[原創作品] <可可甜故> *****結束了*****

收藏  |  訂閱
4  100.8k

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-3-28 09:09 PM 發表 查看引用來源

新文未寫完嘛
舊文應該出埋呢篇,其他都係好零碎的故事,要大改先可以出
支持 Queena 師姐出文。。

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-3-24 03:50 PM 發表 查看引用來源
早前陸續咁樣重貼舊文,唔知有冇人好期待「我和主人的故事」呢一篇呢? 呢篇係我寫得最滿意的作品,內容半真半假,喺2015年4月時寫,所以文章內有D情節可能會有少少脫節,但整體都唔算大影響﹝我覺得﹞

記得當時呢個題材係突然諗到,大約一兩日就寫好大綱,之後每集都寫得好快,亦係我唯一一篇得到超過十萬點擊率的故事。

本來我想寫完手頭上的新故事先重貼呢篇,當係谷下人氣探下路,不過我篇新文寫咗兩集就 ...
一口氣追哂 18 集,好
Lina 寫得好入心,我都好想做佢主人
容我喺呢度配首歌,去唱出吓 Lina 份心底,佢對 Edmond 既默默付出。。

( 照舊。。 click 張相有歌聽 ) 今次條女仲幾正嘅, 不過佢把聲仲正  :smile_04:

男人沉船 SP 經常有,但其實女人愛上男 SP 更多,多年前 Tom Cruise 的一套 「Vanilla Sky 」是較早期講述呢類關係,由更早期的 ONS 轉形至 Fuck Buddy ,女人改稱為 Friends with benefits 較文雅,到今時 SP 或 SL。。先性後愛,係社交歷史大革命的一代。。全多得 internet 同 social app,哈哈

「嫁比我啦…呢隻戒子可以綁住我一世」

引用:
原帖由 可可queena 於 2018-10-12 07:21 PM 發表 查看引用來源

我仲諗緊女主角名:smile_o05:

好呀,我幫你改個名吖, 我最鍾意改名嘅, 就叫小茜啦。 。
細個嘅時候, 佢媽咪喺屋企湊佢, 仲帶佢去秘魯釣蟹 。 。 佢老母湊茜去秘魯釣蟹

引用:
原帖由 可可queena 於 2019-2-12 11:33 PM 發表 查看引用來源
後記
呢篇係關於我的真實故事,很長的一篇後記,大家有興趣可以繼續睇,或者直接離開。

我真名唔係Queena,亦唔係可可,名入面冇「可」呢個字。用呢個名係十幾年前獨居時太無聊,又冇錢出街玩,工作亦係大部份時間得自己一個。所以開咗個分身的ICQ搵人吹下水。當時的改名靈感來自「可人兒」,我想做個討人喜歡的可愛少女,所以改個網名叫「可兒」,”Queena”係因為&rdq ...
見到多年同窗嘅「可可」就此别筆,真係有股黯然,回望人生高低起跌,今日淡看風雲花月,明白你嘅。

人人自有人人故事,筆者唯藉手寫我心。
「香討」歲月,你已經筆下你心聲,亦有很多人聽見。

希望你能踏上你盼望之路,祝福,保重。

『 綠帽男』係個不錯的故事,(好可能) 亦係「可可」最後一篇故,如此結尾,我覺得太可惜喇。因為唔單係故事之結,亦係「可可」收筆之結。但,你係主筆,亦係樓主, 喧賓奪主,於理不合,非我所為,恕兄大膽,自行送你呢份「告别禮」。( 所以唔貼呢度, 唔想影響呢度氣氛, 同埋同場改你編故事嘅結局 )

(不是我第一次「 客串」寫你嘅故事, 估唔到今次寫嘅係結局篇。Charlotte and Adrian 結局『情義倆心知』版本)

送畀你㗎,希望你鍾意啦。

前往最後回覆