上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] (爛尾故事集)之 <純情學生妹?!——29/11更新短文:「又執筆」(#341)

收藏  |  訂閱
346  47.2k

第十三集
今次亞傑特別準備咗幾種香草造成的香囊,由夏荷放去李貴人的床頭,呢種香草係可以令人放鬆,瞓得好D的,皇宮中的所有人,其實都瞓得唔好,所以亞傑打算由呢一點出發,只要皇上嚟到李貴人呢度都瞓得好,自然就會嚟多D,瞓多幾晚,埋牙肉搏的機會都會增加。即使暫時吸引唔到皇上,至少李貴人瞓得好,身體都會好,佢哋做下人的都會輕鬆好多。

幸運地,掛香囊呢個計劃出奇地順利,李貴人連續幾晚都瞓得好好,而皇上嚟到瞓咗一晚,足足瞓咗八個鐘,比起平時瞓兩三個鐘就醒,實在好太多了,而且起身後精神奕奕,唔似平時飲安神湯之後咁頭重重,佢高興之下就賞賜咗李貴人幾匹布,雖然呢幾匹布唔值錢,但李貴人有幾年未收過皇上的特別賞賜,呢幾匹布的意義非常重大。

呢個時候,夏荷主動提出:「貴人主子,估唔到小安子的香囊咁好用,不如我哋問下佢仲有冇其他嘢丫,可能有其他可以討皇上歡心的。」

「好,你叫佢嚟啦。」

亞傑估唔到咁快就可以直入李貴人的寢宮,佢懷住緊張又興奮的心情去到寢宮,跪低請安後一直低頭,等侯李貴人問話的同事,望住自己精心調製的幾支香露,雖然咁早就拎呢隻香露出嚟有D冒險,但佢都決定賭一舖了,因為佢發現自己的機心喺皇宮入面,只係幼稚園等級,根本鬥唔過其他人。所以佢打算搏一搏,只係希望求個恩典出宮。

佢打聽過,呢度的太監同宮女要出宮都唔難,基本上25歲的宮女,未被皇上寵幸過都可以離宮。而太監就更簡單,年滿20歲,有主子批准就可以出宮。雖然係咁,但皇上登基至今超過十年,只有3個太監出宮,有兩個係因為年邁,無能力侍侯,被主子嫌棄,求其比幾兩銀打發出去的。另外一個係知道老父同姪兒患病,兄長又上咗戰場,佢特意申請出宮照料,不過佢的主子心善,比咗幾十兩佢,算係可以安享晚年。咁少太監出宮,係因為佢哋身體有殘缺,而且多數冇親人,又冇錢,喺皇宮等死,至少有個溫飽。但亞傑呢個現代人唔同,佢要選擇自由自在的生活,而唔係生活在陰影之中,隨時比打罵。

「主子,呢幾支係奴才調配的香露,只要男人聞到,就會渴望一親芳澤…」亞傑知道呢次的調配好成功,因為佢自己聞到時好想要,但作為一個太監….連飛機都打唔到…………

(待續)
愈來愈緊張了,而家出到第13集,但我仲寫緊第15集...點算...

另外呢~由於明天比較忙,所以今日提早更新~~

有慾望冇撚用,慘慘!

係時候太醫出塲喎!

引用:
原帖由 lostergundam 於 2019-4-2 02:43 AM 發表 查看引用來源
有慾望冇撚用,慘慘!
你形容得好貼切呀!

引用:
原帖由 大頭仔Gordan 於 2019-4-2 06:21 AM 發表 查看引用來源
係時候太醫出塲喎!
寫緊⋯⋯但可能第16集先出到

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-1 09:05 PM 發表 查看引用來源
第十三集
今次亞傑特別準備咗幾種香草造成的香囊,由夏荷放去李貴人的床頭,呢種香草係可以令人放鬆,瞓得好D的,皇宮中的所有人,其實都瞓得唔好,所以亞傑打算由呢一點出發,只要皇上嚟到李貴人呢度都瞓得好,自然就會嚟多D,瞓多幾晚,埋牙肉搏的機會都會增加。即使暫時吸引唔到皇上,至少李貴人瞓得好,身體都會好,佢哋做下人的都會輕鬆好多。

幸運地,掛香囊呢個計劃出奇地順利,李貴人連續幾晚都瞓得好好,而皇 ...
機心咁明,會唔會比貴人睇穿佢龍野

引用:
原帖由 kclai35 於 2019-4-2 12:58 PM 發表 查看引用來源

機心咁明,會唔會比貴人睇穿佢龍野
睇穿佢d咩?亞傑好明顯係想上位啦,全無掩飾喎

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-2 08:38 AM 發表 查看引用來源

寫緊⋯⋯但可能第16集先出到
一個年青靚仔但咸咸濕濕嘅太醫。。。🤣🤣

引用:
原帖由 大頭仔Gordan 於 2019-4-2 04:10 PM 發表 查看引用來源

一個年青靚仔但咸咸濕濕嘅太醫。。。🤣🤣
你覺得年青靚仔又有JJ的太醫可以入後宮?

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-2 08:19 PM 發表 查看引用來源

你覺得年青靚仔又有JJ的太醫可以入後宮?
太醫如果幫到皇上夜夜7炮。。。地位可能吾同d。。。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆