上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] (爛尾故事集)之 <純情學生妹?!——29/11更新短文:「又執筆」(#341)

收藏  |  訂閱
346  47.2k

引用:
原帖由 米高達 於 2019-4-28 08:45 PM 發表 查看引用來源
頭像相好儭你喎~ :smile_47:

送多一張畀你吖,算係入場手訊
送畀「爛尾可」妹妹,係咪就係咁?
張相好似係你比我喎,讚自己?

第23集

依照亞傑的計劃,係每次市集就收購花草,製作產品,在五日後的市集出售,只要每次淨利有三百文,就足夠維持基本生活。但萬事起頭難,佢冇諗過真係咁難!第一次擺攤完全無收入,第二次先賣出兩個香囊。於是佢帶住一堆可以鬆弛神經的茶包去萬花樓,向季大娘推薦。

推銷過程出奇地順利,因為最近杜月兒忙於修整光明寨,冇新意見提供,加上之前有批「姑娘」去咗南邊,近日的生意開始下降。雖然茶包唔算新意,利潤又低(去妓院通常飲酒),但如果真係可以放鬆身心,點都會吸引到客人繼續嚟。

然後亞傑又提早想去搵杜月兒,季大娘爽快咁講咗地址,但補充道:「如果唔係急事,你可以市集時坐牛車去山腳,來回都係兩文。」季大娘上下打量亞傑:「你平日應該都好少去城外,我怕你迷路又冇照應呀。或者你可以去月兒姑娘常去的布店、糧店留言,等佢去搵你。」

「多謝季大娘,咁我下個市集坐牛車過去啦。」

其實亞傑想睇下杜月兒有咩生財之道,話哂大家都係無啦啦嚟到古代,完全無農業知識。但佢又有驢車,又可以隨手比二十兩呢個陌生人。

市集當日,亞傑照樣去市集買花草同擺攤,今日生意好d喇,開檔半個時辰(一小時)就賣出咗5件貨,但之後半個時辰都冇生意。於是亞傑收攤後,拎咗幾個香囊同茶包,就坐住牛車去光明寨,牛車離開城門,大約5分鐘就到山腳,車夫指咗條路叫亞傑自己行。

亞傑行咗大約半個鐘先到光明寨,隔住圍欄向守門的老人說明來意之後,就企喺外面等,好快就見到杜月兒同一個少年一齊嚟到,杜月兒認出佢之後,就叫少年開門。然後佢哋一齊去到其中一間屋。

杜月兒叫少年先離開,自己去旁邊斟水同埋拎咗D糕點比亞傑。

「你要唔要茶? 」見亞傑搖頭,佢就繼續食糕點,冇主動問亞傑的來意。

亞傑拎出香囊同茶包,遞比杜月兒:「呢D係我而家擺攤賣的貨品,係我以前上網學的,好彩而家用得著,不過唔係幾賣得,全靠季大娘幫我買咗D…總算有固定收入,之前借你的二十兩,我暫時都還唔到。」

杜月兒拎起茶包同香囊,仔細望咗一陣,「你呢D貨色品質唔錯,但係擺攤好難賣出。」之後就詳細解釋而家商隊會定期帶人去南邊,連可能會有戰事都提及到:「如果你想喺呢個時空賺大錢,去南邊可能機會多D,不過我適應咗呢度,寧願冒險留低。我哋幾個月前種咗好多番薯同粟米,呢D易儲存又易種,如果你有興趣,不如我哋合作啦。」

(待續)

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-29 11:45 PM 發表 查看引用來源
第23集

依照亞傑的計劃,係每次市集就收購花草,製作產品,在五日後的市集出售,只要每次淨利有三百文,就足夠維持基本生活。但萬事起頭難,佢冇諗過真係咁難!第一次擺攤完全無收入,第二次先賣出兩個香囊。於是佢帶住一堆可以鬆弛神經的茶包去萬花樓,向季大娘推薦。

推銷過程出奇地順利,因為最近杜月兒忙於修整光明寨,冇新意見提供,加上之前有批「姑娘」去咗南邊,近日的生意開始下降。雖然茶包唔算新意,利 ...
男女主角好似玩緊耕田咁
阿傑好似要有個機遇先做到大事

引用:
原帖由 kclai35 於 2019-4-30 11:36 AM 發表 查看引用來源

男女主角好似玩緊耕田咁
阿傑好似要有個機遇先做到大事
我諗亞傑應該唔會/唔敢做d咩大事喇,始終經歷過太監、被殺的遭遇。

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-30 11:57 AM 發表 查看引用來源

我諗亞傑應該唔會/唔敢做d咩大事喇,始終經歷過太監、被殺的遭遇。
時間可以平復返既
又要睇下佢本身現世既性格
現代青年好熱血的

引用:
原帖由 kclai35 於 2019-4-30 02:39 PM 發表 查看引用來源

時間可以平復返既
又要睇下佢本身現世既性格
現代青年好熱血的
亞傑係動漫迷(學整花草產品賺錢買動漫周邊),穿越去古代做奴隸(太監)受盡折磨,稍為好轉想出宮買田買屋,安度晚年,點知又比人追殺。

所以佢應該會想報仇,闖一番事業保護自己,或者低調地收埋自己

因為我病咗,<港女穿越記>的第24集要過幾日先出到,為免大家見唔到我更新,所以貼一篇舊文出來

<淫亂辦公室>
我叫Apple,今年廿幾歲,任職於一間批發性商品的公司,唔知係咪做呢行,或者公司的規矩太特別,所以我D同事都幾開放的,我先簡單講講公司的主要規定

我公司的職級同制服係以彩虹的七隻色再加上黑,白來區分

A: 紅 / 橙 / 黃 : 只係聽老闆的指示
B: 綠 / 青 : 必須接受A組及老闆任何性要求,亦要服侍公司客戶,要用套
C: 藍: 必須接受A,B組及老闆的任何性要求, 不必用套
D: 紫: 即係我呢種普通員工,人工最低,係唔需要出賣身體
E: 白: 紅 / 橙 / 黃 / 綠 / 青 / 藍的同事,都可以隨意撫摸白色級別同事的身體,只可以用手
F: 黑: 因為身體問題 (M到,不舉,病,未驗身)的同事,可以休息,等同紫色級

我係紫色級的普通員工,由於唔駛賣身,人工最低,但都比其他公司多幾成,福利都幾好,而且公司經常有D得意又刺激的事發生,所以我做左幾年都冇諗過轉工

如果大家有興趣,我可以繼續分享公司的事~~~
今日老闆個秘書NATASHA叫我去會議室幫手,佢對我黎講係一個謎,佢個樣好靚,有氣質,皮膚又白又滑,雖然高瘦身形,但個胸有35C,而且佢條腰好,所以睇落個胸更大,加埋42寸長腿,我係女的都成日睇到流口水

咁高質素的女,黎我地呢間淫亂公司已經夠奇怪,而且佢仲係黃級人物,即係隨時會比老闆執返一兩劑,所以通常稍為有姿色同工作能力好的,都會選擇留喺紫級,唔駛賣身嘛

雖然有同事話Natasha同老闆有協議,話除非佢做錯事令公司有損失,否則唔會提供性服務,所以佢一直都係拎住高人工,但又唔駛陪老闆

講返今日個會,主要係有個客想睇下我地公司最新出的震蛋,今日的sales係Lily,佢上個月先由藍組升上青組,今次係第一次接客,唔係,應該話係見客,我很好奇過程係點樣,而我喺會議室的作用,主要係派下文件同斟水之類,仲要有戲睇,算係優差

「李生,Lily,你地sell呢隻蛋外表係幾好,但我好難試到係咪咁好用喎」客人陳生揸住隻蛋,對眼就望實Lily

經理李生即刻話:「即刻試下咪得囉」

Lily行去陳生面前,拉起左青色制服的短裙,原本條裙只係遮到佢的三角位,由於佢冇著底褲,一拉高就露哂出黎,佢的三角位唔多毛,而且修剪得非常整齊

「陳生,麻煩你將隻蛋放入去丫」

Lily將隻腳分開少少,陳生就拎住隻蛋周圍捽,插隻手指入去的同時,又用震蛋搓豆豆,玩左一輪先將隻蛋放入去

Lily行左幾步,「陳生,請你睇下,只要隻蛋放左入去,即使正常行路,都唔會跌出黎的」跟住佢將搖控遞比陳生

「陳生,請你開著隻蛋丫」
「陳生…丫…你聽到啦…你較到隻蛋咁快,都係冇聲的….證明我地呢隻蛋的….啊….呀…..呢隻蛋的靜音做得….好好…呀…」

我睇到Lily將對腳夾到好實,痛苦之中又帶點享受,睇到我都好想試下隻蛋

「嗯…效果係幾好」陳生熄左個制,Lily就行去佢身邊,拎隻蛋出黎

「陳生…你睇下…只係震咗幾下…就會令人流咁多水…所以我地呢隻蛋一定好賣得」

呢個時候,李經理開口,「係呀陳生,而且咁多水浸住隻蛋都冇事,即係我地個防水做得好,唔信的話,你可以摸下Lily,就知道入面有幾多水喇

陳生聽到之後,當然好唔客氣咁玩Lily個小穴啦…而陳生亦都應承落單,數量仲比預期多,所以Lily就打蛇隨棍上

「陳生…我地仲有隻新出的condom,如果你有時間,不如我拎幾個比你即場試用丫…」

陳生點頭,李經理就拎左盒套比Lily,然後就叫哂我地出房,我的職責亦都完成,陣間等Lily通知,再派人入去清潔就得喇。

(完 / 爛尾)

呢篇故事係我在4年前寫的爛尾之作,全個故事都係誇張的性幻想,但寫寫下覺得自己好似寫緊AV情節,所以冇再寫
暫時都唔打算繼續發展呢個故事

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-5-2 06:51 PM 發表 查看引用來源
因為我病咗,的第24集要過幾日先出到,為免大家見唔到我更新,所以貼一篇舊文出來

我叫Apple,今年廿幾歲,任職於一間批發性商品的公司,唔知係咪做呢行,或者公司的規矩太特別,所以我D同事都幾開放的,我先簡單講講公司的主要規定

我公司的職級同制服係以彩虹的七隻色再加上黑,白來區分

A: 紅 / 橙 / 黃 : 只係聽老闆的指示
B: 綠 / 青 : 必須接受A組及老闆任何性要 ...
呢篇同師妹早前既文章好類近,明刀明槍,穿越就有味道劇情,各式其色

引用:
原帖由 kclai35 於 2019-5-2 11:28 PM 發表 查看引用來源

呢篇同師妹早前既文章好類近,明刀明槍,穿越就有味道劇情,各式其色
呢篇真係好早期寫嘛,四年前了

穿越篇文嚴格上都唔算甜故😆

第24集

「合作D咩?」

「根據一般穿越小說的設定,穿越者都係廚藝、農業、化學或者醫療的高手,嚟到古代輕輕鬆鬆就改變社會,但好明顯我哋都唔係。」杜月兒見亞傑點頭,接著道:「但我哋有現代的思想,而且我哋識字。」

杜月兒拎出一本書,遞比亞傑,亞傑見到係關於農業的書籍,雖然係繁體字,但因為用詞同現代有出入,雖然未係文言文咁深奧,但都要花時間先睇得明。

「我諗我一日都未必睇到兩頁呀。」亞傑說。

「所以我就提出合作喇,我哋識字,可以睇書去學習,例如書入面提到的耕種知識,我同寨入面的人,北是村種田多年的人講起,佢哋全部都未聽過,而經過我哋過去一年的實驗,書入面的種植方法係會大大提升產量。

「我而家就係靠住睇書去教導佢哋改善生活,但我一個人睇書實在太慢了,如果你可以幫忙就好喇。」

「只係幫手睇書? 咁係點樣合作?」

「除咗睇書之外,其實我仲想你帶寨入面的三個少年去擺攤,主要係賣番薯乾 / 果乾,佢哋係呢幾個月先開始學計數同埋接觸外人,我怕佢哋去市集會比人蝦或者學壞。寨入面另外有兩個男人,一個年紀大,一個有腳傷,都係唔適合外出的。」

兩人經過連串的溝通後,商定了亞傑每日去山寨食早餐,餐後用半個時辰(1小時)教寨中各人認字、計數。跟住就會同月兒一齊睇書兩小時,然後喺山寨食午餐,跟住就一齊研究下點樣準備戰爭或災難時的物資、安排。到下晝3點左右就返屋企整佢的花草製品。

到趕集日時,兩個少年 (三人輪流去)會一早帶住番薯乾/ 果乾,同亞傑一齊擺攤售賣。同亞傑嚟講,每日有去山寨就好似返工咁樣,仲包埋早午餐,仲可以喺山上執樹枝 (柴薪)返屋企燒柴。肯定唔會凍死,而且杜月兒仲將兩個月前買的驢仔借比佢代步。其實杜月兒提出可以在山寨旁幫佢起間屋,但亞傑想有D自由時間同空間,婉拒了。

歲月匆匆過了兩個月,三個少年成長得很快,佢哋幫自己取名為王木、王林、王森,並結拜為兄弟。經過呢兩個月的擺攤,讀書識字同埋亞傑的教導,三個自卑的少年慢慢建立自信,而家通常會一個人同亞傑擺攤,另一人會將山水收集到的野味、藥材,山珍拎去酒家或藥店賣,再跟據月兒定的規矩:三成係佢哋的佣金,一成係寨中的收入,六成就係貨主。

(待續)

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆