上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 由青梅竹馬開始 (已結局,第127-133話 6月19日更新 見第102頁)

收藏  |  訂閱
1.1k  372.5k

回覆 1039# taoyuen 的帖子

其實琪琪唔同勤結婚,或者都是好事,同一個冇自信心,又多疑的人一齊,會好辛苦,只是想到人哋有問題,又唔想下自己同Agnes,成日只是想搵到對方的不是,而提出分手,使自我感覺良好。這種人。。。。。。

雖然故仔冇交代Agnes 情歸何處,偏偏最後有個女,按時間線仲係同勤分手後冇耐就生,呢點有啲令人在意
最最後Agnes 準備食自己,唔知係已離婚定係處放軍所講的不完美婚姻?定係一路都冇結婚?

引用:
原帖由 r6654c 於 2020-6-20 00:38 發表 查看引用來源
其實琪琪唔同勤結婚,或者都是好事,同一個冇自信心,又多疑的人一齊,會好辛苦,只是想到人哋有問題,又唔想下自己同Agnes,成日只是想搵到對方的不是,而提出分手,使自我感覺良好。這種人。。。。。。 ...
鬧得啱!可能我都係半個勤。

引用:
原帖由 scdondon 於 2020-6-20 04:45 發表 查看引用來源
雖然故仔冇交代Agnes 情歸何處,偏偏最後有個女,按時間線仲係同勤分手後冇耐就生,呢點有啲令人在意
最最後Agnes 準備食自己,唔知係已離婚定係處放軍所講的不完美婚姻?定係一路都冇結婚? ...
你撈亂左琪琪同Agnes了。定係又係我寫時撈亂?

回覆 1044# taoyuen 的帖子

好似係我撈亂左🤣 尾二段去探班有個女嘅係Agnes
如果最後琪琪真係選擇單身而勤揾到個細過自己嘅,咁都算係幾本土嘅結局黎,通常女仔總係叻啲而男仔傾向揾冇自己咁叻嘅做結婚對象

結唔成婚都係預期之內,對大家都好。不過勤又先發制人要琪琪硬食,而隻字唔提自己嘅婚前背叛....唉(雖然符合人物性格嘅)

甜嘅場面呢...佢同Agnes 嘅係最好睇嘅,不過我都係追劇情多過追甜故事完整已經好滿足,多謝晒你嘅文字

多謝樓主的創作,結局正路,大致附合之前我的留言,勤其實好似香港新一代的男仔,冇自信,但又要有要求,總之千錯萬錯,社會嘅錯

引用:
原帖由 scdondon 於 2020-6-21 07:17 發表 查看引用來源
好似係我撈亂左🤣 尾二段去探班有個女嘅係Agnes
如果最後琪琪真係選擇單身而勤揾到個細過自己嘅,咁都算係幾本土嘅結局黎,通常女仔總係叻啲而男仔傾向揾冇自己咁叻嘅做結婚對象 ...
琪琪都唔係"選擇"單身GA……但唔能夠喺啱的時間遇到啱的人……

引用:
原帖由 ming11963 於 2020-6-21 12:22 發表 查看引用來源
多謝樓主的創作,結局正路,大致附合之前我的留言,勤其實好似香港新一代的男仔,冇自信,但又要有要求,總之千錯萬錯,社會嘅錯
勤甚至可被當成一個賤男(被作者美化的賤男)。不過琪琪唔知佢啲衰野。得Agnes同Rainbow知。

引用:
原帖由 s987358 於 2020-6-21 08:05 發表 查看引用來源
結唔成婚都係預期之內,對大家都好。不過勤又先發制人要琪琪硬食,而隻字唔提自己嘅婚前背叛....唉(雖然符合人物性格嘅)

甜嘅場面呢...佢同Agnes 嘅係最好睇嘅,不過我都係追劇情多過追甜故事完整已經好滿足,多謝晒你嘅文 ...
似乎大家對於感情的興趣大於甜。下次如果再寫,諗下有冇計同時寫一個甜版同一個老少咸宜版。老少咸宜版可以放返喺香討嗰邊。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆