上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 便利店夜更女經理.與.兼職小伙子

收藏  |  訂閱
64  17.8k

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-17 11:29 AM 發表 查看引用來源

多謝 A兄讚賞 !!!
A兄叫到 , 小弟立即找齊 , 希望A兄喜歡 ...

下面有小弟65篇短篇 , 以及7篇即興既迷你文既連結 :
https://www.188channel.com/viewt ... amp;extra=page%3D11

下面貼了小弟早期(文筆較稚嫩)既13篇短篇 :
https://www.188channel.com ...
師兄好多作品喎,我都要慢慢爬吓文先,估唔到你都仲咁有興趣,講返“油餵精”,可惜佢咁快比人 D Q, 我原本仲想睇下佢點樣屌9班垃圾會老嘢,然後班老嘢又凌辱返佢,不過已經無戲做,散場

引用:
原帖由 半夜奔放的羔羊 於 2019-1-17 06:31 PM 發表 查看引用來源
中女最正
應該係大波中女最正,無論係日本台灣定歐美

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-17 09:33 AM 發表 查看引用來源

其實米兄係咪仲記得 , 小弟好鐘意 "三娘教子" 呢個提材???
不過我唔理架拉 , 貼得係我度 , 我就當你係送比我架拉 !!!

係呢 , 小弟希望今次寫得情感D 同貼地D , 米兄覺得得唔得???
好似霞姨肯幫阿信破處 , 我都係想由情入手
(可 ...
老實一句, 真係唔記得你鍾意「三娘教子」 但呢個題材, 不過呢個題材, 應該有九成麻甩佬都鍾意掛 :smile_30::smile_30:
貼得喺你度當然係送畀你啦, 想唔想要多張 「三子孝娘」呀 ?:smile_47::smile_47: 哈哈哈哈 。 。 。

其實你今次呢篇的確寫得唔錯, 同你以前嗰啲相比簡潔咗好多, 但係前頭嗰幾段我仍然覺得太多資料, 捱過咗嗰堆之後就好睇喇
你嘅水準進步咗好多, 以前我會睇睇下就放棄, 但自從你上次嗰篇女社工探訪k型家庭, 我開始畀多啲心機睇你啲文
由情入手好重要, 有「情 」 做起上嚟時, 多好多feel, 現實係咁, 寫文時都係咁:smile_o13:

DQ女2員, 根本好好j, 所以我上次篇校花先至有提及, 咁快Q 咗, 真係好可惜 :smile_o03:

(順便覆下你, 「低俗口味短文 」), 因為咁啱線, 我都留意到呢點, 另外就係, 因為自己冇乜時間去寫長文同埋鋪排,
但係隻手又痕喎 。 。 :smile_13::smile_13:
所以呢兩日, 都寫咗一兩篇短文, 因為唔使鋪排長橋, 只係諗下啲situation, 就可以開筆起稿, 唔太難寫,
三日就可以寫到兩章, :smile_34::smile_34:  二兩三張就一個故事

但係唔知讀者啲反應會係點,:smile_41::smile_41:  呢幾日應該會貼, 你留意下啦, 你冇耐性, 呢啲短文應該啱你睇 :smile_47::smile_47:
今次冇乜手信, 睇下呢件, 適唔適合做霞姨? :smile_04::smile_04: ( 背景似唔似劏房呀? )

引用:
原帖由 米高達 於 2019-1-18 03:32 AM 發表 查看引用來源
老實一句, 真係唔記得你鍾意「三娘教子」 但呢個題材, 不過呢個題材, 應該有九成麻甩佬都鍾意掛 :smile_30::smile_30:
貼得喺你度當然係送畀你啦, 想唔想要多張 「三子孝娘」呀 ?:smile_47::smile_47: 哈哈哈哈 。 。 。

其實你今次呢篇的確寫得唔錯, 同你以前嗰啲相比簡潔咗好多, 但係前頭嗰幾段我仍然覺得太多資料, 捱過咗嗰堆之後就好睇喇 ...
"三子孝娘" ... 我怕個熟女未必頂得順喎 ^.^"

今次係有心簡潔D , 不過我覺得 "便利店" 係好重要既故事背景 ,
唔UP兩嘴好似唔太說服到 , 主角真係係 "便利店" 工作既人咁 ...
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

預告一下 , 小弟下一篇會係2月1日出 , 篇文都係有D硬性資料過多
希望各位見諒 ... 篇文係上年成文 , 不過有少少技術問題 ,
一直唔敢係香討POST , 其實 ... 主要係心理障礙 , E+解決定左勒
(即係係米兄個POST #866問果個問題 ^.^")

至於DQ女 ... 我其實對佢一般 , 不過講土地問題 , 好難唔抽佢水
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

最後果位 ... 好似有D西口西面咁喎 ^.^"
霞姨雖然講野有少少粗魯 , 但其實對人總算係和眉善目 , 好溫柔架
不過個劏房背景就好岩用 !!! ^.^

引用:
原帖由 pure3000 於 2019-1-17 07:32 PM 發表 查看引用來源
師兄好多作品喎,我都要慢慢爬吓文先,估唔到你都仲咁有興趣,講返“油餵精”,可惜佢咁快比人 D Q, 我原本仲想睇下佢點樣屌9班垃圾會老嘢,然後班老嘢又凌辱返佢,不過已經無戲做,散場 ...
其實 , 小弟係早期未有網絡法例前 , 仲寫過一D "明星色文" ...
不過無拉 , 全部都唔見晒勒 ^.^"

總計既話 , 小弟比較正式既文出過119篇 , 仲有D即興2-300字既
就唔記得有幾多篇
(SORRY , 又係度阿伯話當年TIM ^.^")

引用:
原帖由 ajenny 於 2019-1-6 08:38 PM 發表 查看引用來源
甘露難有
多謝 A兄支持 !!!

引用:
原帖由 ajenny 於 2019-1-13 11:21 PM 發表 查看引用來源
張圖真係好夾你個STORY
小弟替米兄同你講句 :
多謝 A兄支持 !!!

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-19 10:55 PM 發表 查看引用來源

其實 , 小弟係早期未有網絡法例前 , 仲寫過一D "明星色文" ...
不過無拉 , 全部都唔見晒勒 ^.^"

總計既話 , 小弟比較正式既文出過119篇 , 仲有D即興2-300字既
就唔記得有幾多篇
(SORRY , 又係度阿伯話當年TIM ^.^")
:smil ...
嘩! 出過百幾篇文,佩服, 佩服

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-19 11:34 PM 發表 查看引用來源

多謝 A兄支持 !!!
我不是兄係呀妹

引用:
原帖由 女神回魂 於 2019-1-19 11:34 PM 發表 查看引用來源

多謝 A兄支持 !!!
我不是兄係呀妹

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆