上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 由青梅竹馬開始 (已結局,第127-133話 6月19日更新 見第102頁)

收藏  |  訂閱
1.1k  372.5k

引用:
原帖由 waiwai25 於 2020-6-10 23:33 發表 查看引用來源
PS 琪琪 咁好⋯⋯
初戀、又靚又叻
唔要阿男主就傻啲🙈
唔好大男人心態就得
哈!你唔覺得琪琪應該搵過好啲?

引用:
原帖由 ahohk1204 於 2020-6-11 09:05 發表 查看引用來源
2最真實,但1可以臨尾再甜
2最真實……太殘酷了……即係呢個世界的婚姻都係充滿缺陷

引用:
原帖由 ansonal 於 2020-6-11 02:03 發表 查看引用來源
追咁耐,都係希望1。不過,2又不錯,特別係最後幾集,覺得勤心結不易解開,但又不敢放手。
冇人撐3嘅?

引用:
原帖由 stanleeX 於 2020-6-11 09:30 發表 查看引用來源
結局2唔錯呀, 好似葉念琛啲戲咁, 大家好似冇事咁結咗婚, 但同時外面仲有啲嘢........
即係諗到琪琪去新加坡公幹搵林軍,同時阿勤就喺屋企招呼AGNES

引用:
原帖由 s987358 於 2020-6-11 14:26 發表 查看引用來源
希望係1啦,同埋少少事就可以trigger 到兩個同對方坦白,例如....勤係床上忍唔住錫琪琪脚趾,跟住雙方事後坦承過往嘅種種
坦承係咪可以面對到呢?

回覆 955# taoyuen 的帖子

希望係1啦,佢兩個識於微時,婚姻兩夫婦係一定要坦誠先至可以維持落去。我又唔贊成結咗婚之後再有婚外情喎。有婚外情係好難維持落去。

如果一係2就玩癲啲囉,嚟嗰4P換妻,琪琪同林軍,阿勤同Anges大家喺屋企一齊玩。呢個就非現實版喇

引用:
原帖由 taoyuen 於 2020-6-11 15:48 發表 查看引用來源

坦承係咪可以面對到呢?
坦承理論上就冇問題,當放在現實生活中,就應該有好大問題,我唔知就唔會亂想,一個人在情緒低落時,就好容易想多咗及以為好多嘢,所以個人覺得唔知就繼續唔知最好。

如果做吾倒1,我寧願狠心啲結吾倒婚,或者大家做一對sex partner,可能仲好

引用:
原帖由 kowloon0810 於 2020-6-11 16:52 發表 查看引用來源
希望係1啦,佢兩個識於微時,婚姻兩夫婦係一定要坦誠先至可以維持落去。我又唔贊成結咗婚之後再有婚外情喎。有婚外情係好難維持落去。

如果一係2就玩癲啲囉,嚟嗰4P換妻,琪琪同林軍,阿勤同Anges大家喺屋企一齊玩。呢個就非 ...
個非現實可以更癲!例如一時同林軍兩王一后,一時同Agnes一王兩后。或者侵埋Agnes老公同林軍老婆真係交換!

引用:
原帖由 r6654c 於 2020-6-11 21:14 發表 查看引用來源
坦承理論上就冇問題,當放在現實生活中,就應該有好大問題,我唔知就唔會亂想,一個人在情緒低落時,就好容易想多咗及以為好多嘢,所以個人覺得唔知就繼續唔知最好。 ...
所以坦白左的結果都未必係大團圓的1號結局。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆