上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 一個女人的後夫妻情慾生活(完)

收藏  |  訂閱
76  59.5k

第三十章.Nadia的去向

Nadia同Newton傾完後心諗:「點解Coral要留我喺大陸同Chris去玩,但係又唔畀Newton知?唔通佢怕Newton知道之後會嬲?照計唔會嬲呀,我同其他男人搞嘢佢都未必會介意。」最後佢始終都係諗唔明,唯有唔再去諗。

Newton冇直接去質問Coral,因為佢知道Coral一定會有好多解釋,而係返娛樂公司搵Lesia,見到Lesia之後拉佢入房問,Lesia問:「你想喺呢到搞呀?」Newton搖頭:「我想問Nadia畀你嘅感覺係點?」Lesia反問:「點解咁問?」Newton話:「因為上次見你對佢嘅反應幾大。」

Lesia諗左一下:「點講呢,佢外表斯文,身材標準,算係有啲姿色。」Newton唔明:「照你噉講,佢唔應該令你會有咁大反應。」Lesia話:「問題就係佢唔需要樣貌身材就已經吸引到男人,其他女人自然會覺得佢係一種威脅。」

Newton心諗:「估唔到連自信心咁強嘅Coral都感受到Nadia嘅威脅。」Lesia提出要求:「你可唔可以應承我一樣嘢呀。」Newton問:「咩事?」Lesia話:「你可以喺任何地方同佢見臉,但係唔好帶佢上黎公司,我唔想見到佢。」Newton笑一笑話:「好,我答應你。」

第二日,Nadia放完假之後第一日返工,一返到公司Coral就叫佢上黎辦公室,Nadia入到辦公室見Coral一面笑容:「坐,我有啲嘢想同你商量。」兩個女人一齊坐落張長梳化之後,Nadia問:「有咩事呀?」Coral話:「你今次上大陸做得好好,所以我想派你長駐喺大陸,負責晒嗰度嘅生意。」

Nadia想唔到Coral會提出呢個想法,一時間唔知點答佢,佢見Nadia有啲猶豫就微笑話:「我都知提出呢個想法係有啲突然,不過唔緊要,你可以慢慢考慮。」Nadia答佢:「好,我會認真諗下,噉我返落去先。」

Nadia左諗右諗都冇辦法作出決定,又考慮過大不了辭職算數,但係最後都係忍唔住打手機畀Newton:「我有啲煩,想搵你傾下。」Newton話:「好,你幾時可以上我屋企?」Nadia答:「依家得唔得?」Newton話:「冇問題。」

「Coral想我長駐大陸。」Nadia到左Newton屋企話:「我唔知答唔答應好。」
「你唔好答應。」Newton建議Nadia:「佢表面上係好似畀機會你,其實係想將你留喺大陸,等大陸啲男人可以溝你,等你以後都見到我。」

「你真係好自大。」Nadia笑住話:「不過我都覺得佢好緊張你。」

「講真架,聽完你講留喺大陸嘅原因我已經幾肯定。」Newton解釋:「後來我再問過Lesia之後我就清楚晒。」

Nadia問:「問Lesia係咩意思呀?」Newton提佢:「之前佢係我公司見到你咪有啲激動嘅。」Nadia話:「係呀,噉又點呢?」Newton就將Lesia對佢嘅態感覺講畀佢知,佢聽完之後話:「我都唔知自己有咁大威脅。」

Newton話:「噉又唔可以怪你,你天生就係男人嘅玩物。」Nadia無奈話:「你咁講我真係唔知應該開心定係難過。」Newton氹佢:「我冇特別意思,你唔好介意。」Nadia只係搖一搖頭:「唔該晒你,我走先嘞。」Newton望住佢行出去,突然有一種離別嘅感覺。

自從呢日之後,Newton同Coral都再搵唔到Nadia,佢地再見面已經係多日後,Coral同Newton講:「首先我要同你道歉,我諗你已經知我點解要留Nadia喺大陸。」Newton點點頭:「我知,不過算啦,我又點會嬲你。」

Coral再講:「佢喺嗰日之後傳左封E-mail畀我話辭職,我打返佢嘅時候,佢已經冇再用嗰個手機號碼。」Newton有啲沮喪:「其實佢都係傳左個留言畀我,你可以睇下。」Coral接過手機,睇完嗰段留言:「故唔到佢會有噉嘅決定。」

Newton:同你傾完之後我重係有啲亂同埋好煩,咁啱我個Les姐妹搵我,我就將我嘅問題話畀佢知,佢話帶我去一啲Les聚會嘅地方,等我可以輕鬆M下,我發覺喺嗰啲地方嘅女人唔會因為男人而敵視我,我可以好好噉同佢地相處,所以我決定溶入佢地,而且以後都唔再同男人上床。

-全文完-後記唔經唔覺已經寫到Newton嘅第五部曲,比較特別嘅喺寫到最後段嘅時候,香港突然發生一連串大事以致影響左寫作心情,不過以後如果有啱嘅題材會繼續寫落去。

引用:
原帖由 Water_man 於 2019-6-30 06:19 PM 發表 查看引用來源
希望你處理好你的事情,期待你另一個精彩故事!
FULLY SUPPORT
有心, 如果再識到一個女人又有特別嘅經歷, 一定會再寫

引用:
原帖由 hohob 於 2019-7-1 05:33 PM 發表 查看引用來源
一直支持你
多謝

引用:
原帖由 Water_man 於 2019-7-2 08:19 AM 發表 查看引用來源

師兄才是男主角的缩影……
可以講每一個故事嘅女主角我都識, 而且都真係好淫

引用:
原帖由 Water_man 於 2019-7-2 05:12 PM 發表 查看引用來源

Les都俾你搞到要男人,厲害!
佢本身唔係Les, 只係有Les嘅姐妹

引用:
原帖由 エレン最高 於 2019-7-2 06:03 PM 發表 查看引用來源
Thanks a lot for your update!:smile_40:
希望你鐘意睇啦

引用:
原帖由 Eddyo 於 2019-7-3 08:50 AM 發表 查看引用來源
支持樓主, 期待新作
如果有新題材一定會再寫

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆