上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] <可可甜故> *****結束了*****

收藏  |  訂閱
437  100.8k

引用:
原帖由 ~信信信~ 於 2018-6-17 01:32 AM 發表 查看引用來源
好想睇相縫。。。
再等等~過幾日出

引用:
原帖由 HELLOBOY15 於 2018-6-17 01:35 AM 發表 查看引用來源
支持~加油
多謝~~^^

引用:
原帖由 可可queena 於 17/6/2018 09:47 PM 發表 查看引用來源

再等等~過幾日出
等待......

第22集

今晚同queena一齊學整cup cake,我地食飯時,佢突然問我係咪識Edmond

「做咩咁問?」

「佢知我今日又學整蛋糕,就問我係咪NANA二人組又有活動,我話係,佢就比左佢張卡片,叫我比你」Queena遞卡片比我時,笑得好衰呀….

「你記唔記得之前我有同你提過,因為失戀所以去working holiday?」

「記得呀,你話個男仔有二個嘛,所以之前Michael叫我介紹Edmond比你識,我一口拒絕咗,佢太花心喇」

「佢未結婚?」

「未呀……….咦?! 唔通佢就係嗰個人?」

「嗯,不過我地5年冇聯絡喇」

「以我所知,佢而家冇周圍玩女,我唔知今次做中間人傳話會唔會傷害你,不過佢叫我同你講,嚟緊個星期六上晝10點,喺你地第一次見面的地方等」佢停一停,又再講「咁樣約人真係怪,佢唔怕你忘記咗個地方,失約架咩?」

我只係微笑,冇答佢…因為內心已經開心到傻咗了….佢冇結婚,亦冇忘記我

不過我地第一次見面係八年前,會唔會其中一方真係記錯地點呢?

返到屋企之後,我拎張卡片出嚟睇,原來佢已經做咗CEO了,卡片上有兩個手寫上去的私人號碼,一個係手提,一個係住宅,仲有Email同一個住宅地址,好似將所有搵到佢的方法都寫哂咁…

到第22集
今晚同queena一齊學整cup cake,我地食飯時,佢突然問我係咪識Edmond

「做咩咁問?」

「佢知我今日又學整蛋糕,就問我係咪NANA二人組又有活動,我話係,佢就比左佢張卡片,叫我比你」Queena遞卡片比我時,笑得好衰呀….

「你記唔記得之前我有同你提過,因為失戀所以去working holiday?」

「記得呀,你話個男仔有二個嘛,所以之前Michael叫我介紹Edmond比你識,我一口拒絕咗,佢太花心喇」

「佢未結婚?」

「未呀……….咦?! 唔通佢就係嗰個人?」

「嗯,不過我地5年冇聯絡喇」

「以我所知,佢而家冇周圍玩女,我唔知今次做中間人傳話會唔會傷害你,不過佢叫我同你講,嚟緊個星期六上晝10點,喺你地第一次見面的地方等」佢停一停,又再講「咁樣約人真係怪,佢唔怕你忘記咗個地方,失約架咩?」

我只係微笑,冇答佢…因為內心已經開心到傻咗了….佢冇結婚,亦冇忘記我

不過我地第一次見面係八年前,會唔會其中一方真係記錯地點呢?

返到屋企之後,我拎張卡片出嚟睇,原來佢已經做咗CEO了,卡片上有兩個手寫上去的私人號碼,一個係手提,一個係住宅,仲有Email同一個住宅地址,好似將所有搵到佢的方法都寫哂咁…

到咗約會當日,我事前冇同Edmond聯絡,我早咗5分鐘到,隔好遠已經望到佢….佢的打扮同當年一樣,都係黑tee牛仔褲,佢四處張望時見到我,我點頭微笑,跟住佢極速跑過嚟….

「Lina!」

「好耐冇見」

「可唔可以比我攬一下?」

「下………」我呆咗,未有反應,佢已經用力攬實我.,呢一下攬咗大概兩三分鐘

佢放開我之後,我見到佢眼紅紅咁…跟住佢話:

「我好掛住你」然後又再攬實我……

<待續>
終於重逢喇~~~下集會係點樣呢?
大家留下言啦~故事就快完

支持

本人正經歴近似情况,沉船中,想向作者請教一些問題。

我是男。收到你的短訊。但我是新會員,權限不容我短訊回覆你。

我已婚,工作、身材、樣子尚可,但一直專一非常多年。太太是初戀情人。根本未曾試過失戀。直至大約半年前,愛情來的時候比地震海嘯還要轟烈。我完全來不及反應,便已經嚴重沉船。基本上,我一切潛藏的性幻想一時間都得到滿足,我根本沒有刻意去追求,並且一直以為根本不會實現,不用實現,但就一時之間都實現了。我成了主人。但是,我和她的未來我怎麼辦呢?我是認真的人,我情願自己受傷都不想她受傷。苦戀好辛苦

我想回應你短訊時,系統出現以下訊息:您所在的用戶組(新手)無法進行此操作。

引用:
原帖由 when1224 於 2018-6-25 01:03 AM 發表 查看引用來源
我是男。收到你的短訊。但我是新會員,權限不容我短訊回覆你。

我已婚,工作、身材、樣子尚可,但一直專一非常多年。太太是初戀情人。根本未曾試過失戀。直至大約半年前,愛情來的時候比地震海嘯還要轟烈。我完全來不及反應,便已經嚴重沉船。基本上,我一切潛藏的性幻想一時間都得到滿足,我根本沒有刻意去追求,並且一直以為根本不會實現,不用實現,但就一時之間都實現了。我成了主人。但是,我和她的未來我怎麼辦呢?我 ...
斷咗佢啦,否則會傷害兩個女人
得唔到永遠係最好的,將佢放喺心,收埋一段日子

個女仔知唔知你已婚? 如果佢知道仲繼續發展落去,係佢自己選擇呢條路,就要承擔後果
如果你暪住佢,令佢以為你未婚,仲一直編織將來,咁你一係坦白,一係就用個好D的藉口分手,繼續隱瞞已婚

不過喺講分手之前,千祈唔好玩失蹤,另一半失蹤,係會令人發癲的

PS 我之前係去笑話版之類留言儲分用PM的

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-6-25 08:29 PM 發表 查看引用來源

斷咗佢啦,否則會傷害兩個女人
得唔到永遠係最好的,將佢放喺心,收埋一段日子

個女仔知唔知你已婚? 如果佢知道仲繼續發展落去,係佢自己選擇呢條路,就要承擔後果
如果你暪住佢,令佢以為你未婚,仲一直編織將來,咁你一係坦白,一係就用個好D的藉口分手,繼續隱瞞已婚

不過喺講分手之前,千祈唔好玩失蹤,另一半失蹤,係會令人發癲的

PS 我之前係去笑話版之類留言儲分用PM的 ...
她一開始已經知道我已婚。太太有精神問題。我非常非常努力極了。我們兩方都充滿了罪惡感。但我想講的是,真正的愛情,刻骨銘心嘅愛情,願意犧牲性命的愛情,甘願身敗名裂的愛情,無視破產的愛情,體現生命本質的愛情。或者你覺得我誇張,可能也真是誇張,因為我未經歷過其他愛情。她不是壞女人,我根本不想做壞男人。錯誤地遇上了對的人,我們正在選擇分手,不是

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆