[原創作品] (爛尾故事集)之 <純情學生妹?!——29/11更新短文:「又執筆」(#341)

收藏  |  訂閱
38  47.1k

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-6 10:29 AM 發表 查看引用來源
第15集

皇帝嚟到,見到李貴人簡單的打扮,心裡非常滿意,天氣咁熱,再望到一個濃妝中女,可能食唔落飯。

用膳期間,李貴人坐喺皇上隔離,而春桃就喺旁邊負責佈菜。皇帝一直聞到隱約的花香,佢以為係年輕的春桃身上傳來,但因為又攰又肚餓,佢決定先食飽,瞓醒覺就搞佢,反正佢只係一個貴人的宮女,服侍得好就比個位份佢,否則搞完就算。

當佢準備瞓覺時,李貴人坐喺床邊,幫佢除鞋。跟住佢大字型瞓,又聞到 ...
見到床戲,開頭仲以為係公公比人玩菊花先

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-9 07:14 PM 發表 查看引用來源
第十六集

見到李貴人好似母狗的姿勢,皇帝心血來潮,捉住「龍根」直接插入去,旋即感受到小穴的收縮,將佢的龍根緊緊夾住,前所未有的壓迫感比處子的「緊」帶嚟更大的快感。而李貴人第一次背向皇帝,又用呢種畜生般的姿勢,再加上好多年未被皇帝進入,今次插入比以往的更深。緊張、羞恥、快感同時衝擊住李貴人的感官,令佢情不自禁地呻吟。

而皇帝漸漸發現呢種抽插方式,比多年來沿用的方式更省力,而且插得更深入。 ...
古代既催情聖藥,令皇上威力大增

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-10 09:30 PM 發表 查看引用來源
第十七集

不到一刻鐘,哥太醫就嚟到,佢年約三十,英俊的臉上帶有一條長長的疤痕,本來有明顯傷疤或者太醜樣,係唔可以再喺皇帝面前出現,但因為佢呢條疤痕係貴妃當年發脾氣而整傷的,皇帝就覺得哥太醫會因此憎惡後宮,所以唔會搞後宮女人,因此留低佢繼續幫後宮嬪位以下的女人睇病。但皇帝無諗過,哥太醫其實係恨皇帝…恨佢縱容貴妃草菅人命。

哥太醫仔細檢查香露後,恭敬道:「皇上,此香露以鮮花提煉,只 ...
古代人都咁攻心計,

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-15 10:25 PM 發表 查看引用來源
第十八集

雖然要將身邊的丫環送上龍床,但喜嬪(李貴人)實在唔捨得夏荷,因為夏荷的性格天真活潑,即使得寵,都冇能力應付宮中的豺狼虎豹,正好佢冇呢份心思,而且佢好忠心,比佢出宮就算圓了主僕情誼。至於春桃…呢個丫環一直都唔安份,與其佢自己爬上龍床或者比其他妃嬪收買,倒不如自己佔呢個便宜。

「春桃,你呢?想出宮嫁人,定係留低幫助本宮?」喜嬪故意講「幫助」,其實係想比定台階春桃,方便佢立即答應。 ...
精彩,古今將會接軌
古時既人應該第一次接觸咬,佢會唔會好抗拒呢

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-18 05:36 PM 發表 查看引用來源
第十九集

皇帝的驚訝隨即比突然而來的興奮感覺所取代。回神後低頭,就發現喜嬪抬頭望佢,而雙唇即含著佢的堅硬處,喜嬪呢個樣子絕對唔符合端莊的標準,但皇帝覺得好有新鮮感,同埋一陣滿足感。

大約三分鐘後,在皇帝臨近發射前,喜嬪將「龍根」放開,道:「皇上,臣妾唔可以侍寢,請皇上比個機會臣妾的丫環春桃,由佢代替臣妾,滿足皇上可好?」

「准!」

春桃入嚟之後,喜嬪都冇離開的意思,「春桃, ...
有小小估唔到呢,仲以為會口爆先

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-20 09:28 AM 發表 查看引用來源
第二十集

隨住喜嬪的得寵,太監及宮女們都開始意氣風發,當喜嬪意識到後宮各人的針對,想叫各人收歛時,發現已經太遲了,佢的宮人連貴妃身訪的二等丫環都得罪了。於是佢立即安排小安子贖身出宮,目的只係他日有事時,小安子可以在外奔走,至少多個機會,保住佢的小孩,為母之心,就係盡一切努力去保護自己的子女。

亞傑(小安子)冇諗過咁快就可以獲得自由,雖然要帶著喜嬪的部份財產出宮打理,目標係累積財富,將來 ...
唔通轉生做第2個腳色

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-22 09:25 PM 發表 查看引用來源
第21集

甦醒的亞傑發現自己身處郊外,但唔係「死亡」前的冷巷,一陣記憶湧入腦中,就好似當初「穿越」成為小安子咁樣,佢知道自己再次穿越,亦知道死亡前發生的一切,但今次冇身份的資料,就好似平空出現喺呢個時空。
靈機一閃的他摸向自己下身…喺度呀!! 條J返咗嚟!! 佢四下張望,發現空無一人,於是低頭,拉開褲…果然喺度呢…仲係自己在現代時候的SIZE,佢再望望自己的左手踭,見到細個時受傷留低的 ...
上海灘決戰笑傲江湖

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-23 09:19 PM 發表 查看引用來源
閒聊2
同幾位師兄在WECHAT討論第21集時,佢哋都好奇點解我會用呢兩首舊歌,所以喺度分享下

由於杜月兒唔清楚亞傑的來歷,「滄海一聲笑,滔滔兩岸潮。」(滄海一聲笑) 呢兩句比較似詩詞,即使亞傑唔係穿越者,都唔會好突兀。而呢首歌其實算係紅遍東南亞,好多識中文的人都認識呢兩句,所以杜月兒係想擴大範圍

而亞傑用「浪奔~浪流~萬里滔滔~江水永不休。」(上海灘)就純粹係我諗唔到用咩歌,覺得呢 ...
周華健,真係好大古代人既聲線
當時應該有唔少女人J佢

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-24 09:25 PM 發表 查看引用來源
第22集

細想過後,杜月兒將亞傑帶去萬花樓,請季大娘搭路幫亞傑去衙門整返個戶籍 (古代的身份證),安排佢入藉「北是村」,除咗比錢季大娘打點之外,仲比咗亞傑二十兩,佢可以買塊小小的地自己種或者收租,又或者做D小生意,只要慳慳地,未來半年都餓唔死,之後的日子就要睇佢自己喇。

由於杜月兒介紹亞傑時,話佢同自己由相同的城鎮而來,不過大家唔認識,知道佢唔見哂戶籍同錢,於是幫下佢。對季大娘呢個古人 ...
細水長流慢慢出

引用:
原帖由 爛尾可 於 2019-4-29 11:45 PM 發表 查看引用來源
第23集

依照亞傑的計劃,係每次市集就收購花草,製作產品,在五日後的市集出售,只要每次淨利有三百文,就足夠維持基本生活。但萬事起頭難,佢冇諗過真係咁難!第一次擺攤完全無收入,第二次先賣出兩個香囊。於是佢帶住一堆可以鬆弛神經的茶包去萬花樓,向季大娘推薦。

推銷過程出奇地順利,因為最近杜月兒忙於修整光明寨,冇新意見提供,加上之前有批「姑娘」去咗南邊,近日的生意開始下降。雖然茶包唔算新意,利 ...
男女主角好似玩緊耕田咁
阿傑好似要有個機遇先做到大事

前往最後回覆