賣手袋的,每次買幾千蚊。

大約半年之後,Belinda話想轉公司,因為想做佢女友,怕辦公室戀情比同事笑。然後佢咃就好似情侶咁,但對Adrian嚟講,呢段關係比較似援交,因為Belinda太熱情,完全唔係Adrian杯茶。

再過咗大半年,Adrian創業,奮鬥咗幾年後公司已上軌道,Belinda提出想做「梁太」,初時Adrian真係諗過娶佢,反正始終都要結婚,娶邊個都一樣。但佢父母極力反對,勸佢試咗同居兩年先,日常可以比零用錢,但物業同其他開支都唔好過佢手。原本Adrian覺得父母完全否定佢眼光,但呢一刻佢知道長輩意見的重要喇。

其實佢一直都覺得同Belinda之間算係買賣關係,既然而家Belinda派帽比佢,即係呢後關係都要終止,但佢哋始終相處咗幾年,所以Adrian決定再比次機會大家。

<待續>

多謝我的大頭棒主人幫我upload段錄音:smile_o05:

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-12-8 02:27 PM 發表 查看引用來源
第二章 憶當初
沖涼後,Adrian覺得好攰,本想倒頭大睡,但唔想喺呢一刻面對Belinda,於是佢再次換上西裝,揸車返公司。由於佢太心急離開屋企,完全忘記同Belinda交帶一聲,而佢Belinda仲以為佢老公好似平日咁趕住去開會,剛慶幸唔駛對住佢,就發覺梳化上有個小紙袋,裡面放住佢最愛的首飾店限量匙扣同Cash Coupon…佢本來諗住做完「運動」就出去買,而一向無情趣的老公竟然會買比佢,已 ...
短短10秒足以硬了

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-11-18 10:11 PM 發表 查看引用來源

我諗緊係放上網,比條link大家,定係開個新的wechat ac, add咗直接send
之前話問意見就係問呢樣,但冇人答我:smile_o03:

我只係收到個意見係唔好咁公開,太濫冇咁吸引 ...
我唔用wechat

引用:
原帖由 J-風車 於 2018-12-9 03:00 AM 發表 查看引用來源

短短10秒足以硬了
你好誇張

引用:
原帖由 rigby 於 2018-12-9 08:28 AM 發表 查看引用來源

我唔用wechat
直接放咗Link,Click入去就聽到

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆